szczupak28 Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 Dziś 2h nad wodą z chrzesnikiem i 2 szczupaczki . Jak bracia bo identyczne wzieły praktycznie w tym samym czasie , chrzesnik pare kroków powyżej mnie łowił i miał uderzenie na ta samą przynetę. łowisko całkiem całkiem a tu rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Października 2014 Autor Share Napisano 10 Października 2014 2014.10.10 Wrocław-Ślęza http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=267543#267543 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Wczoraj przejechałem się samodzielnie na wieczorny wypad w godzinach 18.45-23.15 nad Wartę. O 21 branie i .. pokusiłem się o zdjęcie z samowyzwalacza i z rąsi 49 cm 1,25kg W czwartek identycznie o 21 branie i nieco mniejszy pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Robal, ładnie połowiłeś. Pogoda jak w lecie- o 19 u mnie 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Lubię jesienne rapy, bo nawet jeżeli są niewielkich rozmiarów (w długości) są odpasione, silne i dają sporo frajdy podczas holu. GreenLine 6 w akcji. Pozdrawiam Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 artech, piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Witam.Czwartek 9 pażdziernika.Pogoda piękna,temp. 21st. a ja kombinuję na różne przynęty i nic.Założyłem spławik 8gr. i zacząłem łowić ok.40m. od brzegu.Tam zaczęły się brania ale sporadyczne i bardzo delikatne.Złowiłem 11 rybek tj. 8szt płotek i 3szt. leszczyków ok. 30cm. Ryby zdecydowanie odchodzą od brzegu,ale kto ma do dyspozycji jezioro,łódkę i echosondę to na pewno złowi "białą rybę".Jeszcze się zastanawiam,ale być może była to moja ostatnia wyprawa z wędką spławikową w tym roku.Siedziałem nad wodą ponad 6 godz. od 9:40 do 16:00.Łowiłem na mady i pinki w różnych kombinacjach na haczyk nr.16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
placenty Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Dzisiaj rano Odra,efekt bolek 45 i metrowy sandacz z opadziku,coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Panowie takie pytanko? Dlaczego szczupak już teraz idzie na tarło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Panowie takie pytanko?Dlaczego szczupak już teraz idzie na tarło? Skąd taka myśl? Że ma już w sobie ikrę, to nie oznacza, że się musi trzeć. Po prostu zbiera ikrę na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Dzisiaj rano Odra,efekt bolek 45 i metrowy sandacz z opadziku,coś pięknego Gdzie trafiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
placenty Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Okolice Brzegu Dolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Taki sandacz, to już coś GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Gratuluje pięknych rybek a w szczególności sandała. Sam za nim chodzę i tylko liczę spady. Nie wiem co się dzieje. Wczoraj przy okazji zanęcania miejscówki rzuciłem wędki na chwilę i po około 10 minutach taki jazik się uczepił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Października 2014 Autor Share Napisano 13 Października 2014 2014.010.13 Wrocław-Odra Wziąłem ze sobą muchówkę i parę suchych much. Miałem dwa piękne zebrania i jak to zrobiłem, że nie zapiąłem ryb? Jak pogoda wytrzyma i stan Odry się nie zmieni, może będzie jeszcze jedno podejście? A wieczorem, zamiana na sandaczowego patyka. Poszedłem w miejsce, gdzie poprzedniego dnia psiaki prostowały mi groty od kotwic. Cztery brania i tylko jednego szczeniaka dowiozłem do brzegu. Do niezastąpionego woblera I. Gębali założyłem nowe i najlepsze jakie miałem kotwice. Cierpliwie obławiałem stanowiska. Przed 19:40 poczułem mocne kopnięcie i wędka zaczęła się wyginać. Ryba trochę zabrała plecionki, ale powolutku, po małych korektach hamulca przejąłem inicjatywę. Ryba była bardzo silna. Pierwsza myśl jaka mi przyszła, że to sum. Nie powiem, ale dawno takiej walki nie stoczyłem. Tym razem nic nie zawiodło. Sandacz wylądował na brzegu. Miara z przyłożenia do wędki dała 72cm. Po kilkudziesięciu minutach, w nowym miejscu, nastąpiło podobne kopniecie. Walka również była zażarta. Na tej wyprawie sandacze dały niezły popis. Były mocne i ciężko było je doprowadzić do brzegu. Szybkie zdjęcia i miara do kija (65cm) i do wody Jeszcze zapinam bolenia w granicach wymiaru i na tym brania ustały. pzdr., jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 jaceen, pięknie połowiłeś! Gratulacje! Sumy też jeszcze nie śpią przy tej pogodzie. Dzisiejsza ponadmetrówka mojego ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snsokol Napisano 14 Października 2014 Share Napisano 14 Października 2014 Piekne te sandacze Panowie! Weekend na Mazurach dość słabo, sobota ze spławikiem i gruntówką bez efektów, niedziela za szczupakiem i dwa szczeniaczki ;d Dopiero w niedziele wieczorem parę przyzwoitych garbusków na żywczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 14 Października 2014 Share Napisano 14 Października 2014 Gratuluje pięknych drapieżców. Chciałbym tak pięknie łowić sandacze. Dzisiaj wyskoczyłem na dwie godzinki w nęcone miejsce i jedno branie jazia zaliczyłem. Dużo liści płynie i ciągle się zaczepiają o plecionkę. Wczoraj byłem ze spinem i tylko jedno skubnięcie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 86cm i ok 5kg do tego ok 25 minut walki:) co dociągnąłem to robił odjazd, najpierw myślałem że to brzana lub sum bo jechał i nie chciał się zatrzymać a jak już był blisko to nogi mi się ugięły moją życiówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Witam na wstępie gratuluję wszystkim łowcom pięknych rybek i emocji z racji czasu spędzonych nad wodą .Ja ostatnio kilka wyjazdów w poszukiwaniu rzecznych okoni.Rybek kilkadziesiąt nie liczyłem , większość między 20-25cm choć tak naprawdę zmierzyłem dwie rybki zdjęć w zasadzie też zrobiłem tylko kilka.Jeden piękny pasiak spadł ale tak to wędkarstwie jest.Szanujmy te piękne rybki bo tak naprawdę nikt naszych wód nimi nie zarybia i muszą radzić sobie same,rosną bardzo długo i do tego są ciekawskie przez co często goszczą na naszych zestawach.Pozdrawiam, kilka fotek poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTEK250 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Dzisiaj pobiegałem za okoniami na pobliskim jeziorku i udało się złowić kilkanaście sztuk.Największy na zdjęciu około 30 miał ale nie mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Dzisiaj znów pojechałem po pracy na dwie godzinki z feederami. Efekt to dwa leszcze co moim zdaniem jest dobrym wynikiem , gdy dookoła mówią że nic nie bierze. Spotkany spinningista łowił od 13 do 17 i nawet brania nie miał. Gratuluje rybek , a okonie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Dziś 3 godzinki ze spinem zaowocowały dwoma pstryknięciami oraz trzema szczupłymi.... największy ponad miarę krakowską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 KrzysiekG, piękny szczupak i zdjęcie malinka. Widać od razu po formie ryby że po wyholowaniu została profesjonalnie obsłużona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Dzisiaj tylko jazik 35 cm się skusił.Przed końcem wędkowania wygonił mnie malutki deszczyk i może to miało wpływ na słabe żerowanie ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi