aregmax Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 pisałem "prawie" a prawie robi róźnicę ( a na poważnie ja już zwykle odpuszczam - ciepłolubny..) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Dzisiaj żywcówka na 3 , niestety kompletna porażka, jeden spięty 40+ przy brzegu, najgorszy sezon od lat, co się stało z rybami?? pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Pilczyk, kiedyś pytałeś o żywca w Kamieńcu to przyszłościowo piszę bo sezon prawie skończony. Karasia sprzedają i kiełbia. Po złotówce. Ja jestem zainteresowany 20 sztukami kiełbia. BO karasie juz kupuje od venoma a kielbi wciaz brak przydadza sie na jesien i na wiosne nie??? a jakiej sa wielkosci te kiełże??? i dadza rade przezyc przez zime czy to sa zmarzluchy hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Powiedzcie jak łowicie na kiełbia? czy na spławik czy na ciężarek i z gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 kupowalem dizisaj kiełbie w kamiencu sa male okol 5 cm wieksze chyba wykupili na jednego wlasnie mialem branie ,trzeba malutka kotwiczke i splawik 3-5 gram bo szybko padaja po zarzuceniu, ja na pilcach dawno temu jak braly jeszcze dobrze sandacze lapalem na splawik lekko przegruntowany lub grunt ustawiony przy samym dnie na haczyku kiełbik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 kupowalem dizisaj kiełbie w kamiencu sa male okol 5 cm wieksze chyba wykupili na jednego wlasnie mialem branie ,trzeba malutka kotwiczke i splawik 3-5 gram bo szybko padaja po zarzuceniu, ja na pilcach dawno temu jak braly jeszcze dobrze sandacze lapalem na splawik lekko przegruntowany lub grunt ustawiony przy samym dnie na haczyku kiełbik gdzie kupywales te kielbie w ktorym sklepie??? i po ile??? aregmax to co z tymi twoimi kielbuchami-zmarzluchami??? nhehhehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 przy wylocie z kamienca tam gdzie skutery sprzedaja, po zlotowce za szt, karasie tez sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Kiełb, coś chyba nie doczytałeś mojego posta Pisałem że sprzedają w Kamieńcu , o tym samym miejscu co Rolando22. Dla mniej zorientowanych dodam, że trzeba wjechać w tą drogę gdzie są rozłożone skutery i potem wjechać w bramę po prawej stronie. Tam jest ten sklepik 'ala wszystko i nic' a dalej hurtownia budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Dzisiaj żywcówka na 3 , niestety kompletna porażka, jeden spięty 40+ przy brzegu, najgorszy sezon od lat, co się stało z rybami?? pozdraiwam Górale przepowiadają że 'straśnie piknie bedom' z pod lodu brały, mówią też że zima będzie cieplutka i lodu nie uraczy heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Górale przepowiadają że 'straśnie piknie bedom' z pod lodu brały, mówią też że zima będzie cieplutka i lodu nie uraczy heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Ja nałowiłem sobie dzisiaj żywca w Ratnie Dolnym (staw koło spalonego zamku) same tłuściutkie płoteczki i kiełbie po co przepłacać http://maps.google.pl/maps?q=ratno+dolne,+k%C5%82odzki,+dolno%C5%9Bl%C4%85skie&hl=pl&ie=UTF8&ll=50.504748,16.458882&spn=0.003514,0.006899&sll=50.497596,16.504555&sspn=0.056236,0.110378&vpsrc=6&hnear=Ratno+Dolne,+k%C5%82odzki,+dolno%C5%9Bl%C4%85skie&t=h&z=17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 a ja jutro chciałem kupywac i co zastanowiłes sie co z tym piatkiem zostajemy na noc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 oby zima była lżejsza to połapie się jeszcze trochę ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 moze ktos wie jak na kałków najlepiej dojechac bo słyszałem ze ostatnio fajnie połapali szczupaki i sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 rafał łapali jak było słonce i zimno a teraz cieplo i wiatr i pochmurno i skonczyło sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 oby zima była lżejsza to połapie się jeszcze trochę ;p na zywca trzeba lapac wiec co z tymi karasiami bo nie odpisales mi na poprzedni post ja jade jutro na nocke jak bedzie cieplo na 13 bo tam kiedys spore szczupaki lapalem i czasem sandacz sie trafil, sumow niestety nie ma ehahae Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 ja tez może będę dziś na 13 ;D i masz sa tam ladne zębate ale sum tez tam jest widzialem kilka razy jak kaczke wciagalo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 panowie jak wy jedziecie na ta 13 ? mam jeszcze taka propozycje co dla niektórych pilcomaniaków zeby zasypac 2 wyrwe i zeby mozna bylo dojechac do dalszych stawów. Wiem ze niektorzy z was znaja ludzi zkopalni i powiedzmy ze skladamy sie po "kilka złotych" dajemy w łape panu na koparce jedzie robi dosłownie 4 ruchy szufla i przejazd zasypany. Co myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 na 13 jedziemy od strony kamienca:) zjazd jest zaraz za mostem na drodze kamieniec złoty stok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 yyy z google map widze ze tam nie ma zadnej drogi za mostem do stawów chyba ze jedziecie przez pola które widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 jest musisz tam podjechac i na rozjeździe z kamienca na zloty stok/ ozary jest droga w las.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Witam, dzisiaj od rana łowiliśmy z ojcem na stawie 3d. Dwie wędki na odlegościówkę, jeden bacik i na koniec żywcówka. Ranek nie zapowiadał nic ciekawego, zero brań. Brania na odległościówkę zaczeły się przed 11. Cztery leszcze ok 35-40cm i kilka płoci i wzdręg oraz masa krąpi. Nie złowiliśmy żądnego karasia i lina a podobno ten staw słynie z ładnych karasi i to one były głownym celem naszej wyprawy... Na żywcówkę jedno branie - wyciągłem zmasakrowaną płotkę. Może ktoś polecić staw na Pilcach gdzie można połowić normalne karasie i liny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 z tego co widzialem to polecam staw nr 12 tylko liny tam lapia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 mam jeszcze taka propozycje co dla niektórych pilcomaniaków zeby zasypac 2 wyrwe i zeby mozna bylo dojechac do dalszych stawów. Wiem ze niektorzy z was znaja ludzi zkopalni i powiedzmy ze skladamy sie po "kilka złotych" dajemy w łape panu na koparce jedzie robi dosłownie 4 ruchy szufla i przejazd zasypany. Co myslicie Życzę powodzenia Dla mnie ta wyrwa jest na rękę, mam terenówkę i dojeżdżam w każdą dziurę, a weekendowi syfiarze tam nie dojadą. Dlatego wybacz kol. suhhar, ale ja się nie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 bylem na tej 13 na nocce i jedyne co zlapalem to masa malutkich sandaczy ok 10-25cm. co chwile sie czepialy na male kielbiki z tego sklepu na koncu Kamienca. calkiem wytrzymale te kiełbiska są te co zostaly dalej zyja chcialem zlapac wiekszego szczupacha ale nic z tego niewyszlo podobno jest jakis diler w suszce co posiada roznego rodzaju sprzet wedkarski po hurtowej cenie. czy to prawda? bo tak mi powiedzieli miejscowi wedkarze z rańca jak przybyli na ten wlasnie staw. mowili takze o duzych leszczach pozna jesieniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi