suhhar Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Opis wyprawy Dzień: 17.09.2010 Łowisko: Pilce staw nr1. urzyty sprzęt: Mistall aqua spin 2.4 cw 10-30, kołowrotek spro passion 730fd. plecionka PP 019 przynęty: gumy wszelkiego rodzaju, rippery, kopyta i mutanty dragona Niestety nic nie skutkowało. JEdno pykniecie i naderwana gumka prawdopodbnie przez maluszka szczupakowego. 4 godziny biczowania i kiszka. Wiatra zaczął wiać to się zwinałem. Spotkałem kolegów z nowej rudy którzy byli na nocce i kiszka ani brania na zywca nie mieli. Widocznie szczuply jeszcze nie poczuł zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Z dedykacją dla "jareksm" Pozdrawiam p.s. 52cm 2,15 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Salmiak gratulacje !!! śliczny kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Klenik godny pozazdroszczenia, widać, że połakomił się na dosyć sporego woblerka 6-7cm ? Gratulacje, mój największy kleń do tej pory to tylko 32cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Salmiak, wielkie gratulacje Ale olbrzym Dzisiaj zero brań białej (nie licząc karasia 35cm) podobnie jak w piątek. Ale za to szczupły szalał (bez kitu) miałem chyba z osiem brań. Wyciągnięte zostały 3 szczupaczki max 38cm, (oczywiście wszystkie wróciły do wody) -może to potwierdzić Madi - przecierz byłem bez rybek Salmiak, jeszcze raz gratki - "trza się zgadać na wspólny wypad" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Chętnie. p.s. miałeś szczęście ze szczupaczkami, ja miałem jednego szczupaczka ale się spiął. p.s. na co tak brały ???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 na okonia,wszystkie pozyskane na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 wow panowie na którym stawie tyle szczupali jest bo na 1 echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Wyciągnięte zostały 3 szczupaczki max 38cm, (oczywiście wszystkie wróciły do wody) -może to potwierdzić Madi - przecierz byłem bez rybek :mrgreen: Ano mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 wow panowie na którym stawie tyle szczupali jest bo na 1 echo. Na 90% staw 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 I my również odwiedziliśmy stawy. Wybraliśmy się wspólnie z abc , efektem tej eskapady było parę płotek i leszczyków na 7. Pod wieczór na paprocha na bocznym troku skusił się klenik ok 45 - 50 cm na stawie nr 8. Aż dziw bierze że tam się taki uchował, bo wody dosłownie po kolana. W sumie miło było odwiedzić rodzinne strony dziadków i po raz kolejny połowić w dobrym towarzystwie. Dzięki Adamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Witam koleżanki i kolegów. Macie może jakieś wieści co się dzieje na Cmentarnym i na Dzbanowskim? Łowi się tam jakieś rybki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 osobiście nie zapuszczałem się w tamtą stronę to nie wiem, reszta chyba podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 aregmax, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Witam ! czy ktoś szaleje na pilcach ? Moze za tydzień zrobimy małe spotkanko ? (mam wolne;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Witam, byłem dziś rano na Pilcach, lało jak diabli, ale płoć i leszcz brały jak głupie. Dwa leszcze 56 cm i 6 leszczy po 45, płocie takie po 40 cm. Chyba się przeziębiłem bo zaczynam się źle czuć, ale warto było, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Pilczyk, gratki za udany połów. Jeśli to nie tajemnica to małe pytanko: A na którym stawie??? Na głębokiej wodzie? Ja byłem dzisiaj też przejazdem ale po 16.00 (więc efekty prawie żadne) , rzuciłem na kuku. Po 15 minutach wyciągnąłem leszczysława ok. 40cm. Później kilka rzutów spinem - bez efektów i do domku bo wiało masakrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 jareksm2, dzięki. Byłen na 1 i faktycznie musiałem mieć szczęście, no ale okupiłem to przeziębieniem, a brały na czeronego robaczka zapięte na pinkę, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Byłem dzisiaj z rana na PILCACH, staw nr 13c. Rzuciłem jedną wędkę na żywca, a drugą na grunt. Po chwili miałem uderzenie i wyholowałem pięknego sandacza 76cm na małego kiełbia, a po jakichś dwóch godzinach wziął mi na kuku przepiękny lin, miał 48cm i 2kg żywej wagi. Oprócz tego kilka małych leszczy. To się nazywa połów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 ladny polow ja wczoraj 2 leszczyki po 45 cm i kilka maluchow , zastanawiam sie jak dojechac na ta 13stke ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Ja jeżdżę kozą, a samochód zostawiam w Suszce obok marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 ja jutro uderzam na 1 na moje miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Kiełb, dziwny komentarz, uważam, że nie na miejscu, chociaż z drugiej strony nikt ci nie zabroni jeździć na kozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 pewnie chodziło mu o rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Nie sądzę, wrocławiaki pragną ekologii opuszczając swoje miasto i na pewno zapinał na białej kozie, którą wcześniej wydoił Tylko nie wiem dlaczego się nabija z Suszki? No dobra szkoda czsu na pierdoły. Mam newsa od miejscowych kolegów którzy byli na Kozielnie i trzepali ok. 5 rano niezłe sandacze. Na Pilcach lipa, na Topoli lipa. No ale może jest jakiś szczęściarz, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi