Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Orientuje sie ktoś, czy na wodach sumowskich jest zakaz łowienia w nocy?

Łowiłem już na tych wodach w nocy niejednokrotnie i widziałem również ludzi, którzy łowili w nocnych porach, ale ostatnio, gdy mój wujek kupował zezwolenie na te wody usłyszał od kogoś, że połów w nocy jest zabroniony.

I tak sie teraz zastanawiamy, czy to prawda jest..

Mógłby ktoś potwierdzic/zdementowac?

Z góry dzieki.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Naprawde nikt nie ma pojecia?

To ważne, bo jest kilka fajnych miejscówek, chociażby na Parnicy , gdzie idzie w nocy nałapac sporych ryb, ale nie chce łowic nielegalnie.

• 2 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Z dniem 1 stycznia 2007 uległa zmianie wysokość oraz sposób pobierania opłat za wydanie sportowego zezwolenia połowowego. Obecnie stawki wynoszą:

1. NA OKRES 1 MIESIĄCA - 16 zł

2. NA OKRES 12 MIESIĘCY:

- opłata pełna - 49 zł

- opłata ulgowa - 31 zł

Fix tu masz wszystko wypisane, lecz brak przepisów podobno ma cos sie zmienić.

http://www.oirm.szczecin.pl/default.htm

Napisano

Dzięki.To akurat znam ten temat(strona um ),sądziłem że może wzrosło coś od stycznia tego roku.Na 2012 mam ale tylko do 27 grudnia. Fajnie się łapie na morskich wodach,także na pewno wykupię.

Napisano

Nowa informacja byłem dziś po pozwolenie i sznowna Pani poinformowała.

Opłaty za wędkowanie nie ulegną zmianie do 2015r. Miłych łowów

Napisano

Koledzy, jako że jestem w Szczecinie nowy a wędkuję od kilku lat, mam pytanie jak wygląda sprawa połowu z łodzi na wodach SUM? Nie mogę znależć żadnych przepisów które to regulują. Dziękuję za pomoc i do zobaczenia na szczecińskich akwenach ;)

• 1 month later...
Napisano

Nie widziałem żadnych przepisów dyrektora Urzędu Morskiego o zakazie połowu w nocy na wodach sum, sam nierzadko łowiłem w zeszłym sezonie z łodzi i nikt nie zwracał uwagi pomimo kontroli na wodzie szczecińskiej policji wodnej.

• 2 months later...
Napisano

Ja tez byłem wczoraj na rybkach,miejsce Szczecin,wody sum.Metoda-guma,drop,trok.Wynik 5 szt okonia,największe 20 cm .Dołączam fotkę tego największego,jeszcze nie wytarty.Wszystkie rybki z powrotem w wodzie.

a08c6904e4c88bd7m.jpg

Ten olbrzym :mrgreen:

Pozdrawiam

Napisano

Dzisiaj wody sum szczecin,spining,czas 15.30-18, 5 okoni jeden 23 cm i przyłów w postaci sandaczyka 21 cm.Wszystko z powrotem w wodzie.

Pozdrawiam

Napisano

Witam wszystkich wędkarzy po raz pierwszy na tym Forum!

Moje pytanie: w których miejscach/okolicach łowicie w Szczecinie teraz wiosną?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi :cool:

Napisano

Wszystko zależy jaka metoda,jak spin to kan.parnicki ,kan.dębicki,kanał warta,most cłowy na stronie sum,jez.dąbie.Reszta to wypadkowa dnia , a nawet godziny o czym przekonałem się wielokrotnie.

Pozdrawiam

Napisano

Zdjęcia troszke zamazane ale widać wielkość rybek;) graty, na Warcie trafione? Na PW kiedyś mi namiar na siebie wysyłałeś, można się wybrać razem któregoś dnia