Skocz do zawartości
Dragon

oplaty na 2013rok

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
od kiedy mozna robic opłaty na 2013 rok
od momentu, kiedy skarbnik koła będzie posiadał znaczki na 2013 r. czyli zapewne od 02.01.2013.
Napisano
to nie on wymyślił tylko Majowie 21.12.2012 koniec świata. Szkoda bo pod choinkę miałem trochę sprzętu wędkarskiego dostać :razz:

Ale w radiu słyszałem że Komorowski już to odwołał... :razz:

Napisano

tom79 napisał/a:

od kiedy mozna robic opłaty na 2013 rok

od momentu, kiedy skarbnik koła będzie posiadał znaczki na 2013 r. czyli zapewne od 02.01.2013.

A kolega skąd takie informacje ma ??

Jak by tak było, to wszyscy trociarze na rozpoczęcie sezonu mandacik by wyłapali :wink:

Napisano

Znaczki będą dostępne w okolicach świąt jak co roku, 1 stycznia zaczyna się sezon pstrągowy i nie ma przebacz :)

Napisano
to wszyscy trociarze na rozpoczęcie sezonu mandacik by wyłapali
Niekoniecznie prawie co roku okręg poznański przedłuża ważność karty do końca stycznia a zdarza się że i dalej.
Napisano
Niekoniecznie prawie co roku okręg poznański przedłuża ważność karty do końca stycznia a zdarza się że i dalej.
Bo poznański okręg to wód pstrągowych i trociowych nie ma :razz:
  • 3 months later...
Napisano

Witam serdecznie ;)

mam male pytanko, przed chwila dzwoniłem do okręgu w Opolu i trochę się zdziwiłem. Ogólnie myślałem że mogę na miejscu kupić znaczek na inne wojewodztwo ale jednak tak nie jest... I teraz pytanie, czy mogę w ogóle zakupić taki znaczek? Jeżeli tak to gdzie, Pani w pzw powiedziała również ze nie mogę kupić na województwo tylko na okrąg... (już sam nie wiem gdzie kupić i gdzie będę mógł wedkowac) ogólnie chcę wedkowac na wodach górskich woj. Dolnośląskiego ;)

Pozdrawiam Adam

Napisano

Zapewne w okręgu na wodach, którego chcesz wędkować, w tej chwili oprócz znaczków wklejanych do legitymacji, potrzebujesz również osobne zezwolenie na dany okręg, i sprawy mają się tak, że jeżeli okręg ma porozumienie z twoim okręgiem, wtedy nie potrzebujesz znaczka tylko samo zezwolenie z rejestrem polowow, a to powinni Ci wydać w twoim kole/okręgu. Natomiast jeżeli nie ma porozumienia między danymi okręgami, wtedy musisz w tamtym okręgu wnieść składkę uzupełniającą, dostaniesz znaczek i zezwolenie z rejestrem. W ubiegłym roku wybierałem się na tydzień na nielisz na ostatnią chwilę, więc poszperałem na stronie PZW Zamość i znalazlem numery telefonów do tamtejszej PSR, zadzwoniłem, umowiłem się na konkretny adres w nieliszu, szybka opłata i za 20minut rozłożony nad wodą siedziałem.

Napisano

adam doplata z twojej strony o ile dobrze wiem to 80 zł na woj. dolnoslaskie. Znaczek musisz kupic w kole z dolnoslaskiego i dostaniesz rejestr.