Gość Anonymous Napisano 14 Stycznia 2005 Share Napisano 14 Stycznia 2005 polecam jezioro paprocańskie w tychach jest to akwen 130 ha jest stosunkowo płytki ( srednio 1,6 m) ale to nie jest przeszkodą rozgrywane sa tu mistrzostwa karpiowe polski naprawde wyciagaja tutaj okazy nawet po 10-15 kg równiez jezioro ma wiele innych gatunków ryb : szczupaki, okonie ,płocie ,bolenie itd a szczupaki jesienia potrafia atakowac kazda przynete a ich rozmiary dochodza do ponad 1 m długosci wiecej nie chce mi sie pisac o tym zbiorniku ale gorąco go polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian Napisano 6 Marca 2005 Share Napisano 6 Marca 2005 A może by ci się zachciało powiedzieć coś więcej? Np.jaka przynęta, czy spławik ,czy grunt. Idzie b.wolno wiosna to na co się przygotować na Paprocanach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafusa Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Witam, czy ktoś z Was może wie czy warto w piątek wyskoczyć na paprocany w Tychach, czy coś tam wogóle można o tej porze roku złapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
depesz Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Ja tam rozpoczęcie sezonu szczupakowego na "Paprach"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Na razie to rozpocząłem tam sezon karpiowy, bez nęcenia - tylko PVA. Ruchu swingerów w jakąkolwiek ze stron nie zanotowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Jakie tam dokładnie ryby można złowić chodzi mi głownie o mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kia Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Witajcie, ja w sobotę byłem na Paprocanach i efekt był 2 szczupaczki 43 i 45 cm i okonie 20 i 25 cm. Oczywiście wszystkie rybki wróciły spowrotem do wody. Łowiłem na spining z łódki. pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Dziś mój pierwszy raz w tym roku ze spinningiem w ręku.Dla rozgrzewki Paprocany(bo mniejsze od Dzieckowic ).30 min łowienia i 55cm na blaszce wisiało .Na spławik(kukurydza i biały robak) totalne nic (2 godz łowienia).Brzegi obłożone wędkarzami jak sardynki w puszce Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aromalak Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Witam wszystkich. Bywam na paprach bardzo często .Ogólnie na zbiorniku panuje duża presja wędkarska ale jak się pozna jeziorko bliżej można połowić całkiem niezłych rybek.Ogólnie łowie na spinning ale wczesną wiosną śmigam ze spławikiem. W okolicach zrembu na spławik można połowić ładnych linków ( szukać trzeba ich w krzaczorach). W czerwcu można połowic sandałów są fajne trzy miejsca gzie siedzi ta ryba ( które sam zczaiłem) . ogólnie można przez cały rok łowić szczupaki..... 45cm max są wszędzie . Od strony dzikiej plaży stali bywalcy targają bolenie na kule wodną. Ogólnie polecam ten zbiornik choć ostatnio zaczęli sypać jakąś chemią która ma niby oczyścić wodę. MAM NADZIEJE ŻE NIE Z RYB.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
horus78 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 dobry zbiornik na szczupaka , choc bez łódki sie nie obejdzie .. ciekawe łowiska od strony zameczku i w okolicach wysepki dla grunciarzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Pływałem dziś po tym zbiorniku. Byłem ze spinem, rzucałem w okolicach wysepki oraz w starym kanale. Na wodzie spędziłem 5 godzin i wróciłem o kiju. W stanicy dowiedziałem się, że padły w dniu dzisiejszym dwa sandałki. Wracając postanowiłem porzucać z brzegu i napotkałem miejscowego. Stwierdził, że od momentu w którym wsypali chemię przeciw roślinom brania są znikome. Ten sam człowiek powiedział mi, że zbiornik ma być spuszczony i będzie pogłębiany. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzajas Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 witam słyszałem że wszystkie ryby ze zbiornika zostały wyłowione i że będzie spuszczana woda i że mają pogłębiać i ma to trwać 3 lata trochę kapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 To czyzby karpiowe eldorado w paprocanach przestało istniec? Z kad macie takie info? Macie jakis artykół na ten temat? Podajcie linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
depesz Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Proszę nie wypisywać głupot i plotek na forum. Zbiornik może i kiedyś będzie czyszczony ale na pewno nie teraz. Niedługo są tam zawody Okręgu! Ps. chciałem przypomnieć że na Paprach są najlepsi gospodarze. Za bardzo dbają i się starają i na pewno nie pozwolą by ktoś ich trud i wysiłek zniweczył..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrucki K Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Czy moze ktos podac jakie glebokosci przewazaja na tym zbiornku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Jest to płytki zbiornik. Średnia to około 1,5m. Maks to niecałe 3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Wczoraj bylismy w czterech na Paprocanach. W 5 godzin zapełniliśmy rybami całe wiadro 10 litrowe, także zabawa była. Głównie leszczyk taki pod 30-35cm, ale trafił sie jazik i lin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Głównie leszczyk taki pod 30-35cm, ale trafił sie jazik i lin.Ludzie po co komu leszcz 30cm toż to "żyletka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Ludzie po co komu leszcz 30cm toż to "żyletka" Na Śląsku to już kawał mięcha Do maszynki do mięsa się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Głównie leszczyk taki pod 30-35cm, ale trafił sie jazik i lin.Ludzie po co komu leszcz 30cm toż to "żyletka" Chłopie i co płaczesz nad rybami jakbym brał np. szczupaka poniżej 60cm to mozna by mówić że sznurówka, bo łeb i ogon odejdzie i nic nie zostaje. Leszcza nie ma co żałowac (zwłaszcza tego małego) bo wszedzie jest go dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1973 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Radzio-chłopie.... narazie jest go dużo... narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Ja nie jadam ryb bo kupe ości, czasem tylko karpika na świeta i sumika karłowatego. Jak jeżdże na ryby sam to biorę naprawdę niezłe okazy, ale nie dla siebie. A zresztą co ja sie będe tłumaczył Skoro leszcz nie ma miary to znaczy że mozna brać jakiego sie chce, nigdy nie łamałem regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzajas Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Radzio a od której strony łowiłeś bo nie wiem czy iść na betony czy na wyspę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Na przeciwko rybaczówki, na kamieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemaczka88 Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Był ktoś ost. ma tym łowisku??warto tam jechac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi