PPucek Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Witam. Jak się nazywa i gdzie dostanę tego jakby robaczka którego się nasuwa na haczyk aby ustawiał się prawidłowo ?? Zaznaczone czerwoną strzałką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 ogólnie line aligner, ma swoje początki w rurce termokurczliwej o coś takiego np. firmy carp'us Mouth Snagger http://www.sklep-karpiowy.pl/akcesoriarobaczki-c-16_60.html dla niewtajemniczonych tak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Czego to już się nie wymyśli, żeby zarobić na wędkarzach heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahoo86 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 mam pytanie w jakim celu się to stosuje ? Z góry dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Jahoo86, Cytat z linku który podał Unises Poprawiają rotację i pozycjonują hak w pysku karpia-obracając go podczas brania w stronę dolnej wargi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahoo86 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Czyli coś jak rurka termokurczliwa. Ja stosuję rurkę w celu ochrony łączenia plecionki z hakiem oraz uzyskania odpowiedniego kąta zacięcia. Rozumiem że to coś spełnia obie te funkcje i dodatkowo poprawia rotację? (chodzi o rotację podczas lotu zestawu) - nie rozumiem do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 odatkowo poprawia rotację? (chodzi o rotację podczas lotu zestawu) - nie rozumiem do końca Nie, popatrz na filmik który załączyłam, (symulacja brania) zwykły przypon + goły hak , nie zawsze zaczepia się o dłoń, natomiast po dozbrojeniu przyponu robaczkiem, zaczepia się zawsze, ponieważ robaczek, ustawia go w odpowiedniej pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahoo86 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 filmu nie obejrzałem bo jestem w pracy a zresztą myślałem, że będzie tam tylko montaż tego robaczka. Jeżeli jest symulacja brania to obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahoo86 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 ok rozumiem ale taki sam efekt można uzyskać poprzez odpowiednie uformowanie rurki termokurczliwej. Chociaż z tym robaczkiem zdecydowanie mniej kłopotu niż z rurką. Ile kosztuje jedno opakowanie czegoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Jeżeli jest symulacja brania to obejrzę. symulacja brania , to może zbyt hucznie napisałem, ale uzmysławia to jak bardzo wzrasta chwytność/czepliwość haka bo dołożeniu robaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahoo86 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Miałem nadzieje że nagrałeś film pod wodą jak bierze karp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Miałem nadzieje że nagrałeś film pod wodą jak bierze karp nie ja ale ktoś już nagrał Carp Live! Line Aligner Rig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahoo86 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 widziałem to już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Słynny robak Carpusa. Utrudnia wyplucie karpiowi przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi