IGORS Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Witam, Piszę do Was w sprawie sztucznych przynęt spinningowych na drapieżniki na wędkę do 25 g c.w. Mianowicie jestem w sytuacji w której mam mało pieniędzy, bo całe oszczędności wydałem na wędkę . A więc będąc w sklepach wędkarskich Panie, Panowie sprzedawcy przy wyborze przynęt nie byli w stanie odpowiedzieć na moje pytanie "Jaką łowną przynętę wybrać?", odpowiadali oni musisz sam wszystko przetestować jednak z moim budżetem to chyba nie możliwe. Tu rodzi się pytanie czy na prawdę nie ma takich "podstawowych" znanych i popularnych przynęt, które każdy ma i są sprawdzone/łowne? Szukam gum/obrotówek/wahadłówek. Pozdrawiam i liczę na wasze cenne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macekyes Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Z tanich wahadłówek modele: alga, gnom, wydra firmy Polsping ceny 3-5zł za sztukę. Na moich wodach się sprawdzają. Z tanich gumek kopyto relaxa, kongera w kolorach biały z niebieskim i z czerwonym ogonkiem. A sprzedawcy dobrze Ci powiedzieli, że musisz trochę połowić różnymi przynętami i dojdziesz do wniosku jakie przynęty się u Ciebie najlepiej sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Jw. wahadłówki. Tanie, łatwe w użyciu. Polsping jest sprawdzony, ale jak coś ci wpadnie w oko - bierz, nie ma tu filozofii i każda blacha może okazać się łowna. Jeśli chodzi o gumy, to Manns Predator w kolorze żółtym bądź perłowym z czarnym grzbietem ma stałe miejsce u mnie w pudełku, na szczupaki megaskuteczny. Obrotówki polecam Jaxony w tradycyjnych kształtach, mi działają bez zastrzeżeń, w przeciwieństwie do wyrobów innych firm. Z tych trochę droższych (czyli koło 10 zł/szt.) to Balzer Colonel i DAM Effzett. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGORS Napisano 19 Maja 2013 Autor Share Napisano 19 Maja 2013 Dzięki Panowie na pewno sprawdzę te wahadłówki Polspingu. Tak więc pozostaje zbierać pieniądze i pędzić do sklepu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Patryk32 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Tez używałem swego czasu wahadłówek Polspingu, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Dzięki Panowie na pewno sprawdzę te wahadłówki Polspingu. Tak więc pozostaje zbierać pieniądze i pędzić do sklepu. Pozdrawiam ja mam dobre efekty na pietruszkę wczoraj 3 szczupaki http://www.szkolarekodziela.pl/ryby/5/27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades123 Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Ja polecam Ci Gnoma nr 1 i 2 oraz ripper manns'a srebrny z czarnym grzbietem 10cm na lekkiej główce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luckycatch Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 IGORS, jeżeli w chwili obecnej nie jesteś przy kasie to proponuję przynęty gumowe. Są stosunkowo tanie i całkiem skuteczne. Kup kilka ripperów i twisterów, pare główek i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio169 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Polecam relaxy 4-L w naturalnych kolorach, na lekkiej glowce do 12 g. Sprawdzają sie lepiej niż inne przynęty.Dla mnie to nr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igen Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Na moim łowisku w szczupakowych bojach ostatnio bardzo dobrze sprawiła się guma Relax Ohio 4 cale ze srebrnym "ciałem" i czarnym grzbietem. Przy końcu lata najlepsze efekty miałem na blachę Jaxon Karaś Tradition, ale zauważyłem też, że szczupaki chętnie gryzą perłowego twistera(Konger Big Twist), ale tylko gdy prowadzi się go wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi