wuz1u Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 Jeśli koło Selgrosa to tak wygląda jak na mapach to można spokojnie jechać. Ewentualnie pod Selgrosem ale stamtąd już trochę trzeba przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 Jak to wygląda tak jak na mapach to chyba luźno styknie. Ewentualnie pod Selgrosem można zaparkować ale tam już trochę drogi jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furioo Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 Je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furioo Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 Na W3 koło Nowohuckiej najlepiej zjechać w ul. Cichociemnych, po przejechaniu jakichś 500 m w uliczkę w lewo, przez tory i wjeżdża się przez wał aż do samej Wisły. Spokojnie można wjechać każdym autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 A znam to miejsce, faktycznie da się podjechać pod samą Wisłę, przejeżdżasz przez wał i na dole jest taki rozjeżdżony kawałek. Sam tam stawałem, a mam nisko zawieszone auto. Widzę, że wędkarze tam zawsze stają autami. Tylko może być problem jak popada, bo może zrobić się miękko. Najlepiej podjedź pod wał i idź na nogach sprawdzić, gdzie można spokojnie wjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 Dziękuję wszystkim za wskazówki! Wychodzi na to ze wszyscy piszecie o jednym miejscu, tym które wrzucił wuz1u, skrzyżowanie Niepołomskiej i Zajęczej. W najbliższych dniach na pewno pojadę tam spróbować, jeśli chodzi o Tyniec to narazie się poddałem... do zobaczenia nad woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seprioth Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Jak wygląd sprawa wykupu jedno ,kilku dniowego zezwolenia na połów na Wiśle ? Znajomy chcę mnie odwiedzić i skoczyć na ryby, ma zezwolenie na ten rok w Lubelskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Bylem w sobotę sprawdzić tą nową miejscówkę, całkiem sympatyczna, dobry dojazd, wykopane zejście do wody. Woda fajna i głęboka, jest tylko trochę zaczepów. Dość duży uciąg, jak puścili wodę z Dąbia kolo 9 to koszyk 100gr nie dawał rady i zakończyłem łowienie bo nie miałem cięższych. Jeśli chodzi o ryby to leszczyki wielkości dłoni nie dawały spokoju, próba łowienia na bardziej selektywną przynętę nie dawała rezultatu. Trafił się jeden przyzwoity leszek 55 cm. Oczywiście rośnie dalej. Później zrobiłem mały rekonesans bliżej zapory, przy wylocie z portu każde stanowisko zajęte, może tam kiedyś zapoluje bo woda wygląda ciekawie. Za to z drugiej strony, od bulwarów, jest tez parę ciekawych stanowisk ale syf który tam panuje skutecznie mnie odstraszył, wszędzie butelki po tatrach, łuski, tony śmieci. A co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 6 godzin temu, Seprioth napisał: Jak wygląd sprawa wykupu jedno ,kilku dniowego zezwolenia na połów na Wiśle ? Znajomy chcę mnie odwiedzić i skoczyć na ryby, ma zezwolenie na ten rok w Lubelskim. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/29/wiadomosci/122824/pliki/oplaty_na_rok_2016_okreg_pzw_krakow.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seprioth Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Czyli składka jednodniowa dla członka PZW jednakże nie Krakowskiego wynosi 30zł ? Dobrze wyczytałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Wygląda na to, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Udało mi się wczoraj wyskoczyć na Dąbie po pracy na szybka sesje. Wyniki? Niestety standardowe. Milion leszczyków wielkości dłoni, największy miał pod 30 cm. Pod sam wieczór bonus w postaci sumika i brzana 32 cm (prawie zabrała mi wędkę podczas brania...). Bonus nr 2 to bóbr który niczym niezaniepokojony pływał sobie 2 metry ode mnie. Łowienie utrudniał bardzo mocny wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Bobry na Wiśle to norma Śmiesznie z nimi jest czasem. Raz żyłkę mi chciał ukraść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Wypad z piątku na sobotę w godzinach 22 - 5 z feederami na Wisłe. Leszcze nienajgorzej współpracowały. Złapałem 6 sztuk w przedziale 40-46 cm plus rodzynek 64 cm. Niewątpliwym plusem łapania w nocy jest całkowity brak brań drobnicy. Noc była ciepła i bezwietrzna. Teraz tydzień urlopu i atakuje Wisłok w Rzeszowie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donkicha Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Witam panowie jaka woda na Wisełce ,chodzi mi o kolor bo stan widzę na hydromonitorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nofer Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Dziś przejeżdżając do pracy przez most Wandy woda bardzo wysoko i do tego kawa z mlekiem. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Poprawiła się coś woda? Orientuje się ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Cześć. Podzielam prośbę Kolegi. Wybieram się jutro ale na tą chwilę, na "pogodynce" pokazują w Krakowie wodę nie do łowienia. Pytanie czy jeszcze rośnie czy już opada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Witam. Byłem wczoraj na rekonesansie nad Wisłą zobaczyć co i jak, woda lekko trącona ale spokojnie nadaje się do łowienia, stan normalny( byłem w okolicach stopnia Dąbie). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Dzięki Kolego@Salto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Potwierdzam, woda idealna do łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Panowie, piszecie pod kątem spinningu czy feedera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Panowie, piszecie pod kątem spinningu czy feedera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Spokojnie da się łowić każdą metodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 A efekty jakieś są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi