Skocz do zawartości
Dragon

Coś na ząb


Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Makaron duzy swiderki ugotowac i ułozyc na dnie brytwany wypełniajac ja do połowy.

Cztery kawałki pangi poktrojonej na równe porcje.

Rybe połozyc na wierzchu,

W sklepie kupic sos smietankowy do ryb Winiary,to jakas nowosc.

Jest to sproszkowany sos.

Polac po tym wszystkim a nastepnie wypiekac w temp.300st przez 30 min.

i sru do wody :mrgreen: zanęta jak ta lala, ryby wariują :lol::lol::lol:

bogdan39, wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać :lol:

ps. obiecuję wypróbować ten przepis :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Panga w ogóle jest bardzo dobra i nie smakuje jak typowa ryba :D

Boguś dzięki, przepis prosty jak drut a na pewno wart wypróbowania, zwłaszcza, że jeszcze troszke postu mamy ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

........ a nastepnie wypiekac w temp.300st przez 30 min..

300 st ????? :?:

Boguś a co Ty w piecu Martenowskim pieczesz ?

Po 30 minutach to te świderki z dna chyba kilofem bedziesz odrywał :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Diabelska zupka :twisted:

parę okonków

marchew

pietruszka

seler

10-20dkg.boczku

2duże cebule

koncentrat pomidorowy

sól,pieprz,papryka ostra,1chilli

6ząbków czosnku

Dla przykładu-pare 20cm.okonków (4-5szt.)oprawić.Zrobić wywar z włoszczyzny(marchew,pietruszka,seler)+okonki ok.1godz.Zdejmujemy z gazu a rybie mięso dokładnie oddzielamy od ości i wrzucamy z powrotem do wywaru.W miedzy czasie smażymy na patelni pokrojony w kostkę boczek z spora ilością cebuli;na końcu zagęszczamy koncentratem pomidorowym i obficie przyprawiamy pieprzem i pikantną papryką+1mała chilli posiekana z pestkami.Wrzucamy to do wywaru i gdy się gotuje wyciskamy 6dużych ząbków czosnku.Przed podaniem dodajemy natkę pietruszki.Jest to mocno zmodyfikowany przeze mnie przepis z wędkarskiego świata :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 months later...

Witajcie. Takie smakołyki podajecie że hej. Kuroń wysiada. Mam pytanie dotyczące śledzi przede wszystkim. Będąc nad morzem planuje złowić trochę śledzi na zestaw. Trafiają się też różne inne "sznurówki". Co z tym zrobić żeby się nie popsuło i wrócić z tym do domu. Trzeba to jakoś nasolić jak to śledzie. Dajcie prosze jakieś paramerty precyzyjnie ile solić itd. Dz\ięki z góry

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.



Dodaj link lub baner - >


Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl






Dodaj link lub baner - >


Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski



Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?





  • Ostatnio przeglądający

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.