Insekt Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Witam, Jak w temacie, czy jest tu ktos kto lowi "teraz" na spinning? Bylem na Cegielince, Dolna Odra, Odyniec, Kanał Kurowski, Przekop Parnicki, prawie nikt nie lowi na spinning. Specjalistow od białorybu masa. Gdzie sie teraz spinninguje w okolicach Szczecina? W wyzej wymienionych miejscach wyniki mialem marne... Pewnie dlatego nikogo nie ma. Moze cos doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 No ja w ostatnich dniach Byłem na Odyńcu, Kanale Kurowskim i faktem jest że był długi przestój, ale od jakiegoś czasu zaczyna się coś dziać w kwestii spinningu. Sandacza i bolenia przynajmniej mam tutaj na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 dzisiaj byłem na głębokim i widać było szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 było widać żerującego czy złowionego? Bo na Odrze też widać dużego okonia, sandacza i bolenia:) nawet czasem suma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Widać jak żerował , złowionego nie widziałem , chodź spotkałem wędkarza który mówił że w nocy złapał sporego węgorza (nie pamiętam wymiaru ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g1 Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Panowie moze ktos zdac relacje co sie dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salosik Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Musisz znalezdz dobre miejsce,bo jak widze masz marne wyniki. Od początku września zlapalem ponad 100 sandaczy z czego ponad 40 wymiarowych i 7 szczupłych. Oczywiście nie powiem gdzie , bo zbiegnie się cala masa wędkarzy, powiem tylko ,ze z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek_P43 Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Z czystej ciekawości sprawdziłem połowy w okolicach Szczecina na fishexpercie. W najbliżej okolicy ludzie wpisują okonie, trochę dalej bo na jeziorze Woświn znalazł się i Szczupak więc coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonah009 Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 wystarczy się przejechać tramwajem linii 6 od dworca PKP w kierunku stoczni z sześć przystanków to można zobaczyć gdzie jest większość spiningistów o tej porze roku w Szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonwp Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 kolego salosik zachowujesz sie jak miesi...... wyłapie ci ktos ???? wszystkim polecam swinoujscie w miescie okonia mozna połapac ładnego tylko tyle moge podpowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziuta Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Ryba doskonale żeruje, sandacze, grube szczupaki, okonie, kleni ostatnio połapałem. Na pewno nie można narzekać. Wystarczy znaleźć się w dobrym miejscu i odpowiednio podać. Nic więcej. Co ciekawe nawet wydawało by się ryby spokojnego żeru zajadają się narybkiem leszcze i wzdręgi biorą w pysk 5-6 cm gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip85 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Co niektórym kolegom humor i fantazja dopisuje:) Rzeczywistość jest taka, że ludzi dużo, ryb mało, a jak już są to nie wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziuta Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Co niektórym kolegom humor i fantazja dopisuje:) Rzeczywistość jest taka, że ludzi dużo, ryb mało, a jak już są to nie wymiary dobre Na szczęście okolice Szczecina to nie tylko bulwary i ciąganie małych sandaczyków w tłumie. Wiem, że jest cała masa ludzi którzy od dworca PKP do Wałów całymi dniami stoją, co oni mogą wiedzieć jak jest gdzie indziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Gadacie ze nic nie bierze, a w rzeczywistości to, albo pójdziecie raz -2 nad wdoe i już narzekacie ze nic nie złowiliście, albo chodzicie w miejsca w których nie ma ryb po prostu, fakt w Odrze, roku na rok ryb jest mniej (masa rybaków kłusoli), ale jednak przy odrobinie zawziętości można coś tam połapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip85 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 O proszę, gratulacje. Jednak sam przyznasz, że takie ryby w Szczecinie nie zdarzają się często. Budujące jest to, że baaardzo dużo wędkarzy wypuszcza niewymiarowe ryby. Gdyby jeszcze rybaków nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Widziałem złapane większe, trza tylko być bez kitu upartym,3 dni łapałem same maluchy i jeszcze o wiele mniej brań, niż reszta wędkarzy bo nie kombinowałem z dropem tylko na zwykłą gumę.Bardziej martwiłbym się o debili na łódkach, jeden z takich skur***** wpłynął mi(15 metrów od brzegu) śrubą w plecionkę i se odpłynął,nie reagował jak krzyczałem i połowa plecionka poszła ......... A kupiłem ją tego samego dnia za stówke. Niewiem jak można być takim głąbem i nie liczyć się z innymi użytkownikami wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziuta Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Nie jest źle, dzisiaj na kanale Odry 3 szczupaki 52, 57 i ponad 60, oraz kilkanaście okoni ponad 20 cm i masa mniejszych, znowy wzdręge złowiłem na spina i do tego 2 krąpie normalnie w pysk zapięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip85 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Nie jest źle, dzisiaj na kanale Odry 3 szczupaki 52, 57 i ponad 60, oraz kilkanaście okoni ponad 20 cm i masa mniejszych, znowy wzdręge złowiłem na spina i do tego 2 krąpie normalnie w pysk zapięte. No to ładnie się pobawiłeś, wzdręga ile miała? I to wszystko z łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maydan Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Ja dzisiaj 3 sandacze na dropa 40, 42, 46 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziuta Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 No to ładnie się pobawiłeś, wzdręga ile miała? I to wszystko z łódki? Łowiłem z brzegu. Wzdręga miała około 20 - 23 cm, mała się wydawała bo ostatnio tam trafiłem 29 i 33 cm. Teraz chcę trochę za sandaczem pochodzić, ale raczej gdzieś na uboczu bo jak widzę butem wrzucane do wody niewymiarowe sandaczyki to mnie szlag trafia i nie mogę się powstrzymać przed zjeba...... gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Dzisiaj byłem jeden sandacz 56 cm i bolek koło 40 cm, widziałem piękną rapę na oko z 4-5 kg jak strzeliła kilka metrów, to jakby ktoś wpadł do wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoXD Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Ja wybrałem sie na sandacza w sobote , najpierw Krajnik Dolny ale po trzech godzinach bez pukniecia zmieniłem miejscówke na Łubnice . Tam na dropa trafiłem szczypaka ok 60cm. W sumie dzien stracony ale warto było chociaz dla tej jednej sztuki. Co do tematu sandaczowego to mam pytanie czy na Łubnicy w ogóle chodzi sandacz , no i czy koledzy moga polecić jakieś inne lowisko sandaczowe po za tym w centrum szczecina ,bo tam to faktycznie jakaś żeźnia jest !!!Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Jak już byłeś w Krajniku to polecam przejechać się kawałek dalej na Osinów Dolny i pomachać z główek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoXD Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Bardzo dziekuje za rade. Czy móglbys powiedziec coś wiecej o tym łowisku tzn. na co tam sie szykować ,sandacz , szczupak ,jaki tam jest brzeg , wodery wystarczą . Pytam bo jechać taki kawałek i być nieprzygotowanym to bylo by nie fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maydan Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Taki wiatr, że nie da się łapać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi