blacky24 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 jeżdze na przeczyce mniej wiecej od czerwca, najpierw celem była biała ryba ale bez wiekszych efektów, kilka leszczy, dwa wegorze, ale nic nadzwyczajnego, od wrzesnia przerzucilem sie na sandacza, i musze przeznac ze przeczyce sa bardzo dobrym lowiskiem jesli chodzi o ta rybe, oczywiscie zdarzały sie puste nocki, ale kilka ładnych sandałków padło, najmniejszy 51cm a najwiekszy 66cm, zawsze wędkuje z gruntu na zywca lub martwa rybke, polecam to łowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Niedziela wypad na Przeczyce i SZOK , 3/4 bajora pod lodową taflą do 2 cm Znalazłem miejsce gdzie jeszcze była woda posiedziałem do 21 i do domu . Zero brań tylko połamany lód pływał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 ja siedzialem od niedzieli wieczór do wtorku rano, padł jeden sandałek 56 cm i były dwa puste brania, poza tym kompletna cisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 ja siedzialem od niedzieli wieczór do wtorku rano, padł jeden sandałek 56 cm i były dwa puste brania, poza tym kompletna cisza.... Gdzie siedziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 przed wysokim napięciem, patrząc od strony drogi szybkiego ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Można tam dojechać autem Kiedyś był zakaz wjazdu i mandaty się sypały często Ja pod napięcie dawałem na nogach auto na rybaczówce zostawiałem i spacerek A od trasy z tego co pamiętam również był zakaz wjazdu. PS w niedziele wieczorem widziałem wasze latarki chyba były 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 autem można dojechac, troche dziury i trzeba uważać, co do tego czy sie czepiają to napewno ale zawsze kazali odstawic auto troche dalej od wody, we wtorek rano była kontrol i nie robili problemów. ja zawsze dojeżdzam od trasy. masz racje, byłem z kumplem, Ty chyba siedziałeś koło topoli?? ps. właśnie smaże złapanego sandacza :) mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Panowie ZAMARZŁO czy jeszcze jest woda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norimk Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 witam pierwszy raz piszę chciałbym się dowiedzieć czy można na przeczycach zwodować łudkę (mam nie dużą )od strony mierzęcic przy wale pare lat temu byłem tam z rodzinką jest tam zatoka pomosty była plaża bodajże czy można tam wjechać i parkować i czy czepiają o kapoki na łudkach to będzie mój pierwszy sezon na łudce byłbym wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Łódki można wodować, Ja zawsze woduje z terenów kempingowych płace parę zł za wjazd ale mam spokój o samochód i przyczepę pod łodziową. Jeśli będziesz to robił z terenów ogólne dostępnych to przy odrobinie pecha doczepią się o niszczenie zieleni i dostaniesz 20zł do zapłaty a przy większym pechu nawet 400 A jeśli chodzi o kapoki to raz się czepią a raz nie, generalnie powinieneś mieć kapoki i jakieś naczynie do wybierania wody z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norimk Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 dzięki za pomoc ja mam łódkę 2.60 na 1.20 i worze ją na dachu póki co mam takową ale teraz jesienią zakupiłem łódkę silnik elektryczny akumulator żelowy kotwice itd. teraz chcę kupić echo lowrance x-125 to trochę kosztuje może w późniejszym czasie kupię coś większego no ale przynajmniej samochód będzie w takim miejscu stosunkowo bezpieczny jak byś mógł podesłać mapkę z wyrysowaną trasą jak tam dojechać ja będę przyjeżdżać od strony Mierzęcic byłbym ci bardzo wdzięczny za fatygę mój adres meilowy norimk@wp.pl jeszcze raz dzięki i pozdrawiam wszystkich forumowiczów może się kiedy spotkamy nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Panowie jakie wyniki ?? Dzieje się coś na lodzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esox-79 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Witam Przeczyce od strony Boguchwałowic- polecam rok 2008 był udany pare szczupaków sandacz jednym słowem nie nudziłem się. 2009 też będzie udany bo będę tam jeżdził jak stopnieje lód i zacznie się sezon na sandacze i szczupaki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Witam wszystkich. I jak tam wyniki na Przeczycach? Był już ktoś na zalewie po zejściu lodu? Są jakieś zdobycze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Witam Panowie po przerwie dopadły mnie kłopoty zdrowotne w postaci szpitala i chirurga ze skalpelem w łapach , ale teraz jestem już na obrotach i zaczynam tęsknić za rybeczkami . Co Panowie słychać na wodzie Rybaczówka otwarta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seop1906 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 też tam bywam tylko od drugiej strony jest zatoczka jak sie jedzie w strone sosnowca trzeba skrecic z autostrady w prawo spedzilem tam tydzien na rybach leszcze braly na bata takie do 40 cm z gruntu natomiast ciągli o wiele mniejsze. Lecz jak sie okazało najgorszą rzeczą jest to że musialem z tamtąd złozyc namiot i powiedzieć papapa bo niby jest tam zakaz namiotowania który oto znak pojawił sie dopiero po następnych 2 tygodniach od mojej wizyty tam. wiec zrezygnowałem z jazdy na przeczyce z tego faktu że gdzie są fajne miejsca do wedkowania jest zakaz stawianaia namiotów zakaz wjazdu samochodów a przez co przez pola namiotowe płatne gdzie tez byłem po tej samej stronie i zrezygnowałem po 1 dniu od przyjazdu gdy tylko jakis pajac bawił sie motorówka i nie szło ryb łowić niestety uważam za głupote oraz beznadziejną postawe PZW w tej sprawie poniewaz wędkarze za jakis czas nie bedą mieli w końcu gdzie łapaćna przeczycach gdzie sa niektóre fajne miejsca i jest cisz i spokój a w końcu tu tez o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Ja w zeszłym roku jeździłem na Przeczyce i miałem namiot bezpodłogowy i nikt się nie czepiał, bo podobno takie wolno rozkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seop1906 Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 no to super ze chociaz moze byc namiot bez podlogi dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Ja też tak słyszałem ze bez podłogi moze byc. I to nawet słyszałem od kontrolerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Jak tam panowie ryba na przeczycach? Bierze karp może lub jakiś inny gatunek? Ja wybieram sie w czwartek na ryby i pod uwagę biorę przeczyce, wiec proszę o jakieś info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 też tam bywam tylko od drugiej strony jest zatoczka jak sie jedzie w strone sosnowca trzeba skrecic z autostrady w prawo spedzilem tam tydzien na rybach leszcze braly na bata takie do 40 cm z gruntu natomiast ciągli o wiele mniejsze. Lecz jak sie okazało najgorszą rzeczą jest to że musialem z tamtąd złozyc namiot i powiedzieć papapa bo niby jest tam zakaz namiotowania który oto znak pojawił sie dopiero po następnych 2 tygodniach od mojej wizyty tam. wiec zrezygnowałem z jazdy na przeczyce z tego faktu że gdzie są fajne miejsca do wedkowania jest zakaz stawianaia namiotów zakaz wjazdu samochodów a przez co przez pola namiotowe płatne gdzie tez byłem po tej samej stronie i zrezygnowałem po 1 dniu od przyjazdu gdy tylko jakis pajac bawił sie motorówka i nie szło ryb łowić niestety uważam za głupote oraz beznadziejną postawe PZW w tej sprawie poniewaz wędkarze za jakis czas nie bedą mieli w końcu gdzie łapaćna przeczycach gdzie sa niektóre fajne miejsca i jest cisz i spokój a w końcu tu tez o to chodzi. sorry stary ale tak to napisałeś że nie wiadomo o co ci chodzi. pisz w przyszłości po ludzku. chociaż trochę zrozumiale bo straszny bełkot wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie. Był może ktoś na nocce na przeczycach? (jak tak to w którym miejscu). Były jakieś efekty? Ja planuje w tym tygodniu nockę zaliczyć i prosił bym o jakieś info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 No widzę ze nikt nic nie chce pisać na tym forum, albo każdy coś kryje. To ja napisze. Byłem dziś na nocce z kuzynem i brały same leszcze, ale ogólnie bardzo delikatne brania i kiepskie. Po za tym echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobel77 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 No niestety same leszcze... W tej wodzie chyba nie ma nic wiecej,hehehehehe. Musza chyba wiecej wpuscic tam sandacza albo najlepiej jakas odmiane rekina bo normalnie nie chce sie juz nawet podcinac bo i tak wiadomo ze bedzie leszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Del_SOL Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 witam! Mam takie pytanie. Chciałbym sie wybrac na przeczyce na pare dni jakos w czerwcu, przy okazji rozbic namiot i wypocząc wraz z rodziną. Znacie moze panowie jakies dogodne miejsca/pola namiotowe (płatne bądz nie ) do takiego własnie wypoczynku?. Zalezy mi abym mógł podjechac samochodem pod brzeg, rozbic namiot miec wszystko na oku i zeby sie do mnie nie dopieprzali jacys mundurowi, ze jakies nieoznakowane zakazy nagle niewiadomo skąd i jak na ironie tylko "władza" o nich wie... bedzie to moj pierwszy raz na tym zbiorniku. Dzieki za ewentualną pomoc i Pozdrawiam! Połamania kija!!! Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi