Przemekx0x Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Witam chciałbym się dowiedzieć czy na metodę tzw. szarpak łowi się z przyponem czy bez, jaka grubość żyłki i na co łowić żuczki czy coś innego na okonia. Jeszcze mam jedno pytanie czy na Głodowie lub Popielnie, Niedźwiedzim Rogu jest możliwość wędkowania podlodowego, jaka jest grubość lodu. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Przemekx0x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozikk134 Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Chyba mylisz pojęcia. Szarpak to kłusownicza metoda polegająca na szarpaniu dociążoną kotwicą i podczepianiu przez to ryb. Czytając posta można stwierdzić, że napisałeś go w dobrej wierze, myśląc o łowieniu na błystkę. Ja stosuję żyłkę 0,12 albo 0,14 i nie używam przyponów. Na początek kup kilka blaszek podlodowych długości do 4cm. jak się wciągniesz, to sam będziesz wiedział, które są skuteczniejsze i jak nimi poruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Ja od zawsze łowienie na pod lodową blaszkę nazywam szarpakiem(ze względu na sposób podszarpywania przynęty) tak samo jak wędkarze z mojego otoczenia , a o tym patencie z kotwicą dowiedziałem się niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 a o tym patencie z kotwicą dowiedziałem się niedawno. łądny mi patent heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu80 Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Ja to samo . Dla mnie to zawsze była i będzie metoda Szarpaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dano Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Ja to samo . Dla mnie to zawsze była i będzie metoda Szarpaka na Warmii większość wędkarzy mówi, że łowi na szarpaka używając przy tym całkowicie regulaminowego sprzętu Po prostu tak nazywa się tu metoda połowu na błystkę podlodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi