shadow_of_fight Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Witam wszystkich Z racji ze mój stary kręcioł już zaczyna niedomagać, prosił bym o coś niedrogiego a jednocześnie ciekawego na drugą starą gruntówkę. jeśli na grunt to na Wisłe z obciążeniem od 100 - 150g i czasem mało spory nurt na pierwszej wędce mam na federku okume travertine 40 i jestem zadowolony na bolonce spro passion 720 i też świetnie się sprawuje na początku chciałem brać jeszcze jednego travertina ale postanowiłem spróbować coś innego i tu o to moje propozycje co poszukałem: york maverick 5508 spro aggresive pro spro drag master x-class 8500 robinson taurus pro carp spro salitix pro 450 nie musi być z wolnym biegiem prosił bym o podpowiedz co sadzicie o tych powyżej ewentualnie jakieś propozycje innych modeli z góry dzięki pozdrawiam Cytuj
wojtt Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Cześć, a może Spro Super Long Cast? Kołowrotek prosty i mocny, a nad rzeką takie sprawdzają się najlepiej Fakt że cena jest troche większa niż w propozycjach podanych przez Ciebie. Na forum jest test tego modelu: http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=9155 Cytuj
shadow_of_fight Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Napisano 4 Czerwca 2013 Super dzięki za propozycje, poczytałem troszkę o tym sprzęcie i faktycznie same pozytywy chyba na niego się zdecyduje. ciekawe jak by się sprawdził przy feederku konger arcus 390/150 może warto zamienić a travertin'a 40 przełożyć do teleskopa jak sadzicie.. Cytuj
wojtt Napisano 7 Czerwca 2013 Napisano 7 Czerwca 2013 shadow_of_fight, warto zamienić, Spro sprawdzi się przy takim feederze. Cytuj
tu125 Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 A mam jeszcze pytanko. Jakie zakładacie rozmiary żyłki na tak ciężki feeder. Cytuj
wojtt Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 A mam jeszcze pytanko. Jakie zakładacie rozmiary żyłki na tak ciężki feeder. w zależności od warunków na rzece (uciąg, obciążenie...) stosuje od 0,20 do 0,28 jeśli chodzi o feedera "leszczowego". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi