adamo19666 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Witam wszystkich. Z racji, że przygotowuje się do zakupu sporej ilości główek jigowych, chciałbym dowiedzieć się, które polecacie, a których lepiej unikać. Z góry dziękuję za wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantomlodz Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Tutaj masz testy sprzętu wędkarskiego http://fishing-test.pl/ranking-sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamo19666 Napisano 21 Lutego 2013 Autor Share Napisano 21 Lutego 2013 Oprócz tego, że dowiedziałem się, iż zmarnowałem 50zł na mustady to zbyt wiele sie nie dowiedziałem. Ale buszuje na necie i znalazłem w kilku źródłach, ze dobre są gamakatsu i sasame ? Polecacie jakieś inne? co sądzicie o tych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbos Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Używam główek Mustada i Gamakatsu (najczęściej bo sporo ich niegdyś zakupiłem), w tych pierwszych do ołowiu coś jest dodawane i po sezonie wylatuje na nich jakiś biały nalot, nie wpływa on chyba na ilość brań poza tym nie widzę znaczących różnic, może szybciej się tępią na kamieniach ale mam zawszę ze sobą osełkę... Ani jednych ani drugich ryba mi nie powyginała, cały czas czekam na taką, która da radę to zrobić. Nie ma co chyba popadać w paranoje, nie powiedział bym, że zakup mustada to całkowicie zmarnowane pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamo19666 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 To jak uważacie, kupować mustady? [mam je dobrze dostępne i w cenie 2 razy mniejszej niż gamakatsu], czy jedak zapłacić 100zł więcej na gamakatsu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Sprawdz sobie kamatsu extra. Lepsze niż mustady, troszkę gorsze niż gamaki ale cena najniższa ze wszystkich.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Mam pytanie, nie mające nic wspólnego z rankingiem jednak nie chciałem zaśmiecać nowym tematem Otóż powiedzcie mi czy dobrze rozumie - główki jigowe mają numerację np 2/0, 3/0, 4/0, a także numerki bez "0" czyli te mniejsze. Czy dobrze myślę że w przypadku numerków "z zerem" im większy numer tym większy hak (np 3/0 > 2/0) a w przypadku mikro główek jest odwrotnie? (hak 4 > 6 ? ) Proszę rozwiejcie moje wątpliwości bo chciałbym złożyć prawidłowe zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Pomoże mi ktoś? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Zgadza się. 2/0 jest mniejsze niż 3/0 itd a sama 4 jest większa niż 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi