Paktofonik Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Witam dziś w nocy byłem na rybkach zaczaiłem się na sumika oczywiscie na wątrobę, no dobra rzut godzina na gruncie i siedział sumik prawie 9 kilowy, ta wątroba byla prosto ze sklepu więc swieża, typ który na drugim brzegu łowił rownież na wątrobe to gadał ze wątrobe wsadzil do słoika i 4 dni mu leżała w zamkniętym słoiku i bardzo śmierdziała i faktycznie ja jednego suma przez całą noc a on 4 sumy... Pytanie brzmi Jak obstawiacie wątrobe swiężą czy smierdzącą?? Cytuj
patryk96xd Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 chyba wszystko zależy od łowiska chociaż to prawda że wątroba potrzymana w słoiku ma mocniejszy zapach więc jest też możliwość że mocniej wabi sumy Cytuj
Paktofonik Napisano 2 Września 2012 Autor Napisano 2 Września 2012 na moim łowisku są sumy wiem o tym, to jest narew, miedzy za "rutkami" taka miejscowośćią nie wiem czy wiecie ... Możliwe ze ten zapach bawi suma bo sam widzialem na własne oczy Cytuj
dominik poznan Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 suma może wabi sam widzialem jak lowią ale wąroba była kupiona rano do sloika przez cały dzień i wieczorem była już używana ale po 4 dniach to byłaby breja a nie wątroba i przy zakładoniu hawcik pewien no chyba że stała w lodówce ale takiego sposobu nie widziałem jedynie co wiem to że na 12godz do słoika w normalnej dziennej temp. daje już efekt Cytuj
Paktofonik Napisano 2 Września 2012 Autor Napisano 2 Września 2012 masz rację, moze wezmę kawalki wsadze w sloik dzien przed rybkami, jade w piątek wieczór a wracam niedziela wieczór wiec mysle ze w piątek wsadzę w słoik i bedzie elegancko Cytuj
bumtarara Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Jak jade rano na rybki to zauwazyłem, ze lepiej jak watrobka sobie dojrzeje cały dzien na słoncu, a wieczorem zarzucam na wąsatego Cytuj
pet87 Napisano 14 Września 2012 Napisano 14 Września 2012 4 dni mu leżała w zamkniętym słoiku i bardzo śmierdziała po czterech dniach to nie wiem czy bys to na hak zalozyl,watrubka sie bardzo szybko psuje.No chyba ze lezela by w takiej temp jak wczoraj(+/- 15 st.) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi