przemekCLI Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 U mnie lód grubości kartki papieru,sporo miejsc nie zamarzniętych,gdzie spokojnie można wędkować bacikiem mimo to aktywność rybek zerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TwardyBoczek Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Koło Pyrzyc i Stargardu podobnie jak u przemekCLI. Jezioro płytkie Mielno nie wiem ile dokładnie ma pokrywa ale 0 wędkarzy ryba prawdopodobnie nie dopisuje... poza tym jeśli mróz się utrzyma to za 2-3 dni sezon lodowy może rozpocznę na tym zbiorniku bo najszybciej zamarza ;p O jeziorze koło miejscowości Czarnowo mogę zapomnieć Tak samo jezioro obok Rokitna bo to głębokie akweny i nigdy nie widziałem tego pierwszego przynajmniej zamarzniętego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalk Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Tak po sezonie znalazłem filmik jeszcze jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Link nie działa a jak tam sytuacja na Toczyłowie? łapią coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalk Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Link działa. Nie wiem nie byłem teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Link działa U mnie pisze że film prywatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalk Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Będzie wreszcie lód w tym roku? Już zapomniałem jak się to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Podobno w tym roku zimy ma nie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Podobno w tym roku zimy ma nie być Szkoda... W ostatnich dwóch sezonach udało mi się może dwa razy spróbować łowić i to bez efektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Ze wszystkich metod łowienia najbardziej lubię łowić z lodu, niestety klimat PL nie rozpieszcza , rozważałem wyjazd na lodowe łowy do Finlandii, Szecji lub Norwegii - ma ktoś może jakieś namiary ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Jednak na chwilę zima zawitała w tym roku ja już jeden dzień na lodzie zaliczyłem wczoraj - złowiłem tylko dwa okonie , ale i tak się cieszę że byłem na tym lodzie . łowiłem na jeziorze Regielskim koło Ełku(8cm.lód) , dziś pojechałem na Śniardwy aby rozeznać się jak tam jest z lodem Byłem na Gutach , lód jest gdzie okiem sięgnąć , ale ma tylko 5cm.J.Tuchlin też całe stoi , jeden wędkarz już tam był ,lodu nie mierzyłem.Zajeżdżałem też na Łaśmiady koło Ełku - tam też ma 5cm. przy trzcinach widziałem jednego śmiałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tripskajter Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Witam ! Będzie lód w całej Polsce , trochę cierpliwości jeszcze . Proszę o meldunki . I tak 3.01.15 -12stopni , starorzecze Łacha pod Józefowem woj. mazowieckie - lód grubości od 7 do 10 cm , gładki lecz mocno przesycony bąbelkami powietrza ,, bez śniegu . Wędkujących coś ok. 10 i Morsów też coś około tego. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Zachęcony opisami na forum też pojechałem zrobić odwiert. Nad wodą szok W Sylwestra jeszcze na części zbiornika było widać wodę, a dziś lód około 15 cm. Akumulator do sondy się ładuje a ja szykuję wędki. Raczej liczę na płoć, która dobrze brała aż do mrozów. Okoń był niewidoczny przed lodem, więc nie liczę na sukcesy. Tak czy inaczej pierwszy lód od dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Wyskoczyłem dzisiaj na 2h - stawik lokalnego PZW - ok. 12 cm lodu - mormyszka - 4ry dziury i 6 okonków 10-12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Ktoś chętny na tęczaki spod lodu w ten weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Wolę moje okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Ktoś chętny na tęczaki spod lodu w ten weekend? Tomek a coś więcej w temacie ?? woda PZW ?? Komercja ?? Trzeba zabierać złowione ryby ? No i kiedy Sobota czy niedziela ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Tomek a coś więcej w temacie ?? woda PZW ?? Komercja ?? Trzeba zabierać złowione ryby ?No i kiedy Sobota czy niedziela ? Komercja, ryb nie trzeba zabierać. Korzystniejsza dla mnie sobota, zresztą pogoda ma być lepsza. Łowisko w Żywcu. Tak było dwa tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Sezon PODLODOWY OTWARTY Stawy w lesie w okolicach Katowic 8-9 cm lodu miejscami nawet 11cm , twardy ,szklisty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tripskajter Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Witam ! Starorzecze Wisły - jez. Łacha koło Józefowa pod Warszawą , temperatura powietrza -21 C , grubość lodu jasnego 7-12 cm , śniegu na pokrywie lodowej brak .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Kujawsko Pomorskie ok Lipna jeziorka do 8m głębokości jakieś 12-15 cm lodu,lód czarny bez śniegu,miejscami biały widać,że zamarzały przy sporym wietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Witam Warszawskie jeziora zamarznięte lód około 10 cm na razie niewielkie okonki meldują się na blaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi