Zima Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Na prawdę nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmx Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Witam. We Wrocławiu mieszkam od 3miesięcy nie znam tutejszych łowisk. W niedziele chce sie wybrać na jakieś komercyjne łowisko i prosze was o małą podpowiedź gdzie najlepiej. Zależy mi na tym żeby łowisko nie było takie małe, żeby była możliwość grilowania i żeby były ryby najlepiej duze (karp, amur, szczupak) Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zima Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Z komercyjnych to znam tylko to w Chrząstawie Wielkiej - jest to zalana kopalnia piachu czy innego gruzu, takie 3 kwadratowe dziury w ziemi zalane wodą. Niby tam jakiegoś karpia wpuszczają i inne rybki ale nie liczył bym na zbyt wiele, jak nie miałem karty to z 4 razy tam byłem i nic. Poza tym żadnego klimatu tam nie ma, siedzisz po środku pola i tyle. Drugie na którym byłem to w Kotowicach, nazywa się bodajże "Rybaczówka" czy jakoś tak. Jest to starorzecze odry, rybka jest co prawda...leszcze, krąpie ale najwięcej jest byka niestety. Klimat fajny bo to w lesie jest. Innych niestety nie znam, te które podałem są oczywiście poza wrockiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zedek Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Kolego, nie wiem z której strony wrocka mieszkasz, ale poleiłbym Ci Staw w Szczodrem, to jest tuż pod Wrocławiem w kierunku na Oleśnicę - Warszawę. Z tym że tam na zbyt wielkie okazy bym nie liczył, karp i pstrąg tłucze jak głupi. Jeżeli nie jesteś mobilny, to z placu Kromera jakiś autobus tam dojeżdża, ale nie znam numeru. Ogólnie dosyc fajna atmosfera, grilka spokojnie można zrobić, w sumie jest fajnie i polecam. Następnie jadąc na lotnisko ul. Graniczną jest po lewej stronie prywatne, ogrodzone łowisko, ale to znam tylko z polecenia, gdyż tam nigdy nie łowilem. Jadąc w kierunku Obornik Śląskich, masz w miejscowości Pęgów po prawej stronie łowisko kom. ale też Ci nie powiem jak tam jest z rybką. W sumie wszędzie bedziesz miał te 15-20 km. Chrząstawy też jak [poprzednik bym Ci nie polecał, kiszka i zero klimatu. Jakby co, to zapraszam na GG, 7150313. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skooterek Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Gdzie jest dość duże łowisko komercyjne w promieniu do 30km od wrocławia. Wiem że to już było pisane wcześniej ale chodzi mi o takie które ma te 50ha minimum. Gdzie mogę połowić karpie (nie karpiczki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Wiem że to już było pisane wcześniej ale chodzi mi o takie które ma te 50haTakiego komercja ka nie widziałem i nie słyszałem . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpojo Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Na jutro zaplanowalem piknik z dziewczyna, chcialbym by zlowila 1 karpika. I pojawia sie dylemat-gdzie jechac. Z watku nie odczytalem jednoznacznie gdzie mozna polowic karpikow w okolicy Wro a zarazem nie placic za nie, wypuszczac na legalu. Pomozecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 No witam, jak chcesz złowić jakiegoś karpika to polecam miejscowość KROBIELOWICE koło Kątów Wrocławskich, tam zapłacisz 5 zeta i se połowisz, i nie musisz płacić za złowioną rybę, pozdrawiam bodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek_n14 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Witam, pochwalcie się proszę, czy łowi ktoś coś na żwirowni w Chrząstawie? Bywam tam czasem i jest krótko mówiąc lipa, nikt nic nie wyciąga. Podobno jest płoć, ale spod lodu, podobno jest karp, ale nikt go nie wyciąga itd. Słyszałem, że tam karmią te ryby conajmniej w ilościach wielorybowych Wypowiedzcie się proszę, bo korci mnie aby znowu się tam wybrać. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paliwo Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Witam. jakie możecie mi polecić łowisko komercyjne w Kotlinie Kłodzkiej. najlepiej żeby była to woda gdzie można posiedzieć przez dobę i gdzie pływają karpie powyżej 5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumel Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 KROBIELOWICE koło Kątów Wrocławskich, tam zapłacisz 5 zeta i se połowisz, i nie musisz płacić za złowioną rybę To żeś nam troszku nakłamał. Jak tam byłem z koszyczkiem we wrześniu to było tak : -5 zł od wędki -12 zł za kg karpia, 14 za kg amura itd... Ogólnie źle tam nie jest. przede wszystkim jest tam cisza i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Dumel, ja tu sprzeczności nie widzę - jeżeli nie musisz brać ryby to nie musisz za nią płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumel Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 No rzeczywiście nie napisałem : Jak się złowi rybę to trzeba zabrać... albo wypuścić po cichaczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek_n14 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Siemka, Sprawdzał ktoś lód na Chrząstawie? Dajcie znać jak coś wiecie, nie wiem, czy można się wybierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxiu Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Jeżeli chodzi o Chrząstawe to kolega łowił takie do 10kg karpie. Zimą spod lodu też mi opowiadał, że ładna płoć bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Ktoś się orientuje czy na zbiornikach w Chrząstawie jest jeszcze lód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek_n14 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Zero lodu, płoć chodzi jak szalona, czasem mały okoń gania, wczoraj byłem tylko na 2 godzinki i nawet bez zanęty (pojechałem na spontana) z płotkami można było powalczyć. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 A który zbiornik byś tam polecił ? Planuję w piątek się tam wybrać. 1 wędkę rzucę na karpika a z drugą coś pomyślę. Jest tam np Leszcz ? Na co łowiłeś płoć ? i czy nadal opłata jest 5 zł od wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek_n14 Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Nadal 5zł od wędki, leszcza tam nie widziałem, ani nie słyszałem, żeby ktoś wyjął, głównie płoć, okoń, czasem szczupak i oczywiście karpik, ale za to zdziwiłem się jak gość wyciągnął ładnego bolka jesienią. Ja płoć łowię na pinkę (biała + czerwona), ale nie wiem jak się sprawdzają przynęty roślinne, nie mogę też wyczuć zanęty, może w tym temacie ktoś inny się wypowie (kuku, pszenica, groch?). Acha staw po lewej stronie od wjazdu, najlepiej brzeg zaraz przy ogrodzeniu. Mam nadzięję, że choć trochę rozjaśniłem. Zapraszam innych do wypowiedzi odn. przynęt zanęt na tym łowisku. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Byłem tam dzisiaj. Wiało strasznie i moje spławiki nie dawały sobie rady z wiatrem. U kumpla podobnie. Na gruncie miałem kulkę truskawkową a kumpel kuku, na spławikach biały robaczek. Sypałem zanęty trochę ale wyniki słabe - 2 płoteczki. Niedaleko jakiś wędkarz trochę płotek nakosił. Na koniec zmiana stanowiska i zaczęła się zabawa U kumpla karpik się zerwał na robaczka z działeczki już przy brzegu. U mnie w końcu karpik skusił się na kuleczkę i udało się go wyciągnąć. Rozmiarowo mały ale cieszy , miał około 1,5 kg. Było kilka brać jeszcze i na sam koniec kumplowi też udało się wyciągnąć karpika 1,5 kg. Przy okazji grillowaliśmy trochę i wypoczęliśmy Po raz pierwszy wróciłem z tego miejsca zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Jak na Chrząstawie na karpika to kulka tylko truskawka i tylko z TB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Taką kulkę miałem Dziś na kulkę nic a na robaczka 1 karpik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek_n14 Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Nęciliście czymś pod tę kulkę i robaka, czy tak na 1szt.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Nęcenie tylko z koszyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Witam, czy łowisko w Wiszni Małej i Pęgowie jest czynne? jak wyglądają ceny i warunki? Ewentualnie jakiś komercyjny stawik w północnej części Wrocławia? Od niedawna tu mieszkam i poszukuję czegoś do spędzenia wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi