aregmax Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 OK, niestety na razie wybór stawu zależał od tego gdzie mogłem dojechać, tam jest zwykle dobry dojazd. Na razie nie miałem czasu/ochoty na pozimowe testy dróg do innych stawów. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Byłem w ostatnią sobotę na Dzbanowskim, siedziałem od 5.30 do 14.00 i nic ciekawego nie złowiłem oprócz dużej ilości uklei oraz kilku płoci. Było bardzo dużo wędkarzy ale nikt nic nie łowił. Z każdym, z którym rozmawiałem mówili, że tylko ukleja brała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Mam pytanko, czy na cmentarny od strony Dzbanowa można spokojnie osobówką dojechać i czy są tam jakieś fajne miejscówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Pilczyk dojedziesz spokojnie, droga jest miejscami ciężka, ale można dojechać nad samą wodę co do miejscówek mi się podoba tam gdzie Nysa wpływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 koledzy jak wyniki przez week ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Dziękitechnops, a ma ktoś może jakieś wieści czy coś łowi się w tym roku na cmentarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 technops, od jednej ekipy w niedzielę (staw dalszy, 13) słyszałem, że cienko tzn dalej drobnica im atakowała: ukleje, płoteczki, czasem leszczyk. Siedzieli od rana pewnie bo jak podpytywałem (było kolo pierwszej) to już się zbierali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Pilczyk, pisałem wyżej, że byłem 3 kwietnia i zero efektów u mnie i u wędkarzy łowiących wtedy ja będe tam na 3 dni 1/2/3 maj więc jakby co, to do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Dziękitechnops, nie mam jeszcze planów co do weekendu majowego, ale jesli mi się uda to chętnie się przysiądę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Dziękitechnops, nie mam jeszcze planów co do weekendu majowego, ale jesli mi się uda to chętnie się przysiądę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 panowie ja mam wolne 30 kwietnia 1 maja i sie zastanawiam gdzie uderzyć i czy pogoda bedzie moze pilce moze topola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 W tamtym roku na majowy weekend ludzi na Pilcach dopisało , gorzej z rybkami. Nawet były kontrole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Byłem w ostatni piątek na Pilcach od godz. 6.00 do soboty do południa , w dzień zero brań, natomiast w nocy przy temperaturze minus 2 stopnie brały piękne płocie, czyli powtórka z ubiegłego roku . Spaliśmy z kumplem w namiocie, trochę zimno , ale daliśmy radę. O godz. 21.30 mięliśmy kontrolę z Państwowej Straży Rybackiej z Kłodzka. Szkoda, że już nie zapowiadają przymrozków, będę musiał znowu czekać rok na wiosenne mroźne płocie , Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 ja czekam na 1 maja i atakuje z kogucikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Byłem dzisiaj na jedynce. Jedna mała płoć na bata i mały okonek z gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Pilczyk, ta noc to głównie jakie godziny najlepsze? szkoda bo ja śpioch jestem . Straż o 21.30 to mnie trochę zdziwiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 aregmax, zaczęły się brania takod godz.22 i trwały prawie do 1 w nocy, juz widać było, że będzie się coś działo bo jak zaszło słońce to na płyciznach zaczęły spławiać się ryby. Z tą strażą też mnie zdziwiło i to z Kłodzka skubani przyjechali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Wczoraj byłem pospławikować na jedynce po południu do wieczorka. Trafił się ładny leszcz a po za tym ciągle rozrabiał mały okoń i na czerwonego można było się pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Gratulacje. Jaki leszczyk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Hejka Salmiak, biegałeś już za kleniami??? Ja jeszcze ich nie widziałem na Pilcach. aregmax, sam jestem ciekaw jaki leszczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 taki koło 40, dla mnie jak na Pilce w miarę ok. coś bardzo słaby, ciężko mu było wrócić mimo ze powietrza i holu było bardzo krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 za kleniami poganiam w czerwcu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 lipa na pilcach jak na razie niestety , szkoda ze nic nie zarybiają, zastanawiam sie na co ida pieniadze ktore placimy za karte , pozrdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 rolando22, z tego co się orientuję jakieś drobne zarybienie były na jesień ale tylko na jedynce (karpik - chyba). A tak poza tym, nie ma co się nastawiać na zarybienia, bo usłyszałem już wielokrotnie że to teren zalewowy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Te zarybienia nie mają większego sensu . Dlaczego nie ma szczupaka i sandacza ? Bo zarybiają karpiem, a karp muli, wzburza dno i pochłania tlen szczupakowi i sandaczowi, a ryby te potrzebują czystej natlenionej wody. Co nam z tych karpi, dzisiaj wpuszczą jutro złapiesz 1.5 kg i tyle z tego. To nie lepiej iść do Leclerca i kupić ? Policzcie Panowie zanęta,robaki,sprzęt,dojazd... 5 razy więcej, a jaka to satysfakcja złowić karpia 1.5 kg który był wpuszczony tydzień temu ? Boleniem zarybiają Kozielno i Topolę. Po co ? Tam jest takie zatrzęsienie tego dziadostwa, że sieje spustoszenie wśród drobnicy innego gatunku. Przykład bezsensownego zarybienia Nysy linem, bodajże rok temu. Gdzie kur... lin do Nysy ? Nysa to rzeka górska, niech wpuszczą brzanę. A jak było z lipieniem ? Nasze brygada wpuściła wylęg żerujący lipienia w porze przedwiośnia, gdzie jak co roku zbliża się okres większych wód (wiadomo jak Nysa szybko przybiera, wystarczy jeden solidny deszcz). Rok później kontrolują rzekę a tu zdziwienie NIE MA ANI JEDNEGO LIPIENIA. Dlaczego ? Przyszła spora woda zaraz po tym zarybieniu i dziękujemy, no sorry ale gdzie taka rybka miała się utrzymać w takiej wodzie. Koledzy czy to są ludzie po szkołach ? Jacy to ichtiolodzy i specjaliści ds zarybień ? W tym roku na zebraniu naszego koła padło pytanie "co wpuściliście i gdzie w zeszłym roku". No to wszędzie idiotyczne zarybienie karpiami. O innych rybach nie słyszałem. Aha wpuścili pstrąga potokowego na Białej Lądeckiej w górnej partii. Wylęg żerujący no to pewnie ok 2-3 cm. Tydzień temu byłem na Białce tam gdzie zarybili. 3 koparki w wodzie, rzekę regulując, pustynia. Po co wpuścili ? Z czyich pieniędzy ? A to są dziesiątki tysięcy złotych. ... cóż więcej dodać ? ! Wesołych Świąt Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi