Szczeniaczek Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Witam! Orientuje sie ktoś, czy na wodach sumowskich jest zakaz łowienia w nocy? Łowiłem już na tych wodach w nocy niejednokrotnie i widziałem również ludzi, którzy łowili w nocnych porach, ale ostatnio, gdy mój wujek kupował zezwolenie na te wody usłyszał od kogoś, że połów w nocy jest zabroniony. I tak sie teraz zastanawiamy, czy to prawda jest.. Mógłby ktoś potwierdzic/zdementowac? Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczeniaczek Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Naprawde nikt nie ma pojecia? To ważne, bo jest kilka fajnych miejscówek, chociażby na Parnicy , gdzie idzie w nocy nałapac sporych ryb, ale nie chce łowic nielegalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Można w nocy łapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Zapomniałem. Można nocą łowić z brzegu. Z łodzi godzinę przed wschodem i godzinę po zachodzie słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczeniaczek Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Okej, wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Koledzy,czy na wodach sum mogę łowić na żywca spod lodu? Na pzw nie można to wiem.Z góry dziękuję za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Ponawiam temat,można na żywca czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 21 Grudnia 2012 Share Napisano 21 Grudnia 2012 Koledzy jakie opłaty na wodach sum w 2013 roku? Ktoś wie? proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spondi21 Napisano 21 Grudnia 2012 Share Napisano 21 Grudnia 2012 Z dniem 1 stycznia 2007 uległa zmianie wysokość oraz sposób pobierania opłat za wydanie sportowego zezwolenia połowowego. Obecnie stawki wynoszą: 1. NA OKRES 1 MIESIĄCA - 16 zł 2. NA OKRES 12 MIESIĘCY: - opłata pełna - 49 zł - opłata ulgowa - 31 zł Fix tu masz wszystko wypisane, lecz brak przepisów podobno ma cos sie zmienić. http://www.oirm.szczecin.pl/default.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Dzięki.To akurat znam ten temat(strona um ),sądziłem że może wzrosło coś od stycznia tego roku.Na 2012 mam ale tylko do 27 grudnia. Fajnie się łapie na morskich wodach,także na pewno wykupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spondi21 Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Nowa informacja byłem dziś po pozwolenie i sznowna Pani poinformowała. Opłaty za wędkowanie nie ulegną zmianie do 2015r. Miłych łowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Koledzy, jako że jestem w Szczecinie nowy a wędkuję od kilku lat, mam pytanie jak wygląda sprawa połowu z łodzi na wodach SUM? Nie mogę znależć żadnych przepisów które to regulują. Dziękuję za pomoc i do zobaczenia na szczecińskich akwenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spondi21 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Nie ma zakazu wędkowania w nocy kolego więc miłych łowó. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sgk19 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Na wodach Urzędu Morskiego,łowienie w nocy tylko z brzegu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Pozwolenie wykupione, więc jutro nad wodę zrobić rozpoznanie.Ktoś się wybiera może na którąś z wód SUM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Nie widziałem żadnych przepisów dyrektora Urzędu Morskiego o zakazie połowu w nocy na wodach sum, sam nierzadko łowiłem w zeszłym sezonie z łodzi i nikt nie zwracał uwagi pomimo kontroli na wodzie szczecińskiej policji wodnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Ja tez byłem wczoraj na rybkach,miejsce Szczecin,wody sum.Metoda-guma,drop,trok.Wynik 5 szt okonia,największe 20 cm .Dołączam fotkę tego największego,jeszcze nie wytarty.Wszystkie rybki z powrotem w wodzie. Ten olbrzym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Dzisiaj wody sum szczecin,spining,czas 15.30-18, 5 okoni jeden 23 cm i przyłów w postaci sandaczyka 21 cm.Wszystko z powrotem w wodzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat91 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 dzis bylem od 8-12 wynik 2 okonie okolo 25 cm złów i wypuść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotowlosy Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam wszystkich wędkarzy po raz pierwszy na tym Forum! Moje pytanie: w których miejscach/okolicach łowicie w Szczecinie teraz wiosną? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Wszystko zależy jaka metoda,jak spin to kan.parnicki ,kan.dębicki,kanał warta,most cłowy na stronie sum,jez.dąbie.Reszta to wypadkowa dnia , a nawet godziny o czym przekonałem się wielokrotnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Byłem dzisiaj 1 godzinkę wieczorem ze spinem,3 brania ,1 okoń,1 sandaczyk i zerwany a potem przypadkiem wyciągnięty zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Byłem wczoraj,czas 17.30 do 21ej,wynik 4 okonie w tym jeden 28,5 cm plus sandacz 44,5 cm.Metoda guma,obrotówka,trok.Sandacz wytarty na sumowskich już. Link do sandacza: zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1 Link do okonia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ffe99cb64d86268.html Wszystko pływa dalej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Zdjęcia troszke zamazane ale widać wielkość rybek;) graty, na Warcie trafione? Na PW kiedyś mi namiar na siebie wysyłałeś, można się wybrać razem któregoś dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat91 Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 gdzie warto poplywac lodka na sumowskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi