Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

To jest pikuś w porównaniu z tym co dzieje się i działo w Świnoujściu. Wręcz jawnie pseudo wędkarze w okresie ochronnym tłuką szczupaka na wszystkie możliwe sposoby. Totalna PORAŻKA. Jeszcze trochę ruszą łodziowcy za okoniem i skupy ryb będą miały pełno roboty.

Napisano

Ja ostatnio byłem z rodziną nad morzem. Wybraliśmy się na spacer do Mrzeżyna. W porcie stały lokalne obszczymury z wędkami. Ale zestaw wyglądał następująco: Żyłka około 0,40 a może i więcej, przywiązana śruba (dokładniej nakrętka) rozmiar około 30, czyli duża a na końcu 3 kotwice. Nóż sam się w kieszeni otwiera

Napisano

Przy ulicy portowej kolo elewatora łapałem a obok mnie 3 meneli, napili sie i zaczeli nie tyle co mi przeszkadzac, wkurzac i innym ale i wyrzucac okonka ..płotke...w krzaki, kulturalnie sie spakowalem, bo nie było sensu z nimi rozmawiac , wsiadłem do samochodu wycignęłem karte wedkarską i wykonałem telefon. Wiem ze to wody morskie przy elewtorze ale Pan z SSR powiedział ze nie ma problemu ktos tam podpłynie, niestety juz tego nie widzialem bo brudasów niechciało mi sie pilnować

WKONCU TO JUZ NIE TYLKO NASZA KASA W PZW, ALE JAKIS SZACUNEK DLA RYB NASZYCH AKWENÓW

Napisano

ktoregos dnia lowilem jakos na poczatku listpada na odrze odcinek od dworca do mostu dlugiego i widzialem kilku dziadkow co zabierali sandaczyki niewymiarowe zwrocilem im uwage i sam malo w wodzie nie skonczylem , na moje szczescie psiarnia przejezdzala i mi pomogli okozalo sie dziad ma na sobie zawieszona reklamowke a w nim 14 sztuk krotkich to samo dzieje sie naprzeciwko dworca tam na placu tej hurtowni ryb kazdy lowi i kazdy zabiera jak zwrocilem im uwage wyprosili mnie poniewaz lowic tam moga tylko pracownicy !!!! dzwonilem na SSR ale nie moga oni interewniowac na posesji prywatnej uslyszalem

• 6 months later...
Napisano

Właśnie wróciłem ze spaceru i o zgrozo na północnym w Świnoujściu MASAKRA szarpią na potęgę. Jak temu przeciwdziałać :evil: :evil: :evil: Wędkarze pomóżcie bo nic w tym kierunku po mimo zgłoszeń nie jest robione

Napisano

Musisz działąc jak u nas w Szczecinie, zgłąszać i jeszcze raz zgłaszać , robić zdjęcia, nagłośnić spraw.Może pomogło by pójscie do telewizji, i opowiedzenia ze w biały dzień,łamane jest prawo,i nikt nie reaguje.

Napisano

Dupa ze wszystkim, władze mają w dupie, a innym organom pasuje bo piwnic nie okradają. To jest masakra w niedzielę w biały dzień w centrum miasta kłusownictwo. Media czy portal iswinoujscie nieraz nagłaśniał i żadnego odzewu. Średniowiecze. Pomóżcie bo nóż sam otwiera się w kieszeni.

Napisano

Straż rybacka,policja musi interweniować, u nas ten proceder trwał kilka dobrych lat, jak nie dłużęj, wszyscy kosili,w takich miejscach muszą być postawione kamery, za kłusownictwo wymierzane wysokie kary(5tys co najmniej ) i rekwirowanie sprzętu,groźba odsiadki. Nic innego zrobić nie można,najchętniej skopałoby im się dupsko i połamało wędki ,ale wtedy te ***** zadzwonią na policje, i wtedy oni przyjadą(w końcu popełniłeś przestępstwo ) :evil: To jest paranoja,bo za kilka-kilknaście lat stan naszych wód będzie jeszcze gorszy,i będziemy mogli powiedzieć naszym dzieciom/wnukom,to samo co mówią nasi ojcowie,za czasów naszej młodości to ryby jeszcze były w tej Odrze....

Napisano

luk1234 masz rację straż nie operuje, a urząd morski ma wywalone tzn. inspektorzy. Generalnie to jest tak jak na legalu. Bez pardonu jadą rowerami i innymi pojazdami z szarpakami powieszonymi przy wędkach.

Napisano

Wiem że bardzo dużo dało nagłośnienie tego w czasopiśmie wędkarskim, z tego co pamięta to włąśnie prze pojawienie się kilku artykułów w literaturze wędkarskiej,zaczęto bardziej się tym interesować, i przeciwdziałać temu zjawisku. Zróbcie pod pretekstem pamiątki z nad morza, szarpakowcom zdjęcia z rybami,złapanymi za kapotę, wyślijcie Wędkarskim Wiadomościom itp. Prubójcie wszystkiego może,w końcu coś z tym zrobią.

• 11 months later...