DAWIDDD Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volfi Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 zawsze jak coś zlapię z jedną dwie sobie wezmę na zacisk w grill lub sreberko )))) reszta w wodę lecz nie koniecznie czasem coś wezmę do domu. A już prawie mi się Ciebie żal zrobiło i chciałem napisać gdzie bierze sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 easy easy nie reaguje ;P nie podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 w tym roku to w m1 bierze każda ryba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Dawid widzisz jaki ze mnie dobry kolega zawsze coś doradzę podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lechfor Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Nie pomagajcie leniwym mięsiarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 lechfor , jeżeli piszesz to do mnie to chyba coś Ci się popstrykało ))) Mięsiarz ? Czy tu kur wiesz kto to jest ? hallo chłopie ))) panuj nad słowami. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 lechfor przesadzasz z twoich ust płynie jedynie krytyka i zaczepki Dawida akurat znam osobiście i nigdy nie powiedział bym na niego "mięsiarz" dlatego jak pyta to zawsze mu doradzę bo moja definicja "mięsiarza" jest zupełnie inna , a to że ktoś raz na jakiś czas zabierze sobie świeżą rybkę na grila to nie można przypisywać mu takiej definicji. Ja osobiści też niekiedy zabieram 1-2 ryby bo wolę żeby moje dzieci zjadły świeżą rybę (sam nie jadam) niż smroda z marketu po przejściach. Więc chłopie ochłoń trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 No tak jest, chłop nie ma pojęcia a fandzoli jakieś pierdoły )))) lechfor nie lepiej się umówić na wspólne wędkowanie niż pitolić komuś od miesiarza ? pomysl , pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Dzisiaj szczupaczek 74cm na żywca i 4 leszcze w tym jeden 56cm. aaaaa lechfor w wodzie wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Pięknie połowiłeś, nie myślałem, że są tam jeszcze tak duże leszcze. Masz jakieś foty tych pięknych okazów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 No slyszałem "bez foto się nie liczy" ale tel padł mi już w nocy przez internet i nie miałem potem jak zrobić. Sam w szoku byłem ze tak podeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek96 Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Byłem tam tydzień, dziadek mój miesiąc i połapał 9 leszczy takich +45 - 53cm. Ja w ciągu tygodnia łapałem dość rzadko, ale jeden 47 cm, a drugi 50 cm się trafił. Na grunt oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy_16 Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Witam. Był ktoś ostatnio i może powiedzieć jaka jest woda. Chodzi mi o to czy jest zielona bo w zeszłym roku o tej porze przy niskim stanie to był żur zielona jak cholera. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Woda jest dość wysoko i ma kolor powodziowy, zieleni jeszcze mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy_16 Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 jeszcze jedno pytanie. a mianowicie czytałem że pojawiły się w siewierzu zmije zygzakowate.Czy ktoś może spotkał nad woda? Planuje się wybrać z dzieckiem na ryby i niechce mieć przykrych niespodzianek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 często tam jestem i nigdy jeszcze nie widziałem. Ale nigdy nie wiadomo. Wydaje mi się że jeśli się nie ruszy to nic nie zrobi ale .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Wczoraj byłem na Przeczycach lecz jestem załamany trupami ryb oraz męczeniem się ich pływających grzbietami u góry i konającymi. Jak lubiłem ten zbiornik tak czuję do niego wstręt i niechęć. Wrócę tam dopiero za kilka lat jak to wszystko przeminie. Nie da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Dziwi mnie fakt dlaczego nie wystawia się nad tym Zalewem tabliczek informujących o zarazie ryb? Ponoć zapora nadal przecieka ma być spuszczona woda prawie że do zera, ale czy ryby jakieś się ocali, oraz zrobi porządek z dnem(szlam)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario252 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Dziwi mnie fakt dlaczego nie wystawia się nad tym Zalewem tabliczek informujących o zarazie ryb?Ponoć zapora nadal przecieka ma być spuszczona woda prawie że do zera, ale czy ryby jakieś się ocali, oraz zrobi porządek z dnem(szlam)??? Tabliczek nie stawiają ponieważ te ryby mają tasiemca a on jest nie szkodliwy dla ludzi żyje tylko u leszczy nie przenosi się na inne ryby tak piszą w artykułach i w internecie można poczytać badania chyba przeprowadzone w sanepidzie, a co do dna po spuszczeniu wody to na pewno nic nie zrobią bo za duże koszta trzeba by to wszystko wybrać i wywieść, ale zapytam znajomego który jest w kole Siewierz jest gospodarzem zbiornika i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr_jaa Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam kolegów! Jak wygląda teraz sytuacja na zbiorniku, rybka coś bierze, woda nie zakwitła? Mam plan na weekend od strony Boguchwałowic usiąść, może jakieś porady co miejscówek z tej strony? :] Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 posiedź sobie lepiej w domu albo nad innym lepszym zbiornikiem anie nad tym bagnem ze zdechłymi rybami.dramat tam jest i tyle kolego,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 posiedź sobie lepiej w domu albo nad innym lepszym zbiornikiem anie nad tym bagnem ze zdechłymi rybami.dramat tam jest i tyle kolego,pozdrawiam To może pomożesz mi w pracy nad tym "bagnem" . Wszyscy kurcze narzekają . chcę coś dla tej wody zrobić, zaproponowałem najpierw Stowarzyszenie ale zweryfikowałem to od razu i zamieniam na Klub Przeczyce ( nazwa do uzgodnienia) chce sporo zrobić : krześliska , ochrona wody przed kłusolami, zarybienia ( a w zasadzie pomoc PZW w zarybieniach czyli np. rozwiezienie narybku sandacza po całym jeziorze a nie "wlanie" go do wody w jednym miejscu) odwiedziny pól namiotowych i ewentualną pomoc sanepidu w tym że muszą tam stać odpowiednie ToYToye i być normalnie opróżniane itp. Nikt za nas tego nie zrobi . PZW ? Przecież możemy to robić w ramach PZW ale nam się jakoś nie chce - żądamy od dziadków z długimi brodami , zmęczonych życiem , by mieli pomysły 20-30 latków. Ich zapał, energię , adrenalinę. To niemożliwe chociażby z biologicznego punktu widzenia. Więc co ? Stoimy i płaczemy nad rozlanym mlekiem. A może inaczej !!! pomóżcie mi w pracy a za 2 ,3 lata będzie to świetne łowisko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 ojj gdybym mieszkał tam to bys mogł liczyc na mnie . Ale mam 50km a kiedys byłem zauroczony tym zbiornikiem w sumie dalej jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi