diego87 Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 witam. na allegro zauważyłem ten model spro. czy ktoś ma z nim jakieś doświadczenia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahoo86 Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Witam, Podpinam się pod temat ponieważ zastanawiam się nad podobnym kołowrotkiem. Mam zamiar na ten sezon zakupić kołowrotek Spro to karpiówki. Interesuja mnie dwa modele: 1. SPRO Super Long Cast LCS 555 2. SPRO Freeliner LCS 555 Może ktoś mi wyjaśnić czym się różnią te dwa kołowrotki i który będzie lepszy. Opis tych kołowrotków jest identyczny z tym że jeden ma szpule long cast a drugi super long cast. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Właśnie dotarły moje Spro Super Long Cast LCS 555 i jestem zaskoczony, szpula jest dużo głębsza niż na zdjęciu kołowrotek ma inny kolor, na zdjęciu jest lekko niebieskawy a w rzeczywistości jest czarny jak węgiel kołowrotki nawijają żyłkę nierówno tzn. w górnej części jest więcej żyłki niż w dolnej taki stożek w stronę kołowrotka tyle że jeden nawija lepiej a drugi gorzej jeden ma szpulę aluminiową srebrną a drugi lekko złotawą na pudełkach (swoją drogą kiepskiej jakości) widnieje napis SPRO Super Long Cast LCS 500 a na kołowrotkach SPRO Super Long Cast LCS 555 Pod szpule planuję podłożyć podkłatki tak aby żyłka układała się równo, później napiszę czy to coś dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Właśnie dorobiłem teflonowe podkładki pod szpule i teraz moje Spro nawijają żyłkę idealnie Oprócz tego hamulce mają perfekcyjne, można je bez problemu ustawić tak aby trzymając za żyłkę kołowrotki powoli stałym tempem opuszczały się oddając żyłkę Kołowrotki są dobrze spasowane a przekładnia podparta ze wszystkich stron łożyskami kulkowymi niestety brakło łożyska dla rolki nawoju linki Te kołowrotki mają swoje wady i zalety jak zresztą wszystko, mi najbardziej podoba się w nich bardzo niska waga i precyzyjny hamulec a najbardziej nie podobają mi się problemy jakich mi dostarczyły z tym nawojem ale być może po prostu źle trafiłem Każdemu zainteresowanemu polecam obejrzenie ich na żywo lub zdjęć robionych przez użytkowników bo to co widzimy na zdjęciach w sklepach internetowych nie ma nic wspólnego z rzeczywistością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okon744 Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Witam Mam pytanie trochę nie dotyczy tego tematu, ale chodzi mi o kołowrotek Spro long cast. Chodzi o to, że po otwarciu pokrywy i zdjęciu szpuli z rotorem wyleciały mi dwa malutkie pierścienie i nie mam pojęcia gdzie one były. Może ktoś ma ten kręcioł, albo rozbierał go i coś może powiedzieć na ten temat. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 niestety brakło łożyska dla rolki nawoju linki Ta...Lesio już pisał w swojej recce , jakie to jest łożysko i gdzie można kupić http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=9155 okon744, schematu na pudełku nie było ? zobacz sobie filmik z demontażu Spro Freeliner LCS 555 , może Cie oświeci http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2466 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie1 Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Witam Próbowałem otworzyć ten pierwszy link i ..... nic. Ktoś zlikwidował posta ? Można prosić o nowy adres do tego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Co chcesz wiedzieć o tych młynkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi