Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

OK, niestety na razie wybór stawu zależał od tego gdzie mogłem dojechać, tam jest zwykle dobry dojazd.

Na razie nie miałem czasu/ochoty na pozimowe testy dróg do innych stawów. Pozdro.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam wszystkich. Byłem w ostatnią sobotę na Dzbanowskim, siedziałem od 5.30 do 14.00 i nic ciekawego nie złowiłem oprócz dużej ilości uklei oraz kilku płoci. Było bardzo dużo wędkarzy ale nikt nic nie łowił. Z każdym, z którym rozmawiałem mówili, że tylko ukleja brała. Pozdrawiam

Napisano

Pilczyk dojedziesz spokojnie, droga jest miejscami ciężka, ale można dojechać nad samą wodę :) co do miejscówek mi się podoba tam gdzie Nysa wpływa :)

Napisano

technops, od jednej ekipy w niedzielę (staw dalszy, 13) słyszałem, że cienko tzn dalej drobnica im atakowała: ukleje, płoteczki, czasem leszczyk. Siedzieli od rana pewnie bo jak podpytywałem (było kolo pierwszej) to już się zbierali.

Napisano

Pilczyk, pisałem wyżej, że byłem 3 kwietnia i zero efektów u mnie i u wędkarzy łowiących wtedy :) ja będe tam na 3 dni 1/2/3 maj więc jakby co, to do zobaczenia :)

Napisano

Witam wszystkich. Byłem w ostatni piątek na Pilcach od godz. 6.00 do soboty do południa :), w dzień zero brań, natomiast w nocy przy temperaturze minus 2 stopnie brały piękne płocie, czyli powtórka z ubiegłego roku :). Spaliśmy z kumplem w namiocie, trochę zimno :), ale daliśmy radę. O godz. 21.30 mięliśmy kontrolę z Państwowej Straży Rybackiej z Kłodzka. Szkoda, że już nie zapowiadają przymrozków, będę musiał znowu czekać rok na wiosenne mroźne płocie :), Pozdrawiam.

Napisano

aregmax, zaczęły się brania takod godz.22 i trwały prawie do 1 w nocy, juz widać było, że będzie się coś działo bo jak zaszło słońce to na płyciznach zaczęły spławiać się ryby. Z tą strażą też mnie zdziwiło i to z Kłodzka skubani przyjechali.

Napisano

Wczoraj byłem pospławikować na jedynce po południu do wieczorka. Trafił się ładny leszcz a po za tym ciągle rozrabiał mały okoń i na czerwonego można było się pobawić.

Napisano

taki koło 40, dla mnie jak na Pilce w miarę ok.

coś bardzo słaby, ciężko mu było wrócić mimo ze powietrza i holu było bardzo krótko.

Napisano

rolando22, z tego co się orientuję jakieś drobne zarybienie były na jesień ale tylko na jedynce (karpik - chyba). A tak poza tym, nie ma co się nastawiać na zarybienia, bo usłyszałem już wielokrotnie że to teren zalewowy itd.

Napisano

Te zarybienia nie mają większego sensu . Dlaczego nie ma szczupaka i sandacza ? Bo zarybiają karpiem, a karp muli, wzburza dno i pochłania tlen szczupakowi i sandaczowi, a ryby te potrzebują czystej natlenionej wody. Co nam z tych karpi, dzisiaj wpuszczą jutro złapiesz 1.5 kg i tyle z tego. To nie lepiej iść do Leclerca i kupić ? Policzcie Panowie zanęta,robaki,sprzęt,dojazd... 5 razy więcej, a jaka to satysfakcja złowić karpia 1.5 kg który był wpuszczony tydzień temu ? Boleniem zarybiają Kozielno i Topolę. Po co ? Tam jest takie zatrzęsienie tego dziadostwa, że sieje spustoszenie wśród drobnicy innego gatunku.

Przykład bezsensownego zarybienia Nysy linem, bodajże rok temu. Gdzie kur... lin do Nysy ? Nysa to rzeka górska, niech wpuszczą brzanę. A jak było z lipieniem ? Nasze brygada wpuściła wylęg żerujący lipienia w porze przedwiośnia, gdzie jak co roku zbliża się okres większych wód (wiadomo jak Nysa szybko przybiera, wystarczy jeden solidny deszcz). Rok później kontrolują rzekę a tu zdziwienie NIE MA ANI JEDNEGO LIPIENIA. Dlaczego ? Przyszła spora woda zaraz po tym zarybieniu i dziękujemy, no sorry ale gdzie taka rybka miała się utrzymać w takiej wodzie. Koledzy czy to są ludzie po szkołach ? Jacy to ichtiolodzy i specjaliści ds zarybień ? W tym roku na zebraniu naszego koła padło pytanie "co wpuściliście i gdzie w zeszłym roku". No to wszędzie idiotyczne zarybienie karpiami. O innych rybach nie słyszałem. Aha wpuścili pstrąga potokowego na Białej Lądeckiej w górnej partii. Wylęg żerujący no to pewnie ok 2-3 cm. Tydzień temu byłem na Białce tam gdzie zarybili. 3 koparki w wodzie, rzekę regulując, pustynia. Po co wpuścili ? Z czyich pieniędzy ? A to są dziesiątki tysięcy złotych. ... cóż więcej dodać ? ! Wesołych Świąt Panowie