Krzysztof W. Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Witam mam pytanko jaka przynete zastosowac najlepiej na tolpyge i czym ja podkarmiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Na plankton tylko ciężko go nabić na haczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Na zbiorniku Tatarak, niedaleko Legnicy, złowiono kilka sztuk i to wszystko w okolicach 20-30kg. Prawie wszystkie z łodzi, prawdopodobnie zaczepione przypadkiem podczas trollingu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pielgrzym Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Pokarm tołpyg zalerzy w dużej mierze od temperatury wody. Gdy osiąga ona ponad 22st. C to tołpygi zaczynają polować na drobnicę. Możesz próbować sukcesów z niedużymi przynętami spinningowymi. Z tym, że raczej na otwartej wodzie, przy powierzchni i w nocy. Problem polega na tym, że na małej przynęcie może pojawić się torpeda o wadze 30kg i ciężko będzie ją zaciąć i holować. A poza temarem, to witam forumowiczów. Jestem nowy i to mój 1 post tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi