Robal Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Gratki artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 A to efekt ogarnięcia miejscówki tak około 10 metrów przed i za autem. Niestety tak mamy dwa razy w roku. Sprzątamy z kołem i harcerzami i z dzieciakami ze szkółki wędkarskiej. Efektem jest zawsze około 8m3 śmieci wokół jeziora. Tragedia. Niestety ma ona miejsce chyba na wszystkich wodach PZW. Właśnie mnie zainspirowałeś, żeby po zasiadkach nie sprzątać tylko po sobie. artech - graty, u nas ryby jeszcze jakby śpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 W koncu sezon sie rospoczol w tym roku jest ok w Niemczech sezon na ryby lososiowate zaczczyna sie od 16.03 63 cm 63cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Piękne rybki. To chyba troćki jeziorowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Witam wszystkich po 5-cio miesięcznej przerwie.Wczoraj tj.18.marca zapoczątkowałem swój nowy sezon 2015r. Złowiłem 13szt.płotek 20 do 24cm. i 2szt. leszczyków po34cm. Łowiłem odległościówką na kastery na gruncie ok.3,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalkl Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Dzisiaj spin za okoniem i taka mama się trafiła. Całe 37cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Wymarzony sezon troci jeziorwej, dzisiaj znowu jedna zlowilem w ubieglym roku nawet brania nie mialem 67cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 forelle, gratuluję i zazdroszczę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi88 Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Witam, właśnie wróciłem z nad stawu. Siedziałem od 5:30 do 11:00, jak na 4,5 godziny to nawet dobry połów miałem. Kilka leszczy,płoci i okoni. Nawet zdarzył się mały Karp ale nie wymiarowy, jeżeli pogoda dopisze jutro ponownie wyruszam nad połów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Wczoraj od 18 do 22 bez efektów. Chyba jeszcze ryba się do końca nie wybudziła na tym zbiornkiku. Próbowałem na różne przynęty. No i miałem kontrolę policji. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Wreszcie podleczyłem się na tyle żeby zacząć łowić ryby. Wczoraj wieczorem bez efektu. Dziś za to czułem się jak młody pies na pierwszym spacerze po zimie. Dobre 3 godziny tylko jeździłem po różnych łowiskach i spacerowałem. Dotarłem aż do Wodnej Doliny (jeszcze zamknięte) i na podgórską Wisłę w Ochabach. Nawet nie wyciągnąłem wędek. Wreszcie popołudniu postanowiłem spróbować z feederem na karpika. No i połowiłem sobie. Ryby nie za duże, ale frajda była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kede86 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Dziś 3 godziny z feederem i odległościówką. Staw stowarzyszenia wędkarskiego Lin. Efekty mizerne, jedno branie na gruntówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Rafalkl, kede86, z okoniami zapraszam do konkursu Narew Fishing- Orka i rekordowy okoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Czy mojego sandala usunoles? To ze sandacz w okresie ochronnym to juz nie mozna wkleic zdj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 To ze sandacz w okresie ochronnym to juz nie mozna wkleic zdj? Tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Czy mojego sandala usunoles? To ze sandacz w okresie ochronnym to juz nie mozna wkleic zdj? Regulamin wstawiania zdjęć pkt. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 To może zrobić adnotacje i jakieś uregulowanie które mówiło by o możliwości wstawiania zdjęć z przyłowów. Bo dzisiaj oprócz sandala trafił się cios a może nie każdy widział, ja w sumie pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 DeeNhq, nie będzie takiego uregulowania. Standardem na forach wędkarskich jest nieumieszczanie zdjęć z połowów ryb w okresach ochronnych i niewymiarowych. Musisz uwierzyć na słowo, ale ma to same plusy, bo forum oblepione "przyłowami" wygląda nieestetycznie. A co do ciosy - w okolicy Zalewu, szczególnie wiosną ta ryba jest plagą, więc łowiąc np. na rzece Elbląg nie będzie Ci trudno złowić jej jeszcze niejeden raz I ja wczoraj byłem nad wodą. Z wędkami. Ale ryb nie było widać ani w wodzie, ani na wędkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 A co do ciosy No to nie jestem zadowolony bo na celowniku są okonie ;D nie będzie takiego uregulowania No to trudno, muszę złowić coś normalnego ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 DeeNhq, Chociaż ciosę mogłeś tutaj wstawić Również ostatnio byłem nad wodą i jak większość z Was również połowiłem. Głównym celem wyprawy były płocie oraz krąpie, które kolejny raz nas nie zawiodły. Przymiarka do zanęcenia łowiska sprzęt na jaki łowiłem, to matchówki daiwa spectron 6m. oraz shimano SM 4,5m wynik końcowy połowu ...i chlup z powrotem do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Gratulacje łowiącym - choć jak widać jeszcze wiosna chłodna i szaleństw nie ma. Wczoraj kolejny spacerek nad wrocławską Ślęzą. Cztery chlupnięcia, jedno zacięte i klenik 20cm na smużaczka zaliczony. Na kijku 7g i tak było fajnie DeeNhq - co do wstawiania zdjęć przyłowów zawsze możesz nagrać filmik jak rybkę fotografujesz i wypuszczasz. Następnie wrzuć ów materiał do działu Filmy wędkarskie - tego nikt Ci nie zabroni a i staniesz się promotorem respektowania przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 DeeNhq - co do wstawiania zdjęć przyłowów zawsze możesz nagrać filmik jak rybkę fotografujesz i wypuszczasz. Następnie wrzuć ów materiał do działu Filmy wędkarskie - tego nikt Ci nie zabroni a i staniesz się promotorem respektowania przepisów Nie, to tak samo jak ze zdjęciami. Chodzi o to żeby ryb w okresie ochronnym i nie wymiarowych właśnie nie męczyć fotografowaniem i filmowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Wczoraj wypad z spinningiem, było bardzo słabo. Jeden okonek około 20cm, szczupaczek maluszek i jeden jazik około 20cm. Dobrze, że w końcu jakiś jaź (pierwszy w sezonie) się trafił, teraz tylko trzeba poszukać troszkę większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Nietypowo w tym temacie, zapraszam do przeczytania ciekawego artykułu- podsumowania marcowych połowów kolegi Zielana. Podsumowanie marca- bat na wodach stojących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Dziś chciałem przechytrzyć okonia ,a trafiały się tylko niewielkie szczupaczki na starorzeczu i boleń na Bugu. Coraz cieplej więc pewnie niedługo warto zacząć nęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi