yoruus Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 To świetna wiadomość, bo wczoraj ze wzgledu na tę burzę nad Krakowem zrezygnowałem z wyjazdu w okolice Przewozu i obiawiałem się, że dziś woda nadal nie będzie dobra do łowienia. Tak btw to info dotyczy stanu wody poniżej Krakowa ? Mam nadzieję że tak; bo w samym Krakowie przedwczoraj w okolicach opaski w Kostrzach stan wody nie zachęcał do łowienia, była podniesiona i trącona i do tego przeszkadzał bardzo silny wiatr, w rezultacie efekty mizerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Byłem wczoraj na Przewozie w godzinach 20-23 ale nawet nie tykło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Ehhh no to ostudziłeś skutecznie mój entuzjazm co do dzisiejszego wypadu tam ... .... i do tego znów zaczyna padać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 nie ma się co poddawać, jak pada i jest mętniejsza woda to prędzej coś walnie, jutro rano się tam zamelduje, zapraszam jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Panowie, jak ostatnio z feederkiem na Wiśle? Jest sens usiąść na chwilę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Novilek Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 Jak z kolorem i stanem wody w dniu dzisiejszym poniżej Przewozu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 Kolor i stan wody jak zawsze idealny, ryby też biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Byłem wczoraj dużo poniżej Krakowa (opcja "przewóz" nie wypaliła, jade tam za 1h ) Miałem na kiju pierwszego w życiu wypracowanego suma (dzięki Bluzer !!!!), niestety spadł 5 sekund po braniu. Na pocieszenie próbowałem przechytrzyć bolenia, skusiłem go do brania, niestety nie trafił w kotwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 67cm. kilka nie zaciętych brań + najlepsze znowu nie fortunne branie suma, jak lokomotywa pruje w dół rzeki haha w jakieś 5 minut nie mam pół plecionki na kołowrotku nie mogę zatrzymać ryby, dociskam szpule reką!!! i nagle luz, sćiągam kotwica wygięta. okropny moment, 1 raz miałem taką sytuację ryba nie do zatrzymania mója wędka gięła się jak gałązka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Gratulacje;-)...ja to chyba nigdy sandała nie złapię tu na Wiśle...może odcinek rzeki bez mętnookiego..nie mam pojęcia:(..Jak tam stan Wisełki w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Dzięki ciekawe jakich rozmiarów mógł być ten sumek, miał ktoś na forum podobną sytuacje ? Gierek a gdzie łowisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Polegam na rowerku;-),więc najbliżej mam na Wisłę od mostu Nowohuckiego do max. most Wandy i tam tylko łowię niestety...Kleń,jaż,okoń,jakiś tam szczupak czasem wezmie,z sanaczem jak zwykle problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Kolego Zebi123 ja w tamtym roku miałem taką przygodę tylko mój haczyk rozgiął się po ok 10 sec.... tak jak by przyczepić plecionkę do haka samochodu i poprostu odjechać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Wow!!! W końcu jakiś sandacz z Wisły. Gratki Zebi123, czyli czas ruszyć na smoki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Smok dalej pływa żerowały tej nocy ale tylko jeden się skusił. Kepes dokładnie tak, ja szpule ręką trzymałem i nie mogłem ryby zatrzymać. trwało to 5 może więcej minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Zebi123, gratulacje !! Jak na krakowską Wisłę to smok !! Gdzie złowiony ? powyżej Przewozu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Dzięki eee tam przesadzasz z tym smokiem haha poniżej przewozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Eeee tam nie smok, ja w tym roku jeszcze miarowego nie miałem, może jutro się uda jeśli się uda wstać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Wróciłem godzinę temu z nad wody, chodziłem oczywiście za boleniem. Bolek nie chciał się skusić za to straciłem dwa woblery bo miałem dwa sumy i żadnego nie zatrzymałem, dobrze że wcześniej się żyłka przetarła niż mi wyciągnął całą szpulę Wczoraj rano też byłem i trafiłem szczupaka, szczupak jak szczupak około 65cm ale miał kolor czarny jak smoła, pierwszy raz takiego widziałem, myślałem że holuje jesiotra jutro wstawię fotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Pepe też poniżej przewozu łowisz ? nigdy mi się nie trafił szczupak na Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Dzięki eee tam przesadzasz z tym smokiem haha poniżej przewozu. Jak na krakowskie warunki to smok niestety smok ja ylko poniżej Przewozu raz miałem snadacza powyżej 70 cm ale to jeszcze parę dobrych lat temu jak nie umiałem łowić i chyba zadziałało prawo frajera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Zebi123, w tamtym roku w dół od Przewozu przeważnie trafiały się szczupłe, i to zacne.... Dziś 3 godzinki machania spinem i dwa pstryknięcia "szczeniaczków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Zebi123, ja raz jestem poniżej Przewozu innym razem na ujsciu Skawinki, a jeszcze innym poniżej Kościuszki Szczupaka w tym roku jest sporo i w 90% każdy powyżej 60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Niktważny może ja też miałem szczęście frajera haha w tym roku jeszcze mi siadł taki 50, w tamtym na żywca miałem 78. PePe na co łowisz te szczupaki i w jakich miejscach szukasz ryby ? w sumie w tamtym roku widziałem jak gość wyholował i mierzył przy mnie na 90cm szczupaka ale odrazu w łeb mu dał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Witam, odnoście szczupaków sam zauważyłem że można połapać i to cieszy:) Ja miałem już dwa takie ponad 60 ale oba spadły, Jak chcesz szukać szczupłego moja propozycja jest taka na warkoczach przy ostrogach w klatkach i w prądach zatokowych, Mi brały na woblera 3cm ale spadły bo mała kotwica, ja wczoraj byłem za bolkiem ale słabo nie pokazywał się nie żerował, poza tym 2 klenie 33, 35:) Woda idealna Ciekawi mnie jaki stan Raby jest w Bochni czy w końcu jest czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi