shogun_zag Napisano 7 Listopada 2006 Share Napisano 7 Listopada 2006 weź wolne A co to jest wolne? Człowieku, ja mam jeszcze cały urlop za '05 rok, o obecnym nie wspomnę i to nie z powodu, że nie chcę nań iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 7 Listopada 2006 Share Napisano 7 Listopada 2006 ja jak na razie nie mam normowanego czasu pracy, z czego bardzo się cieszę ] jutro wale na szczupłe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 A co to jest wolne? Człowieku, ja mam jeszcze cały urlop za '05 rok, o obecnym nie wspomnę i to nie z powodu, że nie chcę nań iść Zawsze mówię, że życie musi się składać z pracy i odpoczynku. Jeżeli ta proporcja jest zaburzona na dłuższą metę taka praca nie ma sensu. Wolę zarobić mniejszą kasę ale mieć normalne życie.... Weź tym y.bnij z twoimi umiejętnościami napewno znajdziesz "normalną" dobrą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 Jak pogoda dopisze i karasie dopiszą to mam zamiar wyskoczyć na Dziećkowice w sobotę albo niedziele , na razie naprawa jeździdełka czeka jak się wyrobie z naprawami to jadę. Liczę że rybaczówka będzie jeszcze czynna Mam zamiar obskoczyć Bulgot i kanał może jakiś sandałek zawiśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 13 Listopada 2006 Share Napisano 13 Listopada 2006 Byłem w sobotę I SZOK niestety rybaczówke zamykali o 10 Łodzi na kanale stało 12 szt moje miejsce było zajęte przez 3 łodzie i stanąłem na samym końcu kanału i efekty przez 3 godziny łowienia totalne ZERO z "Mojej miejscówki padły 3 Szczupaki kole 60-70 . Teraz czekam na WASZE propozycje Gdzie można jeszcze wyskoczyć za szczupakiem, sandaczem metoda ŻYWIEC i niestety z brzegu. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moesso Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 podlaczam sie pod ostatniego posta.. w ogole jak wygladaja tutaj brania w porze zimowej tj. grudzien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Pytasz o porę zimową - czyli jaką ?? Zima taka jak jest teraz czy pytasz o łowienie z lodu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Chyba tutaj chodzi o łowienie spinnem. Aż do sylwestra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 I wykrakałem łowienie z LODU Ktoś był poganiać za okoniem albo białorybem ?? Może macie przecieki kiedy rybaczówke otwierają ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BULA550 Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 czy ktoś z was jeżdzi na sumy/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 Byłem w przelocie pooglądać wielką wodę EHHHHHHH jaki piękny widok aż radość popatrzeć Fala taka koło 70cm wiatr powiewał tak że mojego młodego położyło na glebe zaraz jak wysiadł z auta . Wędkarzy ZERO łodzie jeszcze zasztaplowane na terenie rybaczówki ,otwarcie prawdopodobnie po połowie kwietnia. Pozdrawiam wszystkich i może się w maju spotkamy na wodzie. Oczywiście pierwszego maja odpuszczam bo jak zawsze pełno luda się zleci i z łodziami będzie kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 Fala taka koło 70cm wiatr powiewał tak że mojego młodego położyło na glebe zaraz jak wysiadł z auta I dla tego należy mieć bardzo duży respekt do tego zbiornika. Piękna pogoda, lekka falka a za 30 min. fala jak na morzu. Wszystko dzięki otwartej przestrzeni od Bielska. Jak się wiatr rozbędzi między górami, to leci, leci i leci i hamują go dopiero drzewa na końcu zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 27 Marca 2007 Share Napisano 27 Marca 2007 Wiem o czym piszesz parę razy przerabiałem zmianę pogody na Dziećkach Zaliczyłem fale i to ostre , pływanie na jednym wiośle na dwa wiosła się nie dało pływać no i tak zwany biały szkwał gdybym nie widział to bym nie uwierzył z 20 łodzi na wodzie po przejściu fali tylko dwie pływały normalnie / w tym moja/ reszta poobracana a zapomniał bym o gradobiciu w ciągu 10 min w łodzi miałem 10 cm wody i 15 cm lodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Marca 2007 Share Napisano 27 Marca 2007 w łodzi miałem 10 cm wody i 15 cm loduTo tylko browarka chłodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 27 Marca 2007 Share Napisano 27 Marca 2007 Browar jak browar ale gacie miałem pełne. Tadek z rybaczówki polał po kielichu czytaj po szklance napoju energetycznego Ale dzień był obfity w szczupaki 3 po 70pare cm i kilka drobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 28 Marca 2007 Share Napisano 28 Marca 2007 w łodzi miałem 10 cm wody i 15 cm loduTo tylko browarka chłodzić Chciałbym Cię Maniuś widzieć w tej sytuacji jak chłodzisz browary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokolik04 Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 witam ciekawe czy ktoś wie jak dzisiaj przedstawia się sytuacja na tym zbiorniku,chce się tam wybrać na sobotę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Woda w dziećkowicach jeszcze JEST - co do rybostanu to nie mam pojęcia sezon na dziećkach dla mnie się dopiero rozpocznie od maja. A swoją drogą wiadomość napisałeś po 20:00 w piątek wtedy wszyscy śpią bo o 3 trzeba wstać na ryby w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 Mam do was pytanie czy na tym łowisku można łowić w nocy i czy można przebywać tam kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 30 Kwietnia 2007 Share Napisano 30 Kwietnia 2007 Można łowić w nocy jest jednak kilka ograniczeń : ZAKAZ PALENIA OGNISK !!!! Zakaz palenia ZNICZY ZAKAZ stawiania namiotów - z wyjątkiem "wędkarskich" czyli bez podłogi Wędkowanie w nocy z łodzi od CZERWCA albo nawet od Lipca. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michmi Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Witam wszystkich. Ledwo co dołączyłem do tego forum, na które chyba wczoraj czy przedwczoraj przypadkiem natrafiłem... w pracy Spieszę donieść, że właśnie wróciłem z Dziećkowic. W rybaczówce pusto, zostały chyba ze trzy łodzie. Parking za to przepełniony. Nic dziwnego. Już w domu postanowiłem zrezygnować z łodzi i udać się na spacerek w woderkach - nawet nie było tak zimno, pewnie to zasługa wiatru, który przygnał ciepłą wodę pod ten właśnie brzeg. Nie liczyłem na wiele, dużo słońca i jeszcze więcej zamieszania wzdłuż całego brzegu - łodzie, łodzie, łodzie... Jeden szczupczek się jednak trafił na pływającego woblerka. Nie duży, ledwo ponad miarę ale pięknie odżywiony, gruby i w świetnej formie. Będzie z niego piękna sztuka. Na łodziach - z tego co widziałem - nic. Kilku napotkanych wędkarzy mówiło, że brań nie ma. W rybaczówce jednak nie pytałem - wcześnie skończyłem (ok. 9.00) łodzie jeszcze nie wracały, kilku wędkarzy dopiero przyjechało. Taka mała relacja na gorąco z rozpoczęcia sezonu szczupakowego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 To i ja coś dopisze - przyjechałem do rybaczówki koło 16 z jednej strony celowy przyjazd na 16 a z drugiej niestety pracza od rana i wypływam o 16:30 z zamiarem złowienia tylko jednego esoxa , o 19 branie jeden zameldowany na pokładzie i wracam do rybaczówki /strasznie zimno i wietrznie więc nie przesadzam z siedzeniem/ Sezon ZOSTAŁ OTWARTY - esox miał 66 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek423 Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Witam wszystkich Ostatnio doszły mnie słuchy że brzegi zbiornika Dziećkowice mają zostać w całości zabudowane , czy to prawda ? może któryś z użytkowników wie coś na ten temat ? Czyżby nici z wakacyjnego odpoczynku ?.. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michmi Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 Hmmm... słyszałem jedynie, że od strony Chełmu Śl. ma być (czy nawet jest) utrudniony dostep do brzegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Woda jest zgodnie z normami "bezpieczeństwa" ogradzana płotem. Nie wiem co Maciek miał na myśli pisząc o wypoczynku ale od kiedy pamiętam zawsze jest zakaz biwakowania i kąpieli Dostęp do zbiornika z brzegu jest możliwy jedynie z zachodniego brzegu z drobnymi wyłączeniami oraz z brzegu północnego reszta z brzegu jest wyłączona z wędkowania. W bardzo wielkim uproszczeniu można napisać - wędkowanie jest dozwolone w miejscach gdzie brzeg nie jest umocniony kamieniami lub płytami. Byłem wczoraj wieczorem popływać za szczupakiem wyprawa na całe 4 godziny efekt ZERO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi