Paktofonik Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Witam dziś w nocy byłem na rybkach zaczaiłem się na sumika oczywiscie na wątrobę, no dobra rzut godzina na gruncie i siedział sumik prawie 9 kilowy, ta wątroba byla prosto ze sklepu więc swieża, typ który na drugim brzegu łowił rownież na wątrobe to gadał ze wątrobe wsadzil do słoika i 4 dni mu leżała w zamkniętym słoiku i bardzo śmierdziała i faktycznie ja jednego suma przez całą noc a on 4 sumy... Pytanie brzmi Jak obstawiacie wątrobe swiężą czy smierdzącą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 chyba wszystko zależy od łowiska chociaż to prawda że wątroba potrzymana w słoiku ma mocniejszy zapach więc jest też możliwość że mocniej wabi sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paktofonik Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 na moim łowisku są sumy wiem o tym, to jest narew, miedzy za "rutkami" taka miejscowośćią nie wiem czy wiecie ... Możliwe ze ten zapach bawi suma bo sam widzialem na własne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 suma może wabi sam widzialem jak lowią ale wąroba była kupiona rano do sloika przez cały dzień i wieczorem była już używana ale po 4 dniach to byłaby breja a nie wątroba i przy zakładoniu hawcik pewien no chyba że stała w lodówce ale takiego sposobu nie widziałem jedynie co wiem to że na 12godz do słoika w normalnej dziennej temp. daje już efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paktofonik Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 masz rację, moze wezmę kawalki wsadze w sloik dzien przed rybkami, jade w piątek wieczór a wracam niedziela wieczór wiec mysle ze w piątek wsadzę w słoik i bedzie elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Jak jade rano na rybki to zauwazyłem, ze lepiej jak watrobka sobie dojrzeje cały dzien na słoncu, a wieczorem zarzucam na wąsatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 4 dni mu leżała w zamkniętym słoiku i bardzo śmierdziała po czterech dniach to nie wiem czy bys to na hak zalozyl,watrubka sie bardzo szybko psuje.No chyba ze lezela by w takiej temp jak wczoraj(+/- 15 st.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.