R2-D2 Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Mam do was koledzy i koleżanki pytanie. W miejscowości obok której mieszkam znajduję sie mały zbiornik wodny (3km w obwodzie) powstały na skutek wydobywania żwiru. [Obecnie prywatny lecz właścicielem jest jakiś cudzoziemiec który kupił go (i tyle człowieka na oczy widzieli) w celu zasypania i wybudowania osiedla]. Z opowiadań wiem że w 2009 roku złowili na nim (podobno) Suma. Jaka jest szansa że ta ryba się tam znajduje?? Dodam że ryby jakie tam są to m.in. Lin, Szczupak, Karp, Leszcz, Okoń a topografia jeziora jak najbardziej odpowiada temu by ryba taka jak sum tam występowała (przy jednym z brzegów woda schodzi tam na gł nawet 4m natomiast z drugiej strony zbiornika delikatnie opada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2-D2 Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Dodam że byłem tam może z 5 czy 6 razy w zeszłym roku ze spinningiem w celu sprawdzenia "czy coś tam bierze" i udało mi się złowić parę sztuk "Szczupaczkowej młodzieży". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Dziwne pytanie, skąd niby to mamy wiedziec ? Mysle, ze miejscowi wedkarze wiecej by Ci podpowiedzieli. Ja Ci moge napisac ze szansa jest duża aczkolwiek może byc też mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahar Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Banalny sposób na Występowanie Suma (nawiązuję do tytułu). Wieczorem nad wodą, tylko abyś był wszędzie słyszalny, krzyknij - sum wystąp! Odczekaj chwilę i obserwuj czy występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Zgadauj zgadula skoro jest karp to musiała byc jakas ingerencja ludzka wiec i sum moze byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi