nalewator Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Pilczyk Rybki są pewnie jak wszędzie ,ja tylko spiningowalem w co ciekawszych miejscach (kilka okonków i szczupaczków) ale widziałem też klenie. RETROPER Autko nie musi być ładne ma być "nie zmęczone". W grę wchodzą (XJ , ZJ , Terrano 2 , Pajero 2 , Vitara). Jak coś kupię na bank trzeba się będzie wybrać. Faflik 15 lat temu była wioska Pilce , była droga i był dojazd 'polonezów" , był też inny stan rybostanu i inna presja wędkarska. Droga niszczeje czy jeździsz po niej osobówką ,terenówka czy czym innym od 15 lat nie była remontowana i nie będzie( tereny zalewowe pod zbiornik) . Bród o którym wspomniałeś to przepływ pomiędzy 7 a 8 a nie żadne "zasilanie w świeżą wodę". Stawy zasila (a przynajmniej kilka z nich ) potok Ożarówka). Jakbyś miał choć lekkie pojęcie o jeździe off-road to wiedział byś ,ze w intencji samochodu jest to żeby żaden olej nie wyciekał . Woda dostająca się do silnika , mostów itp. sieje spustoszenie od tego są (uszczelniacze mostów , robi się odpowietrzenia itp.) a umyć to się mogą jedynie koła z błota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Nalewator , Wydaje mi się masz nader idealny obraz stanu auta oraz wpływu jazdy autem terenowym na drogę. Nie nakręcajcie się bo szkoda posta na takie polemiki i zamiast rozmowy o rybach zrobi sie zbyteczna dyskusja w złym poście. A jak zwykle prawda będzie gdzieś pośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Panie i panowie moze wrocmy do tematu i pytanie czy ktoś juz był w tym roku na pilcach ? jaka sytuacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Ja jeszcze nie byłem, ale wybieram się w marcu, planuję ostatni weekend marca, tak na dwie nocki na moje mroźne nocne płocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Pilczyk, daj znać wcześniej kiedy będziesz jechał, ja mam jeszcze 5 dni zaległego urlopiku, który muszę dobrze spożytkować ., więc o ile nie będę balastem z chęcią się przyłączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 jareksm2, nie ma sprawy , ja też mam zaległe 2 dni urlopu i zamierzam je wykorzystać jak najlepiej czyli na rybach. Dam Ci znać i możesz śmiało się przyłączyć, będzie mi miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Byłem dziś zerknąć na kilku stawach. Pogoda taka że sam bym pobawił się podlodowo, tzn słoneczko, już na plusie, lód chyba kilkanaście centymetrów. Ogólnie kilku wędkarzy było, dziur po wierceniach też całkiem całkiem. Wstawiona jest rura po drogą dojazdową na jedynke-żwiry czyli przepływ wody z kopalnianego na jedynkę. Przepływ nie za duży ale strumień taki już nieco większy. Przynajmniej tak mi się wydaje że nowa, wcześniej tam był tylko mały przeciek ale to podpowierzchniowo przez grunty. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 ciekawe jak tam wyrwy czy załatali ? było by super podjechac na dalsze stawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Ma ktoś może wieści jak wygląda Cmentarny? czy mozna tam dojechać i czy są jakieś ciekawe i dostępne miejscówki tak aby dojechać samochodem osobowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 podobno juz wszystko stopnialo czy ktos cos wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 ostatni raz byłem w zeszłą sobotę, stawy nr 9 i 3d całkowicie odmarznięte, lód był jeszcze na większej części stawów nr 8, 7, 5, 6 i 4 (numery z foto od aregmax, ). Na innych nie wiem. Drogi nadal nie naprawili i już nie naprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 I jak Panowie. Łód pewnie puścił. Ciekawi jesteśmy czy coś się dzieje bo mamy cztery dni wolnego i chętnie odwiedzilibyśmy Pilce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 aniaa55, lodu na pewno już nie ma, ale rybki nie chcą współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Cześć jareksm2, kiedy byłeś powędkować? Na prawdę nic nie skubało? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Pilczyk, sorki że nie dałem znać co i jak, ale chwalić się nie ma czym Kumpel złowił piękną płoć, później mniejszą i w zasadzie to wszystko. Był to niedzielny wypad, chyba bardziej dla rozpoznania niż na zasiadkę. Obecni na stawach konkretów też nie złowili, ogólnie narzekali że bida. Ale wiosna idzie pełną parą, więc co dziennie może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Dzisiejszy wypad na Pilce (staw nr 1)od godz.13-19 praktycznie bez efektów.Okoń 15 cm i płotka 18 cm po godz.18 na spławik.Z gruntu kompletna cisza,chyba zimna woda jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Mimo słabych wyników/relacji z ostatnich dni to i tak pewnie trzeba się spodziewać oblężenia w ten weekend przy tak ładnie zapowaidającej się pogodzie . Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 JEŚLI MOGĘ COŚ PODPOWIEDZIEĆ TO ZAUWAŻYŁEM ŻE WIEKSZOŚC WĘDKARZY JECHAŁA NA STAW NR 1 NA ŻWIROWY CYPEL OBOK DAWNEJ ŚWINIARNI.MYSLE ŻE CHODZI O PŁYTSZĄ WODĘ,TAM SIEDZI TERAZ RYBA.TO SĄ TYLKO MOJE OSOBISTE SPOSTRZEŻENIA A JAK JEST W RZECZYWISTOŚCI TEGO JESZCZE NIE WIEM BO TO JEST MÓJ DRUGI ROK ZABAWY Z WEDKARSTWEM.POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRZY UWIELBIAJA TE PIEKNE ZBIORNIKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Ja swój wypad na Pilce pod kątem wędkarstwa zminiłem na wypad z wykrywaczem... efekt dnia... skręcona kostka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 hehehe szatan lepiej jak skręcona jak urwana od niewypału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 ... a tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 na 1 nic nawet nie skubnęło dzisiaj pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Odwiedziłem dziś jedynke po południu , poza jednym straconym braniem cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja wczoraj byłem na cmentarnym, zauważyłem, że Nysa wpływa troche inaczej niż w tamtym roku. Oczywiście jak to na cmentarnym - zero brań. Próbowałem z gruntu, na spławik za płotką z delikatnym zestawem oraz na spina za okoniem. Planuję pojawić się tam w maju na 2-3 dni chyba, że opłacę karte to pojade gdzie indziej. Aha ludziska zjeżdzali z nocki i też echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 aregmax, o tej porze roku łowi się na stawach przepływowych, gdzie ryba jest już bardziej pobudzona do życia. Nysa przepływająca przez cmentarny obniżyła poziom stawu około jednego metra co spowodowało odpływ ryb. Niema co liczyć na ryby z Topoli, jest zbyt płytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi