Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
A co to jest wolne? Człowieku, ja mam jeszcze cały urlop za '05 rok, o obecnym nie wspomnę i to nie z powodu, że nie chcę nań iść

Zawsze mówię, że życie musi się składać z pracy i odpoczynku. Jeżeli ta proporcja jest zaburzona na dłuższą metę taka praca nie ma sensu. Wolę zarobić mniejszą kasę ale mieć normalne życie....

Weź tym y.bnij :mrgreen: z twoimi umiejętnościami napewno znajdziesz "normalną" dobrą robotę.

Napisano

Jak pogoda dopisze :wink: i karasie dopiszą to mam zamiar wyskoczyć na Dziećkowice w sobotę albo niedziele , na razie naprawa jeździdełka czeka jak się wyrobie z naprawami to jadę. Liczę że rybaczówka będzie jeszcze czynna :?:

Mam zamiar obskoczyć Bulgot i kanał może jakiś sandałek zawiśnie :cool:

Napisano

Byłem w sobotę I SZOK :!::!::!: niestety rybaczówke zamykali o 10 :cry:

Łodzi na kanale stało 12 szt :!::!::!: moje miejsce było zajęte przez 3 łodzie i stanąłem na samym końcu kanału i efekty przez 3 godziny łowienia totalne ZERO z "Mojej miejscówki padły 3 Szczupaki kole 60-70 .

Teraz czekam na WASZE propozycje Gdzie można jeszcze wyskoczyć za szczupakiem, sandaczem metoda ŻYWIEC i niestety z brzegu.

Pozdrawiam

Piotr

• 3 weeks later...
Napisano

podlaczam sie pod ostatniego posta.. w ogole jak wygladaja tutaj brania w porze zimowej tj. grudzien?

Gość wobler129
Napisano

Chyba tutaj chodzi o łowienie spinnem. Aż do sylwestra :mrgreen:

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Byłem w przelocie pooglądać wielką wodę EHHHHHHH jaki piękny widok aż radość popatrzeć :mrgreen:

Fala taka koło 70cm wiatr powiewał tak że mojego młodego położyło na glebe zaraz jak wysiadł z auta :shock: .

Wędkarzy ZERO łodzie jeszcze zasztaplowane na terenie rybaczówki ,otwarcie prawdopodobnie po połowie kwietnia.

Pozdrawiam wszystkich i może się w maju spotkamy na wodzie.

Oczywiście pierwszego maja odpuszczam bo jak zawsze pełno luda się zleci i z łodziami będzie kiepsko.

Napisano
Fala taka koło 70cm wiatr powiewał tak że mojego młodego położyło na glebe zaraz jak wysiadł z auta :shock:

I dla tego należy mieć bardzo duży respekt do tego zbiornika. Piękna pogoda, lekka falka a za 30 min. fala jak na morzu. Wszystko dzięki otwartej przestrzeni od Bielska. Jak się wiatr rozbędzi między górami, to leci, leci i leci i hamują go dopiero drzewa na końcu zbiornika :lol:

Napisano

Wiem o czym piszesz parę razy przerabiałem zmianę pogody na Dziećkach

Zaliczyłem fale i to ostre , pływanie na jednym wiośle :!::!::!: na dwa wiosła się nie dało pływać :!::!: no i tak zwany biały szkwał :shock: gdybym nie widział to bym nie uwierzył z 20 łodzi na wodzie po przejściu fali tylko dwie pływały normalnie / w tym moja/ reszta poobracana a zapomniał bym o gradobiciu w ciągu 10 min w łodzi miałem 10 cm wody i 15 cm lodu .

Napisano

Browar jak browar ale gacie miałem pełne.

Tadek z rybaczówki polał po kielichu czytaj po szklance napoju energetycznego :mrgreen:

Ale dzień był obfity w szczupaki 3 po 70pare cm i kilka drobnych

• 4 weeks later...
Napisano

Woda w dziećkowicach jeszcze JEST :mrgreen: - co do rybostanu to nie mam pojęcia :?: sezon na dziećkach dla mnie się dopiero rozpocznie od maja.

A swoją drogą wiadomość napisałeś po 20:00 w piątek :!: wtedy wszyscy śpią bo o 3 trzeba wstać na ryby w sobotę :mrgreen:

Napisano

Można łowić w nocy jest jednak kilka ograniczeń :

ZAKAZ PALENIA OGNISK !!!!

Zakaz palenia ZNICZY

ZAKAZ stawiania namiotów - z wyjątkiem "wędkarskich" czyli bez podłogi

Wędkowanie w nocy z łodzi od CZERWCA albo nawet od Lipca.

Pozdro

Napisano

Witam wszystkich. Ledwo co dołączyłem do tego forum, na które chyba wczoraj czy przedwczoraj przypadkiem natrafiłem... w pracy ;-)

Spieszę donieść, że właśnie wróciłem z Dziećkowic. W rybaczówce pusto, zostały chyba ze trzy łodzie. Parking za to przepełniony. Nic dziwnego.

Już w domu postanowiłem zrezygnować z łodzi i udać się na spacerek w woderkach - nawet nie było tak zimno, pewnie to zasługa wiatru, który przygnał ciepłą wodę pod ten właśnie brzeg.

Nie liczyłem na wiele, dużo słońca i jeszcze więcej zamieszania wzdłuż całego brzegu - łodzie, łodzie, łodzie...

Jeden szczupczek się jednak trafił na pływającego woblerka. Nie duży, ledwo ponad miarę ale pięknie odżywiony, gruby i w świetnej formie. Będzie z niego piękna sztuka.

Na łodziach - z tego co widziałem - nic. Kilku napotkanych wędkarzy mówiło, że brań nie ma. W rybaczówce jednak nie pytałem - wcześnie skończyłem (ok. 9.00) łodzie jeszcze nie wracały, kilku wędkarzy dopiero przyjechało.

Taka mała relacja na gorąco z rozpoczęcia sezonu szczupakowego. Pozdrawiam.

Napisano

To i ja coś dopisze - przyjechałem do rybaczówki koło 16 z jednej strony celowy przyjazd na 16 :mrgreen: a z drugiej niestety pracza od rana :evil: i wypływam o 16:30 z zamiarem złowienia tylko jednego :mrgreen: esoxa , o 19 branie jeden zameldowany na pokładzie i wracam do rybaczówki /strasznie zimno i wietrznie więc nie przesadzam z siedzeniem/ Sezon ZOSTAŁ OTWARTY - esox miał 66 cm

Napisano

Witam wszystkich

Ostatnio doszły mnie słuchy że brzegi zbiornika Dziećkowice mają zostać w całości zabudowane , czy to prawda ? może któryś z użytkowników wie coś na ten temat ? Czyżby nici z wakacyjnego odpoczynku ?.. :|

pozdrawiam.

Napisano

Hmmm... słyszałem jedynie, że od strony Chełmu Śl. ma być (czy nawet jest) utrudniony dostep do brzegów.

Napisano

Woda jest zgodnie z normami "bezpieczeństwa" ogradzana płotem.

Nie wiem co Maciek miał na myśli pisząc o wypoczynku ale od kiedy pamiętam zawsze jest zakaz biwakowania i kąpieli :mrgreen:

Dostęp do zbiornika z brzegu jest możliwy jedynie z zachodniego brzegu z drobnymi wyłączeniami oraz z brzegu północnego reszta z brzegu jest wyłączona z wędkowania. W bardzo wielkim uproszczeniu można napisać - wędkowanie jest dozwolone w miejscach gdzie brzeg nie jest umocniony kamieniami lub płytami.

Byłem wczoraj wieczorem popływać za szczupakiem wyprawa na całe 4 godziny efekt ZERO