Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, kto zna łowisko leśna woda koło Bystrzycy (rozlewisko Smortawy). Dowiedziałem się o tym zbiorniku stosunkowo niedawno. Co można tam złowić, w którym miejscu zbiornika najlepiej usiąść, jakie sprawdzają się tam przynęty/zanęty/metody. Chodzi mi głównie o białą rybę, ale o drapieżnika też trochę.

W necie znalazłem tak naprawdę jedynie ogólne informacje na temat tego łowiska.

• 4 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam. Jestem z olawy i mieszkalem w Bystrzycy 5 lat. Znam ten akwen doskonale. Musze powiedziec ze woda lata swietnosci ma juz za soba (z reszta jak wszystkie wody w mojej okolicy). Polecam glownie wiosna do czerwca. Co do metod to bat, feeder. Najlepsze miejscowki sa na ostatnim zjezdzie na rozlewisko miedzy wsia Bystrzyca a Lesna woda od strony Bystrzycy a takze po drugiej stronie rozlewiska, dojazd od lesnej wody (uwaga na dziury w polnej drodze). Z dojazdem to wogle ostatnia kiepsko bo teren przy wodzie zostal wykupiony i grodza dzialki. Co do przynet to ja lowie na kuku a to ze wzgledu na obecnosc sumika karlowatego (nielubie tej ryby). Jak bat to dwa biale, pinka lub ochotka. Rybostan: plotka, leszcz 50+, karas, lin, karp- glownie kroczek bo niedadza mu urosnac. Ladny okon, troche szczupaka- glownie okolo wymiarowy i podobno sandacz.

• 5 months later...
  • 1 year later...
Napisano

Byliśmy 2 tygodnie temu. Trochę drobnicy zlowilem, koleś też.  Nic specjalnego,  za to drapieżnik cały czas dawał o sobie znać. Najprawdopodobniej to były boleniem. Natomiast dojazd do wody tragiczny. 

• 2 weeks later...
Napisano

W samym zalewie złowiłem kilka szczupłych 60+ ale najlepsze wyniki miałem na samej Smotrawie poniżej mostu, nigdy nie byłem tam wiosną, łowiłem głównie we wrześniu i październiku.