tomek1 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Share Napisano 5 Lutego 2014 tomek1, ale kosiory te medale. Postarałeś się Bez przesady- chciałoby się jeszcze coś lepszego, ale krok po kroku- dojdziemy do odpowiedniego prestiżu imprezy. Jak zdarzało mi się startować w zawodach, to z reguły przedmiotem pożądania były dla mnie tego typu rzeczy- puchar, medal itp. Nagrody rzeczowe są fajne, ale najcenniejsze są dla mnie te unikalne, choćby najprostsze pamiątki. Dlatego w każdej turze będzie tego typu nagroda dla najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 http://haczyk.pl/forum/download.php?id=2995 Dziwna ta płoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Gruba płotka. Faktycznie nietypowa, ale to po prostu chyba wina nietypowego zdjęcia. Podobną kształtem złowiłem w niedzielę (29cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Patrząc na klasyfikacje odnosze wrażenie że dziwna ta punktacja kiedy dwie ładne płotki prawie punktowane sa podobnie co 6 pstragów w tym dwa medalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Płotki zdobywają dużo punktów, bo rekord ustanowiony jest na zaledwie 45cm. Za najmniejszą możliwą płoć 30cm otrzymujesz 67pkt, za najmniejszego pstrąga 38cm zaledwie 48 pkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 DAWID, jeżeli masz na myśli punkty zdobyte przez kolegę przemlinek, ja widzę 4 zgłoszone ryby a nie dwie. Być może po tej edycji wychwycimy jeszcze drobne niedociągnięcia, ale moim zdaniem obecne Grand Prix jest dużo bardziej sprawiedliwe od poprzednich edycji. Nie można też zapominać o bonusie za różnorodność- każda pierwsza zgłoszona ryba z kolejnego złowionego gatunku to potężna bonifikata punktowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Nie chcę sie czepiać, ale wydaje mi sie że ostatnie zgloszenie- to przed moim; lina i okonia zostało pomylone, taki chiński błąd o 10 cm zarówno lin jak i okoń pewnie źle sie komus wpisało- oczywiście moge sie mylić, ale nich szanowna komisja zwróci na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Nie chcę sie czepiać, ale wydaje mi sie że ostatnie zgloszenie- to przed moim; lina i okonia zostało pomylone, taki chiński błąd o 10 cm zarówno lin jak i okoń pewnie źle sie komus wpisało- oczywiście moge sie mylić, ale nich szanowna komisja zwróci na to uwagę. Zakładam, że zgłaszający się nie pomylił- tym bardziej, że podał 38,3 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Nie mi to osądzać, ale znalazłem swoje zdjęcie okonia 38cm, wyglada tak; Wystarczy porownać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Też podejrzane mi się wydawały te zgłoszenia, może sam pawciobra zabierze głos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Bardzo ciężko cokolwiek patrząc na te zdjęcia udowodnić. Moim zdaniem jednak ryby są znacznie mniejsze niż zadeklarowano. Linek 43cm to już mały kaban, a ten na zdjęciu przypomina chudą trzydziestkę. Okonia najlepiej skwitował maniek72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Okonia najlepiej skwitował maniek72. To i pewnie do końca kwietnia skwituje lina, bo widzę opłaca sie jednak wprowadzać nowe gatunki do GP (patrząc po punktach)- bardzo sie opłaca. A linek wciąż sypany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Za następny gatunek masz mnożony wynik razy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Hm, czyli byle jakiej ryby też nie opłaca się wstawiać, jak już mnożyć X 5 to coś porządnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Drobna zmiana techniczna w regulaminie Grand Prix haczyk.pl: Zdjęcia należy umieścić w Galerii haczyk.pl. Zgłoszenia ze zdjęciami umieszczonymi na zewnętrznych serwerach nie będą akceptowane. Już pojawiają się problemy ze znikającymi fotkami (Maniek72 proszę o kontakt w sprawie zdjęć Twoich karasi), dlatego umieszczenie zdjęć dokumentujących zgłoszenie w naszej galerii jest od teraz obowiązkowe. To gwarantuje nam "kompletność dokumentacji konkursowej". Zachęcam również do korzystania z galerii przy dokumentowaniu relacji z połowów w temacie "Jak dziś było na rybach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 - Nagrody. O tych rzeczowych będę informował podczas trwania konkursu, ale jedna rzecz będzie nowa- pierwsze trzy miejsca w klasyfikacji generalnej Grand Prix będą uhonorowane okolicznościowymi Pucharami haczyk.pl Puchary czekają na zwycięzców klasyfikacji generalnej. Zostały dwa tygodnie do końca pierwszej tury. Rywalizacja jest zażarta a nagrodami jak wiadomo są okolicznościowe medale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 13 Kwietnia 2014 Share Napisano 13 Kwietnia 2014 (Maniek72 proszę o kontakt w sprawie zdjęć Twoich karasi), Chyba nie mam juz tych zdjęć, ale generalnie u mnie wciąż biorą, więc mogę nałowić (sfotografować) nowych- możecie tamte usunąć- nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Chyba nie mam juz tych zdjęć, ale generalnie u mnie wciąż biorą, więc mogę nałowić (sfotografować) nowych- możecie tamte usunąć- nie ma problemu. Zgłoszenie zostało zakwalifikowane, więc jest ważne. Miałem na myśli umieszczenie zdjęć w naszej galerii, bo myślałem że masz kłopot z serwisem hostingowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol9 Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam. Odnosze wrazenie, ze grand prix jest zdominowane przez lowiacych stacjonarnie. Nie wiem jak sprawa wygladala w poprzednich edycjach bo na forum jestem od niedawna oraz czy sytuacja ulegnie zmianie w kolejnych turach. Ale poki co wedkarze lowiacy spinningiem po prostu nie maja szans czy nie mysleliscie na oddzieleniu tej metody i stworzenia osobnej punktacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Ale poki co wedkarze lowiacy spinningiem po prostu nie maja szans czy nie mysleliscie na oddzieleniu tej metody i stworzenia osobnej punktacji? Dlaczego nie mają szans? Wiosną można ładnie punktować pstrągami, kleniami, jaziami... Później wszystkimi innymi drapieżnikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol9 Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Stwierdzam to tylko na podstawie punktacji. Przewaga pierwszej trojki nad lowiacym na spinning dawidem jest spora. Jak wczesniej napisalem nie wiem jak sprawa bedzie wygladac dalej i jak bylo w poprzednich latach. Byc moze sie myle, ale wydaje mi sie ze nalapanie kilku ryb z neconej miejscowki jest bardziej prawdopodobne niz kilku ryb chodzac ze spinningiem. Ale zobaczymy jak bedzie dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Byc moze sie myle, ale wydaje mi sie ze nalapanie kilku ryb z neconej miejscowki jest bardziej prawdopodobne niz kilku ryb chodzac ze spinningiem. Ale zobaczymy jak bedzie dalej Zapraszam do wzięcia udziału w Grand Prix! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Karol9, zaglądaj i podziwiaj a zobaczysz co Dawid potrafi od miesiąca maja. Paradoksalnie to raczej łowcy stacjonarni - jak to ująłeś - są raczej na straconej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Zasadniczo ja też od pierwszego maja przede wszystkim spining- inne metody okazjonalnie- mieszkam przy nizinnej rzece, na której kleniojazie na spin nie biorą, ale za to szczupaki, bolenie.... W drugiej turze spinningiści będą rozdawać karty. Ps. Miałem już kilka linków, ale jakoś szkoda mi tego x5 żeby czterdziestaka wstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Ps. Miałem już kilka linków, ale jakoś szkoda mi tego x5 żeby czterdziestaka wstawiać Bardzo się cieszę, że nowe zasady nadały rywalizacji rumieńców. Warto też wspomnieć, że do samego końca warto zgłaszać ryby, aby zająć jak najwyższe miejsce w turze. W końcowej klasyfikacji liczą się małe punkty zdobyte we wszystkich turach. Muszę przyznać, że poziom jest naprawdę wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi