technops Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Jeśli była w nim mętna czarna woda i był płytki i mały to staw numer 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Ja obstawiam podobnie jaktechnops, to staw 10. Jakiś gościu kiedyś opowiedział mi że zerwał tam pięknego szczupala w granicach metrówki, a ja głupi uwierzyłem i dawaj młóciłem sipinem na lewo i prawo cały dzień. Myśle sobie w tak małym oczku na pewno go dorwę. Po stracie kilku obrotówek odpuściłem sobie. Później się dowiedziałem że wody tam po "nabiał" A teraz malutki skrót dzisiejszego wypadu. Znowu pokusiłem się na spin. Pooglądałem trochę w necie o metodzie z opadu na sanadała i już był pretekst poćwiczyć w terenie. Ok. 12.00 - daleki rzut, próbuję metody z opadu, no i ........... " kur.......a" znowu zaczep. . Cholera mnie pokusiła tam rzucać myślę. Próba odhaczenia i ....... jest..... udało się , ale coś ciężko idzie, pewnie ciągnę jakąś szmatę albo karnister znając życie. Holuje powoli, ale nagle czuję jak szczytówka drży, a żyłka delikatnie odjeżdża. O co chodzi, jednak coś siedzi na kijaszku. Gęba już się cieszy, zwłaszcza że jakiś dziwnie ciężki ten hol. na myśl przychodzą różne rzeczy (może białoryb za grzbiet???, ale by walczył). Po niedługiej chwili moim oczom ukazuje się piękne marmurkowe ciało. Ja "pier..." myślę toż to miętus na medal. Nagle rybka się odwraca i pokazują się długie wąsy. No i po moim miętusie. Znowu wyszłem na idiotę Sum miał ok 50cm może więcej (w wodzie wyglądał na większego ), po małej sesji zdjęciowej wrócił do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Jarek spoko nie martw się Twoje obrotówki mają się dobrze w mojej skrzynce bo kilka wyjąłem z tego stawu latem też długo obławiałem ten staw, ale bez efektów. Później kolo nagadał mi, że ładne okonie garbusy ciągli tam na małe ukleje. To ja szybko zmiana na żywca, ale też zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Jarek spoko nie martw się Twoje obrotówki mają się dobrze w mojej skrzynce bo kilka wyjąłem z tego stawu latem też długo obławiałem ten staw, ale bez efektów. Później kolo nagadał mi, że ładne okonie garbusy ciągli tam na małe ukleje. To ja szybko zmiana na żywca, ale też zero :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 jak tam panowie po weekendzie ? najazd był ? ja jutro po południu moze podjade porzucac, sie odstresowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 oczywiscie ze mam 50 sztuk tylko powiedz ile dajesz bo ludzie biora jak glupi i cena 30gr nie aktualna ile proponujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 no ja wlasnie wrocilem z pilc. Pierdniecia nie miałem ale za to pogoda była nawet ludzi jak na srodek tygodnia DUZO zwlaszcza na stawach gdzie jest 2 wyrwa i na dodatek plywaja na pontoach bez numerów jak zrzuce fotki to wstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Pilce to wody PZW i jeśli nie będą zarybiane to przy takiej presji można zapomnieć o rybach. Druga sprawa to dojazd, skoro to zbiorniki PZW to niech udostępnią dojazd do łowiska. Walimy takie składki i na co to idzie? śmieci, syf, głośne zachowywanie się nad wodą, czarno widzę przyszłość Pilc, Dzbanowskiej oraz Cmentarnego , który w zasazie już padł na pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 oczywiscie ze mam 50 sztuk tylko powiedz ile dajesz bo ludzie biora jak glupi i cena 30gr nie aktualna ile proponujesz cena zależy od sprzedawcy a gdzie musiałbym je przetrzymywać na zime by nie zdechły, bo 50 sztuk nie wykorzystam na pewno do zimy? technops ma racje to staw nr 10, niedoceniany przez wielu wędkarzy a widać, że pływają tam jeszcze ryby całkiem spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 mozesz je trzymac w wannie ale musisz mniec wieksza pompke taka jak w akwarium ;p a co do ceny to 60gr za sztuke;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 obiecane fotki z pilc nie ma ryb ani grzybów za to na stawie nr 5 znalazłem kanape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Zdjęcia super i przepiękne Pilce, tylko ta wersalka, kto ją tam zawlókł? Pasuje jak kwiatek do kożucha. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 pewnie ktoś zasiadkę robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 +bardzo długa zasiadkę;P chłopaki a nie wiecie czemu nic na spina nie bierze... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 nie bierze bo ryby wiosne czują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 wiec co suhhar proponujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Venom666, bo miałeś o jedną kropkę za dużo na przynęcie, albo odcień jasno czerwony a powinieneś mieć ciemno czerwony, lub haczyk powinien być srebrny a miałeć złoty, no co Ty nie wiedziałeś dlaczego a na poważnie jeszcze się taki nie urodził co by to ogarnął "dlaczego?" i w tym cały urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 mozesz je trzymac w wannie ale musisz mniec wieksza pompke taka jak w akwarium ;p a co do ceny to 60gr za sztuke;p ok cena może być a jak mi pozdychają??? dajesz jakąś gwarancję??? i jakiej wielkośći są??? oraz w jaki sposub odbędzie się tranzakcja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 nie wiem czy zauwazyliscie ale na stawie nr 1 w polowie jest kwitnący (zielona zupa plywa) w drugiej czesci czysciutka woda wiec ryba plywa w tej gestej zupe bo woda cieplejsza ale za to przynety za cholere nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Skoro kwitnie to znaczy, że jest zanieczyszczona. Nie ma sięco dziwić skoro taki najazd pseudowędkarzy którzy śmiecą wokół wody oraz walą śmieci do wody, teraz mamy tego efekt. Kwitnienie wody jest zawsze skutkiem zanieczyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Obskoczylm dzisiaj ze spinem stawy 3a,b,c,d, 4, 13 - efekt to jeden leszczyk zahaczony za grzbiet Od wiosny w pilcach nędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 efekt to jeden leszczyk zahaczony za grzbiet Ja złapałem tylko katar. Z Lądka wyjeżdżałem ok 8.30 była piękna słoneczna pogoda, na pilcach - mgła - taka gęsta, że rolnikom krowy podusiła. Miałem nadzieję że ok. 12.00 wyjdzie słoneczko i będzie git, niestety zmarznięty jak diabli zmyłem się ok 13.00 a mgła dalej wisiała no i oczywiście dusiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Pilczyk, kiedyś pytałeś o żywca w Kamieńcu to przyszłościowo piszę bo sezon prawie skończony. Karasia sprzedają i kiełbia. Po złotówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 aregmax, dzięki za info, a dlaczego mówisz, że sezon już skończony, jeszcze w listopadzie może porzucać na żywca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 sezon nie skonczony puki lodu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi