Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myślę że to dobry pomysł pisać w tym wątku kiedy i gdzie zarybia się zbiorniki w naszym Okręgu Katowickim.

Może ja zacznę ten temat, ostatnio zarybiono karpiem Hubertus(nr.302) w Szopienicach.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Jak już to Gliniok jest w Mysłowicach, a ogólnie temat kiepski, bo mięsiarze jeszcze bardziej będą się zlatywać jak muchy do gówna :lol:
Temat dobry,bo bedzie wiadomo,gdzie po zarybieniu nie jechać... :D
Napisano

tak naprawde to powiem ci ze ten temat jest tzw. wyrokiem smierci dla wpuszczanych ryb a nie o to w tym chodzi. Moje zdanie jest takie wpuszczaja ryby na dany staw miesiac zakazu wedkowania by ryba mogla sie zaaklimatyzowac. a tak co wpuszcza to zlowia i dalej sa pustki i beda pustki

Napisano

To fakt po zarybianiu powinno się na minimum tydzień zamykać zbiornik dla mięsiarzy. Lecz oni są tam przed nami zanim my się jeszcze o tym fakcie dowiadujemy. Wina jest z góry.

Napisano

no i co z tego że ma być zarybienie ??

Jedź jeszcze dzień wcześniej namioty rozbij, sieci rozplątaj, zapasowe młotki do zabijania ryb przygotuj,... , aha i jeszcze miejsce w zamrażalniku przygotuj na świeże mięsko.

Rzygać mi się chce jak czytam takie wpisy! :(

• 3 weeks later...
Napisano

Niestety żadnego, ja wędkuje No Kill.

Złapano kilku wędkarzy ostatnio na Przeczyckim Zalewie po wpuszczeniu karpia, mieli w samochodach po kilka ich sztuk. Nawet odebrano karty wędkarskie dożywotnio.

Napisano

Na litość boską! Nie piszcie na forum gdzie co wpuszczono. To tylko przyciąga mięsiarzy z najdalszych zakątków. Sami sobie szkodzicie, potem jeden czy drugi wylewa swoje żale, że nie ma ryby ...

Napisano
Na litość boską! Nie piszcie na forum gdzie co wpuszczono. To tylko przyciąga mięsiarzy z najdalszych zakątków. Sami sobie szkodzicie, potem jeden czy drugi wylewa swoje żale, że nie ma ryby ...

Bóg ma z tym niewiele wspólnego.

A tak poza tym to Ci upychają zamrażary nie mają czasu czytać Waszych opinii na ich temat.

U mnie co roku podobny teatr się rozgrywa. I co?! I nic. Nikt żadnych wniosków nie wyciąga i wyciągał nie będzie.

Po tylu latach to już mnie nawet to nie dziwi... .

Napisano

Powiem panowie ze szkoda gadac co sie dzieje nad woda....

ostatnio gosc zaczął emeryture (pod słyszałem bo blisko )

wyciagnal szczupaka okolo 60cm .. od rau w leb i do bagażnika bo sie zawijał.

Słyszałem jak się chwalił koledze "no ja w tym roku ponad 20karpi i kurde nie mam gdzie to trzymac to na obiad grzyby by miejsce było" PANOWIE TO JEST CHORE .... ;((( przykre i pojebane .....