zwykly_michal Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 zwykly_michal, jeśli znajdę troche czasu zeskanuje artykuł. Jest naprawde bardzo ciekawy i można wywnioskować, że metoda opisywana jest bardzo skuteczna. Napisze tylko tyle, że narodziła się podobno w UK gdzie używanie żywej rybki jako przynęty jest zabronione Mieszkam w UK i nic mi nie wiadomo o zakazie lowienia na zywca. Wiele razy pytalem o to wedkarzy nad woda i zawsze byla taka sama odpowiedz; chca wprowadzic ale ciagle nie wychodzi. Sprawdze z ciekawosci, choc widzialem jak ludzie lowia. Poszperam na stronach wedkarskich i zobacze co uda mi sie znalezc na temat lowienia szczupakow na ryby morskie. Mozna kupic mrozone ryby w wedkarskim, kiedy pojade to porozmawiam z wlascicielem, gosc prowadzi koncik porad dla klientow. Nie wiem jak wyglada znajomosc angielskiego uzytkownikow forum ale kiedy znajde jakies ciekawe artykuly to wkleje linke, moze kogos zainteresuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 pawciobra masz prawo sie wkurzać - tylko to nie jakieś tam moje wydumane i ortodoksyjne poglądy czy ideologia - to sa fakty - w wędkarstwie jak w życiu - narzekamy na wszystko co wokoło ale sami jesteśmy kryształowi... Niestety prawda jest taka ze połowa wędkarzy nie ma szacunku ani do środowiska ani do ryb ani do samych siebie wzajemnie. I nic tutaj nie ma do rzeczy wypuszczanie rybek czy ich zjadanie... wszystko jest dla ludzi kwestia umiaru w tym co sie robi i tez pewnego zrozumienia wzajemnych potrzeb człowieka i przyrody. Wędkarstwo i przyroda ida wszak ze soba w parze... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 cannibalus, Ale ten jaki i inne tematy nie służą do Twoich teorii, opinii czy narzekania. Tematy mają podane tematy o których powinno się rozmawiać. Jeśli chcesz pisać o tym co wymieniłem wyżej to znajdź lub stwórz sobie odpowiedni temat. A tym czasem koniec OT i wracając do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Powiało grozą więc się przyznam... Na okonia łowiłem, ale ostatnio jakieś 8-9 lat temu. Obecnie praktycznie wyłącznie karaś srebrzysty. I tu ZONK Bo nie z tego akwenu w którym łowię (chociaż w tym jeziorze występują). Niektóre przepisy to idiotyzm. Jak mam niby zdobyć żywce w listopadzie? Na wędkę? W podrywkę? Bez żartów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Czerwony Diabeł, Przepis jest, ale i tak nikt(nie znam takowej osoby która się go trzyma) się go nie trzyma. Nawet kontrolerzy nie zwracają uwagi jak się łowi, bo nawet nie idzie tego za bardzo udowodnić. Lepiej jest machnąć ręka i iść dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 przestrzegają regulaminu, więc ok Przepis jest, ale i tak nikt(nie znam takowej osoby która się go trzyma) się go nie trzyma czyli cos jest nie ok...nie ze wszystkim sie musisz zgadzac ale nie musisz o tym mówic glosno. To ktoś Cię zrobił w balona. Nie chce się rozpisywać, ale napiszę tylko, że nie wytrzymałyby pod względem temp. wody? nie wytrzymaly by miesiac czy rok ale z hakiem w grzbiecie godzine poplywa.Ty w jeziorze czy basenie popywasz godzine ale po dziesieciu wyciagli by Cie sztywnego...kumasz?cannibalus,Wkurzają mnie już Twoje poglądy dot. ludzi a mozesz mi pokazac gdzie kogos skrytykowal/obrazil? strasznie delikatny jestes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 a po co odkopujesz tą średniowieczną kłótnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 a po co odkopujesz tą średniowieczną kłótnie? Nowy rok więc kolega chce się chyba dowartościować... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Nowy rok więc kolega chce się chyba dowartościować... . musi swoje 5 groszy zawsze wsadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 musi swoje 5 groszy zawsze wsadzic ... mam to "wsadzam" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodnik1624 Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Zdecydowanie u mnie sprawdza się na okonia i szczupaka mała ukleja,płoć i czasem karaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi