andi64 Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Makaron duzy swiderki ugotowac i ułozyc na dnie brytwany wypełniajac ja do połowy.Cztery kawałki pangi poktrojonej na równe porcje. Rybe połozyc na wierzchu, W sklepie kupic sos smietankowy do ryb Winiary,to jakas nowosc. Jest to sproszkowany sos. Polac po tym wszystkim a nastepnie wypiekac w temp.300st przez 30 min. i sru do wody zanęta jak ta lala, ryby wariują bogdan39, wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać ps. obiecuję wypróbować ten przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Panga w ogóle jest bardzo dobra i nie smakuje jak typowa ryba Boguś dzięki, przepis prosty jak drut a na pewno wart wypróbowania, zwłaszcza, że jeszcze troszke postu mamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 ........ a nastepnie wypiekac w temp.300st przez 30 min.. 300 st ????? Boguś a co Ty w piecu Martenowskim pieczesz ? Po 30 minutach to te świderki z dna chyba kilofem bedziesz odrywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 o nie zauważyłam no faktycznie Boguś, trochę za ciepło lepiej piec w 180 stopniach te 30 minut, i sprawdzać często czy aby sie nie przypala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 300 st ????? Boguś a co Ty w piecu Martenowskim pieczesz ? no teżsię nad tym zastanawiałem, mój piekarnik ma max chyba na 220 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 Po 30 minutach to te świderki z dna chyba kilofem bedziesz odrywał he, he, a jak nie to będzie trzeba z leksza metanitem potraktować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Moze byc młot pneumatyczny. Wyprubujcie i powiedzcie jak to smakowało wam bo mi wysmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 A jadł ktoś wędzonego lina?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Diabelska zupka parę okonków marchew pietruszka seler 10-20dkg.boczku 2duże cebule koncentrat pomidorowy sól,pieprz,papryka ostra,1chilli 6ząbków czosnku Dla przykładu-pare 20cm.okonków (4-5szt.)oprawić.Zrobić wywar z włoszczyzny(marchew,pietruszka,seler)+okonki ok.1godz.Zdejmujemy z gazu a rybie mięso dokładnie oddzielamy od ości i wrzucamy z powrotem do wywaru.W miedzy czasie smażymy na patelni pokrojony w kostkę boczek z spora ilością cebuli;na końcu zagęszczamy koncentratem pomidorowym i obficie przyprawiamy pieprzem i pikantną papryką+1mała chilli posiekana z pestkami.Wrzucamy to do wywaru i gdy się gotuje wyciskamy 6dużych ząbków czosnku.Przed podaniem dodajemy natkę pietruszki.Jest to mocno zmodyfikowany przeze mnie przepis z wędkarskiego świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Witajcie. Takie smakołyki podajecie że hej. Kuroń wysiada. Mam pytanie dotyczące śledzi przede wszystkim. Będąc nad morzem planuje złowić trochę śledzi na zestaw. Trafiają się też różne inne "sznurówki". Co z tym zrobić żeby się nie popsuło i wrócić z tym do domu. Trzeba to jakoś nasolić jak to śledzie. Dajcie prosze jakieś paramerty precyzyjnie ile solić itd. Dz\ięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.