shadow_of_fight Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Witam wszystkich Z racji ze mój stary kręcioł już zaczyna niedomagać, prosił bym o coś niedrogiego a jednocześnie ciekawego na drugą starą gruntówkę. jeśli na grunt to na Wisłe z obciążeniem od 100 - 150g i czasem mało spory nurt na pierwszej wędce mam na federku okume travertine 40 i jestem zadowolony na bolonce spro passion 720 i też świetnie się sprawuje na początku chciałem brać jeszcze jednego travertina ale postanowiłem spróbować coś innego i tu o to moje propozycje co poszukałem: york maverick 5508 spro aggresive pro spro drag master x-class 8500 robinson taurus pro carp spro salitix pro 450 nie musi być z wolnym biegiem prosił bym o podpowiedz co sadzicie o tych powyżej ewentualnie jakieś propozycje innych modeli z góry dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Cześć, a może Spro Super Long Cast? Kołowrotek prosty i mocny, a nad rzeką takie sprawdzają się najlepiej Fakt że cena jest troche większa niż w propozycjach podanych przez Ciebie. Na forum jest test tego modelu: http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=9155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow_of_fight Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2013 Super dzięki za propozycje, poczytałem troszkę o tym sprzęcie i faktycznie same pozytywy chyba na niego się zdecyduje. ciekawe jak by się sprawdził przy feederku konger arcus 390/150 może warto zamienić a travertin'a 40 przełożyć do teleskopa jak sadzicie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 shadow_of_fight, warto zamienić, Spro sprawdzi się przy takim feederze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu125 Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 A mam jeszcze pytanko. Jakie zakładacie rozmiary żyłki na tak ciężki feeder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 A mam jeszcze pytanko. Jakie zakładacie rozmiary żyłki na tak ciężki feeder. w zależności od warunków na rzece (uciąg, obciążenie...) stosuje od 0,20 do 0,28 jeśli chodzi o feedera "leszczowego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi