jaceen Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 2014.10.28 Wrocław-Odra Pierwsza część wtorkowego wędkowania, była podporządkowana kleniom. Pierwszy raz zabrałem ze sobą zakupionego z drugiej ręki travel MIKADO Sensual Spin 240 / 5 - 15g (wklejka). Wybrałem miejsce, które w tym sezonie dało mi kilka pięknych kleni. Na początek poleciał 3cm srebrny wobler. Po kilku rzutach jest pierwsze puknięcie. Rzucam tak daleko, jak pozwala sprzęt i wachlarzem sprowadzam woblera. Staram się robić krótkie przystanki. W tym momencie mam kolejne puknięcia. Sprężam się i próbuję zaciąć. Niestety, ale bez efektu. Coś nie tak? Są zbyt ostrożne? Jak by je tu podejść? Przemyślałem sprawę i zdecydowałem się na woblera tej samej długości, ale o agresywniejszej pracy. Żyłka nie ma takiego zwisu jak przy poprzednim i szczytówka trochę więcej się poddała naporowi nurtu. Teraz, to puknięcie nie było wyczuwalne tylko na szczytówce a przeniosło się na dolnik. Chyba o to chodziło. Długie rzuty, zbyt luźna żyłka i elastyczność wędki nie gwarantowały dobrej i skutecznej reakcji. Zmiana przyniosła w pierwszym rzucie branie, które skwitowałem zacięciem. Kijek ładnie przejął ciężar ryby. Po kilku chwilach kleń się poddał i zapozował do jesiennej galerii. Miałem jeszcze jedno branie. Wobler, którym łowiłem, był robiony na wzór przynęt Przemka Sz. Kolorystyka po mojemu, ale ten model potrafi zaczarować klenie. Szkoda, że zbyt późno skorygowałem zestaw. O zmierzchu zaczęły interesować się nim bolenie, ale to już inna opowieść... pzdr., jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarteKrk Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Witam, Dziś popołudniu postanowiłem jechać nad Wisłę porzucać coś gumami za drapieżnikiem i przy którymś z kolei rzucie poczułem delikatny opór odruchowo zaciąłem i po krótkiej chwili zameldował się taki oto jegomość zacięty przypadkowo prawie, że za ogon leszcz 49 cm. zapozował do zdjęcia i wrócił do wody Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Oldskulowy kijek Bratek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 BarteKrk, hipster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarteKrk Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Oldskulowy kijek Bratek:) Hehe kijek ma grubo ponad 20 lat korek z niego odpadł więc jest nowy tyle, że szkoda czasu na szlifowanie...spoko w przyszłym sezonie będzie nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarteKrk Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 BarteKrk, hipster Nie czuję się/nie jestem hipsterem więc nie przypinaj mi takiej łatki. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Dzisiaj może nie na rybach ale PO ryby Drugi raz w tym roku zarybiłem staw 30 rybkami oto fotki , mam nadzieje że Tomek1 potraktuje te fotki jako nie złowione ryby ale zarybianie , bo ryby miały 35-45cm. A oto stawik Panowie myślicie ze te szczupaczki przeżyją? Szczupaki pochodzą z Żor koło Rybnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Fajna akcja. mam nadzieję że przetrzymają. A nie obawiasz się że Ci je ktoś po prostu ukradnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Nie........bo każdy wie że tam są tylko karasie.Jest ich tam miliony...myślę że te ponad 50szt szczupaka z nimi będzie mieć fajną zabawę za 5 lat powinny ładnie urosnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi