pewniak Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam, kto zna łowisko leśna woda koło Bystrzycy (rozlewisko Smortawy). Dowiedziałem się o tym zbiorniku stosunkowo niedawno. Co można tam złowić, w którym miejscu zbiornika najlepiej usiąść, jakie sprawdzają się tam przynęty/zanęty/metody. Chodzi mi głównie o białą rybę, ale o drapieżnika też trochę. W necie znalazłem tak naprawdę jedynie ogólne informacje na temat tego łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz456 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Witam. Jestem z olawy i mieszkalem w Bystrzycy 5 lat. Znam ten akwen doskonale. Musze powiedziec ze woda lata swietnosci ma juz za soba (z reszta jak wszystkie wody w mojej okolicy). Polecam glownie wiosna do czerwca. Co do metod to bat, feeder. Najlepsze miejscowki sa na ostatnim zjezdzie na rozlewisko miedzy wsia Bystrzyca a Lesna woda od strony Bystrzycy a takze po drugiej stronie rozlewiska, dojazd od lesnej wody (uwaga na dziury w polnej drodze). Z dojazdem to wogle ostatnia kiepsko bo teren przy wodzie zostal wykupiony i grodza dzialki. Co do przynet to ja lowie na kuku a to ze wzgledu na obecnosc sumika karlowatego (nielubie tej ryby). Jak bat to dwa biale, pinka lub ochotka. Rybostan: plotka, leszcz 50+, karas, lin, karp- glownie kroczek bo niedadza mu urosnac. Ladny okon, troche szczupaka- glownie okolo wymiarowy i podobno sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 A ktoś tam spinningował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Na spining jesienią ładne okonie a szczupaczki około wymiaru i maluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam Czy ktoś był tam ostatnio, jeśli tak to jakie wyniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Byliśmy 2 tygodnie temu. Trochę drobnicy zlowilem, koleś też. Nic specjalnego, za to drapieżnik cały czas dawał o sobie znać. Najprawdopodobniej to były boleniem. Natomiast dojazd do wody tragiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 W samym zalewie złowiłem kilka szczupłych 60+ ale najlepsze wyniki miałem na samej Smotrawie poniżej mostu, nigdy nie byłem tam wiosną, łowiłem głównie we wrześniu i październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi