eM_Si Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Tytuł może dość dziwny, ale jakby nie spojrzeć, trafny i prawdziwy. Czy ktoś coś słyszał o tej przynęcie, może ją używał? Dość ciekawa to... konstrukcja, czy jest skuteczna? Może już ktoś sobie wyrobił technikę łowienia tym? Prosiłbym o jakieś informacje na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 nie łowiłem... jak tak się przyjrzeć temu relaksowemu maleństwu to.... w wodzie jak kijanka...to czemu okonie miały by się nie kusić ... a może i białoryb - kto wie to taki swimbait bez własnej pracy, mały korpus więc zbrojenie główką raczej odpada, jedyne sensowny rig jaki na myśl mi przychodzi to pod hak z oczkiem czyli albo trok albo dropshot .... jako mikro przewieszka na morze też się nada... to tyle co bez wody mogę powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 ChaoTic a skad wiesz, że to przynęta relaxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Bo jest internet > http://www.relaxlures.com/katalog/2011_2012/VRLSW34-TS.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erin Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Brak mi słów. Jeszcze kilkanaście lat temu szczupłe łowiło się na Algi 3, okonie na Meppsy 4 z opadu, a teraz by połapać należy czepić się paprocha czy innego plemnika. W sumie chodzi o to by sobie połowić, ale raczej nie w tą stronę powinno to wszystko iść. Już za kilkanaście lat plankton to będzie hit jakiegoś sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Brak mi słów. Jeszcze kilkanaście lat temu szczupłe łowiło się na Algi 3, okonie na Meppsy 4 z opadu, a teraz by połapać należy czepić się paprocha czy innego plemnika. W sumie chodzi o to by sobie połowić, ale raczej nie w tą stronę powinno to wszystko iść. Już za kilkanaście lat plankton to będzie hit jakiegoś sezonu. jednemu okonki na jedno-calówki do pełni wędkarskiego szczęscia wytarczą a u drugiego najmneijsze Okoniowe wabiki zaczynają się od 2jek i 2.5 calowych softów a zakres westchnień od 30cm. Jak to się mówi każdemu wg potrzeb nie mam nic przeciw tym co trokują mikrusami ale szkoda tylko, że po paprochowym eldorado parę "no-kill'niętych" juniorów (które można by łatwo wielkością przynęty selekcjonować) brzuchami w górę pod powierzchnią pływa a inne które miały szczęście nie possać za głęboko - zamiast rosnąć są notorycznie kłute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 @ChaoTic - 100% racji w racji... Po jaką cholerę nastawiać się takimi wybiórczymi przynętami na połów 99% niewymiarowych okoni... Nie wiem... dla mnie dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi