maniek Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 robson.b, graty ,leszcze jak u BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 robson.b, graty ,leszcze jak u BB He, he... Dzięki. W lato może nie zrobiłyby żadnego wrażenia, ale na lodzie ryba nabiera jakiegoś innego wymiaru Może to przez te hole na żyłeczce 0,12 i wędeczce 60cm, wydają się większe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 ROBSON dalej męczysz Leszcze na Przeczycach a ja siedziałem i czekałem z kawą na P3 a na dodatek brały płocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 ROBSON dalej męczysz Leszcze na Przeczycach a ja siedziałem i czekałem z kawą na P3 a na dodatek brały płocie No ale Ty czekałes z kawą w czwartek a ja w czwartek jechac nie mogłem. Dlatego zdecydowalem we środe rano, że skoczę na Przeczyce. Nawet ochotki zanętowej nie miałem i musiałem ratowac się mrozoną akwariową A na lodzie byłem dopiero o 10-tej jak córę do przedszkola zawiozłem. Poza tym szczerze powiem, że płocie to ryby które najmniej lubie lowic na lodzie. Zdecydowanie wolę leszcze, bo i trafiaja sie większe i tym samym jazda lepsza No i cały czas licze na te 50+ Żeby okonie tak chciały brać... Te lubie łowić najbardziej, ale ostatnimi czasy nie chca za bardzo współpracować... A kawe jeszcze wypijemy. Zobaczysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Weekend na Przeczycach i słabe efekty. W sobotę pojechałem z ojcem i znajomym niedaleko bytomskiej rybaczówki. Efekt?? 3 okoniki, 1 szczupak koło 45cm (zmierzony na oko) 2 plotki. Tata z kolega dorzucili kilka żywcowych płotek i kilka małych okoni. Jednym słowem nędza. Dziś zmieniliśmy miejsce i zatrzymalismy sie przy dużej tamie (na przeciwko Tuliszowa). ja zakończyłem dzień z 4 okoniami (w tym jeden piękny 30cm) 1 szczupakiem podobnej wielkości co dzień wczesniej i 2 płotkami. Tata 1 okoń, 1 leszczyk i kilka płotek. Kolega postawił na metodę "na lenia" zanecił dżokersem 3 dziurki i od czasu do czasu dziubnął leszczyka. Miał ich chyba 5 najwiekszy coś koło 30cm do tego 1 okoń i z 10 płotek. Ogólnie ryba brała chimerycznie, brania bardzo delikatne. ja jednak jestem zadowolony był to mój 2 i 3 wyjazd na ryby na lód. Nigdy nie próbowałem takiego wędkarstwa hehe. Chyba idzie mi dobrze koledzy nie?? 2 szczupaki padły a w zeszlym roku co wyjazd na chechło i wisłe za szczupakiem i bryndza a pod lodem wziol skubay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Jak na początek to całkiem nieźle. Przynajmniej przekonałes się już jakie to fajne uczucie holowac rybki na cienkich zestawach i krótkich wędeczkach Teraz jakiejś kilówki życzę dla pogłębienia wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 No i pojechałem na Przeczyce pomimo silnego wiatru i opadów deszczu. Na miejscu okazało sie, że jest problem z... wejsciem. W niektórych miejscach na 5-6 m od brzegu juz jest woda, ale jakos sie udało. Gorzej było z powrotem, bo dwóch wedkarzy łowiących obok, schodząc troche sie zmoczyło Woda przy brzegu płytka, ale uczucie na pewno niezbyt miłe... Efekt 4 godzinnego łowienia to 7 leszczyków. Najwiekszy 44 cm. No a teraz przyjdzie zrobic dłuższą przerwę, bo na tafle już raczej sie nie wejdzie. Przy brzegach puszcza w błyskawicznym tempie, choc tam gdzie łowiłem było jeszcze 17 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Jakies wieści z nad Przeczyc? Dużo lodu ubyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Witam. Puścił już lód na Przeczycach? Był może ktoś ? ? ? A jak tak to jak z braniami ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Byłem w niedzielę zobaczyć jak jest, rzuciłem dosłownie kilka razy z kamieni od strony Tuliszowa no i 2 płoteczki na bata w 15 minut bez nęcenia... Obok siedział starszy pan i widziałem, że ciągnął nieduże płotki ale dość często także coś się zaczyna ruszać, ryba zaczyna być aktywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 No i jak na Przeczycach bo mam zamiar jechać tam w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Jedziemy w piątek na zwiady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecik(Piaski) Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam Czy był ktoś w tym tygodniu połowić na przeczycach czy były jakieś brania czy jeszcze Martwa Cisza po Zimie ?? Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Też bym chciał to wiedzieć bo wybieram się w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Znajomy był trochę leszcze coś dwie sztuki nic konkretnego same maleństwa i jeden węgorz 30cm. był od strony pola namiotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Mam prośbę. 30 kwietnia mamy zawody na Przeczycach od strony Tuliszowa. Może coś doradzicie, bo u mnie spławik to troche kuleje i nie za bardzo mam koncepcję na łowienie. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Dziś zasadziłem się z ojcem od strony małej tamy. Łapalismy na 2 baty 7m na dość delikatne zestawy. Brania co rzut, głównie mała płotka i leszczyki, ale trafil się krapik, wzdręga i okoń. do godziny 9 była więc zabawa co niemiara. Od 9 rano zaczął wiać dosyc mocny wiatr który uniemozliwiaj łapanie punktowe (zestawy spychane były do bzregu- wiatr w twarz). Mimo to kilka rybek udało sie jeszcze złapać. O 10 jednak pogoda wygrała i dalismy za wygraną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Ja dziś tak samo byłem i złapałem około 40 małych płotek i jednego leszczyka. Wszystkim rybom zwróciłem wolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodniczenko Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Radzio19871, a ile cm Karp miał ? Ja tez bylem na przeczycach i zlapalem pare leszczykow i 4 duze plocie po 35 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 U nas sama drobnizna brała. Największa płotka miała może coś około 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Radzio19871, a ile cm Karp miał ? Ja tez bylem na przeczycach i zlapalem pare leszczykow i 4 duze plocie po 35 cm 1 Napisałem krapik, mając na myśli krąpia ale zapomniałem alt wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecik(Piaski) Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 A więc tak z Piątku na Sobotę Byłem z Kumplami na Nocce na Zbiorniku od strony Wysokiego Brzegu Efekt taki kumpel złowił Amura 49 Cm oraz Karpika 38 cm oraz kilkanaście Leszczyków, wszystko na białego robaka ja łowiłem na kukurydzę z pelletem efekt : zero brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 A na makaron nie próbowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1906 Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam ja byłem 02.04.2011 i jak narazie lipa:( 4 wędki z tatą i jedno jedyne branie za caly dzień jazik 34cm:)na czerwonego robaka:)ale startuje w niedziele na nocke zobczymy moze sie cos ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1906 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 i jak panowie był ktoś ostatnio na przeczycach bierze rybka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi