Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tu toczymy bieżącą dyskusję o konkursie "Napisz artykuł- zostań współpracownikiem Dragona".

Zapraszam do udziału- czekają nagrody rzeczowe- i myślę, że marzenie niejednego wędkarza- propozycja zostania stałym współpracownikiem jednej z największych firm z branży wędkarskiej w Polsce- marki Dragon. Możliwość testowania i opisywania najnowszych artykułów wędkarskich, które następnie stają się własnością współpracownika. :cool:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Możecie mnie nie lubić za to co tu napiszę , ale ten konkurs ma według mnie mało wspólnego z wędkarstwem. Jest raczej nowym ( jak dla mnie) chwytem marketingowym firmy Dragon. Nie chodzi tu o złowienie jakiejś konkretnej ryby na którą się nastawiamy ,a raczej o zachwalanie sprzętu Dragona przez dobrych bajkopisarzy. Wcale nie trzeba wychodzić na ryby by zadowolić sponsora opowieściami z kosmosu , które spodobają się oceniającym.

Dostanie się kij lub coś innego i jak wiadomo , aby dalsza współpraca była owocna pewnie złego słowa nie wolno o produkcie powiedzieć publicznie. Same superlatywy załatwią kolejne gadżety o których duża grupa wędkarzy jeszcze nie ma zdania bo nie widziała. Za to właśnie takie artykuły napędzają wyobraźnie kupujących , że to właśnie tego szukają.

Bardziej podoba mi się konkurs firmy MIKADO , która nie zmusza do robienia zdjęć tylko i wyłącznie z jej produktami. Moim zdaniem można było zrobić listę ludzi , którzy są chętni testować sprzęt Dragona i z nich wylosować 5 lub 10 osób którzy dostaną sprzęt o którym później napiszą jak jest. No ale wtedy nie byłoby bicia piany.

Jeżeli kogoś uradziłem to bardzo przepraszam. To jest tylko moje zdanie z którym wcale nie musicie się zgadzać.

Napisano
zachwalanie sprzętu Dragona przez dobrych bajkopisarzy. Wcale nie trzeba wychodzić na ryby by zadowolić sponsora opowieściami z kosmosu , które spodobają się oceniającym.

.

Nie ma tego w regulaminie konkursu,ale obowiązek poparcia tekstu zdjęciami uczyniłby artykuł bardziej wiarygodnym.

Mnie inicjatywa Forum i Dragona bardzo sie podoba ;)

Jeśli miałbym jakieś "Ale" dotyczące tego (choć i tego Mikado także) konkursu, to mało podoba mi sie interesowność nowo-zarejestrowanych ,którzy nawet nie są łaskaw przywitać się na forum tylko od razu bombardują konkursowymi zgłoszeniami

Napisano
Jeżeli kogoś uradziłem to bardzo przepraszam. To jest tylko moje zdanie z którym wcale nie musicie się zgadzać.

szczypior, po to jest ten temat żeby dyskutować.

Na forum w tym momencie są w toku 4 konkursy, więc każdy może znaleźć coś dla siebie:

1. Grand Prix haczyk.pl 2014 - dla tych którzy lubią rywalizację- całoroczne "zawody wędkarskie" z kilkunastoma nagrodami, medalami, pucharami.

2. Konkurs Fotografii Wędkarskiej pod patronatem Mikado - dla tych którzy robią zdjęcia nad wodą i chcą się nimi pochwalić. Konkurs z 10 zestawami sprzętu wędkarskiego do wygrania ufundowanymi przez firmę Mikado.

3. "Napisz artykuł- zostań współpracownikiem Dragona" - dla tych którzy mają talent do redagowania tekstów i chcą spróbować swych sił w niełatwej sztuce pisania artykułów. Oceniane są tu przede wszystkim umiejętności pisarskie.

4. Wielka Jesienna Promocja Woblerów Dąbrowskich - możliwość zakupu świetnych woblerów w cenie niższej o 40% niższej niż nominalna i dodatkowo możliwość wygrania wejściówek na Targi Połowy i Łowy Zabrze 2015, gdzie patronem medialnym wydarzenia Spinning 2015 jest haczyk.pl.

Jak widać oferta konkursów jest chyba bez precedensu w historii haczyk.pl. Partnerzy to firmy z absolutnej czołówki polskiego rynku wędkarskiego. W sumie do wygrania jest ponad 20 nagród o znacznej wartości i wiele innych.

Dodatkowymi bonusami są rzeczy, których chyba jeszcze nie było nigdzie wcześniej- publikacja najlepszych zdjęć w katalogu Mikado i współpraca z marką Dragon. Zapewniam, że pozyskanie takich partnerów nie jest łatwe i nie bierze z niczego. To efekt rosnącej pozycji haczyk.pl na rynku wędkarskim i moich skromnych starań.

Korzystajmy więc z możliwości zabawy w konkursach w tym kiepskim wędkarsko roku :cool:

Jeśli miałbym jakieś "Ale" dotyczące tego (choć i tego Mikado także) konkursu, to mało podoba mi sie interesowność nowo-zarejestrowanych ,którzy nawet nie są łaskaw przywitać się na forum tylko od razu bombardują konkursowymi zgłoszeniami

Może obcy doceniają bardziej niż swoi? :wink: Nie ma żadnych limitów zgłoszeń. Zapraszam wszystkich (niektórych nawet indywidualnie- choć bez wielekiego odzewu)- zostały dwa tygodnie na zgłoszenia w obu konkursach: Mikado i Dragon.

Napisano

tomek1, nie chcę aby zabrzmiało to patetycznie ale odwalasz kawał fajnej roboty. :wink:

Malkontenci zawsze się znajdą. Ważne, że ramówka się rozwija i moim skromnym zdaniem w dobrą stronę.

szczypior, napisałeś to co wszyscy wiedzą. Są tacy co mogą jedynie wykazać się na klawiaturze i uszanujmy to.

My mamy swoją piaskownicę czyż nie?

Napisano

Nie rozumiem po co w ogóle jest temat dotyczący wymiany poglądów jakiegokolwiek konkursu. Kto chce to zastartuje i tyle, a tak pozostaje pole do popisu dla marud i malkontentów. Samozwańczych mistrzów wędkarstwa. :mrgreen:

P.S. Czasem warto przemilczeć fakt posiadania własnej piaskownicy, bo i tak widać, że bardzo wielu z niej jeszcze nie wyszło. :razz:

To tylko hobby Panie i Panowie. Z raka nikogo nie uleczymy.

Napisano
P.S. Czasem warto przemilczeć fakt posiadania własnej piaskownicy, bo i tak widać, że bardzo wielu z niej jeszcze nie wyszło.

Erin, nie obraź się ale nie rozumiesz o czym piszesz.

Napisano

szczypior, napisałeś to co wszyscy wiedzą. Są tacy co mogą jedynie wykazać się na klawiaturze i uszanujmy to.

My mamy swoją piaskownicę czyż nie?

Może niepotrzebnie się odezwałem. Teraz wiem , że jestem marudą i malkontentem. :mrgreen:

Napisano
P.S. Czasem warto przemilczeć fakt posiadania własnej piaskownicy, bo i tak widać, że bardzo wielu z niej jeszcze nie wyszło.

Erin, nie obraź się ale nie rozumiesz o czym piszesz.

Chyba ja wiem lepiej o czym piszę. :mrgreen:

Przeczytaj jeszcze jeszcze raz co napisałem, potem jeszcze raz i jeszcze.

Jeżeli nadal nie zrozumiesz, to sam nie zrozumiesz tego już nigdy. :mrgreen:

Wtedy poproś kogoś o pomoc.

• 2 weeks later...
Napisano

Kurczę,nie ma już możliwość edytowania tekstu a chciałem (wczoraj spieszyłem z pisaniem myślac ,że termin nadsyłania zgłoszeń mija o połnocy) nanieść parę poprawek.

Mogę ten tekst wrzucić jeszcze raz z poprawkami czy narobi to zbyt dużego zamieszania?

Napisano

Dziś rozmawiałem z p. Waldemarem Ptakiem z Dragona, jego ocena jest zbieżna z moją- poziom prac konkursowych jest naprawdę wysoki a wybór zwycięzców trudny :cool:

Ogłoszenie wyników w ciągu najbliższych 2 dni. W międzyczasie proszę wszystkich autorów artykułów o przesłanie danych adresowych i numeru telefonu na PW na forum lub na maila haczyk@haczyk.pl, żeby Dragon mógł wysłać Wam upominki. :wink: