lysy Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Mam pytanie-Mieszkam na ulicy Krasińskiego więc w okolice starej cegielni mam najbliżej.Czytałem różne opinie na temat zbiornika Glinianki.Czy posiadając kartę i opłaty PZW można tam łowić ? Czy jest tam jakaś ryba ? I czy w ogóle ten zbiornik jeszcze istnieje bo znalazłem w sieci informacje że miał być zasypany.A może w okolicy gdzie mieszkam są jakieś ogólnodostępne łowiska gdzie mógłbym np.rowerkiem czy piechotą się dostać.Dzięki wielkie z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczek1995 Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 siemanko mieszkam tez niedaleko.za starą cegielnia sa 2 glininki w ktorych mozna trafic ładnego linka karasia zdarza sie szczupak i okonki.w poblizu masz jeszcze na wilczej jeziorko(paj) tam tez mozna połapac ładnych karasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Podjechałem dziś rowerkiem na te glinianki.Na tej większej jakiś pseudo wędkarz na 5 wędek łowił.Pogadałem chwilę i pojechałem dalej.Na tej mniejszej nie byłem bo nie znalazłem ale facet twierdził że to bardzo mały zbiornik i sama drobnica.Podjechałem na Warszewo do góry w stronę lasu i znalazłem zaraz za ulicą Kredową kolejne bajorko i kolejnego pseudo wędkarza.Ten twierdził że w zbiorniku jest spora ryba ale brań niewiele.Nawet mówił że 10 kg suma tam złowił.W drodze do domu pojechałem w kierunku Wilczej i po drodze porozmawiałem z wędkarzami udającymi się gdzieś na zbiornik w lesie.Mówili o jakimś kanale wodociągowym gdzie jest sporo ryby ale dostęp raczej tylko z pontonu czy łodzi.Nie miałem ochoty szukać tej wody ale kiedyś się tam wybiorę i zobaczę jak to wygląda.Niestety nie znalazłem stawu w okolicach ul Wilczej a szkoda bo dojazd dobry i też blisko domu.Może znacie jeszcze jakieś bajora w okolicy Warszewa to chętnie poszukam i zbadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczek1995 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 podobno gdzies na ulicy łacznej jest jakis bajorko ale ja nie mam pojecia gdzie to jest: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 ciężko się połapać bo jak na mapę patrzę to ten staw na którym byłem jest niżej niż Tesco a jeszcze wyżej jest jakiś kolejny zbiornik przy Rostockiej.Muszę pojeździć na gps-a i poszukać konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Braciu17 Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 łapie tez w wolnej chwili na tych gliniankach ;d tez mieszkam przy krasińskiego. zlapalem tam pare szczupakow okoni ale slyszalem ze jest tam spory sum i duzy szczupak ale mi sie trafialy pistolety. Chcialbym upolowac jakiegos wiekszego suma ale przyjdzie na to pora ze trafie tam duzego gada. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czester78 Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Możesz na google maps pokazać gdzie one są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Cześć, Byłem na stawie w okolicach starej cegielni (mieszkam niedaleko). Dokładny dojazd - wjeżdżacie z Warcisława obok starej cegielni i skręcacie w ulicę(na światłach w lewo) nowokresową i jakieś 100m po lewej w dole jeziorko. Według google map nie ma nazwy. Poniżej w stronę tesco jest jeziorko o nazwie "staw za stokiem". Powiem wam, że jeziorko jest dość głębokie, próbowałem gruntować i myślę że około 5 może 6m. Też z zaciekawieniem tam pojechałem, bo z opowiadań teścia jak budowały się okoliczne budynki, był tam i szczupak, karaś i lin. Po trzech godzinach (pora od 11 do 14) trafiło się parę leszczyków, krasnopiórek i okonek (wszystkie małe). Być może dobre miejsce na nocną zasiadkę. Koledzy jak coś wiecie to nadawajcie. Pozdrawiam https://maps.google.com/maps?oe=utf-8&client=firefox-a&q=szczecin+google+maps&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x47aa093800d3a759:0xa95adc4e5f8ac4f3,Szczecin,+Polska&ei=C-DfUcO0H46sOuL3gcgO&ved=0CCkQ8gEwAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czester78 Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Mapa pokazuje Pl Żołnierza Polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan x Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Czy staw należy do PZW czy biała karta wystarczy aby tam łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi