pawciobra Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Dziś chciałem przechytrzyć okonia ,a trafiały się tylko niewielkie szczupaczki na starorzeczu i boleń na Bugu. Coraz cieplej więc pewnie niedługo warto zacząć nęcić. Warto nęcić również w zimne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszkaron Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Już się cieszyłem, że otworzę sezon, a tu klops i znów załamanie pogody. Z drugiej strony, to niech popada, bo jest straszna susza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Maszkaron, nie ma złej pogody na ryby, są tylko źle ubrani wędkarze I chyba mieszkasz w innej Warszawie bo u mnie słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Dopiero wczoraj zawitałem pierwszy raz nad wodę w tym sezonie. Zaledwie na 4 godziny po południu, efekt to kilka płoci i wzdręg na białe robaki i karpik na kukurydzę. Sezon otwarty, czas nad wodą bezcenny a na okazy przyjdzie jeszcze czas. Może w przedświątecznym tygodniu wysupłam jeden dzień na pstrągi, bo już ręka swędzi do spinningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Witam wszystkich.W środę 25.marca moja druga w tym roku wyprawa na rybki.Było słonecznie i ciepło,przyjemnie się więc łowiło. Złowiłem 33szt.płotek i leszczyków w przedziale 17 do 38cm. Łowiłem na mady,pinki i na kukurydzę.Brały na wszystko. A to moje rybki na żywo. https://www.youtube.com/watch?v=LiScsuaRx6U Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CarIvan Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 szkoda ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Film z zasiadki w pierwszy dzień wiosny. Karpiki całkiem nieźle współpracowały z feederami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Fajne, jakiej kamerki Tomek używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Fajne, jakiej kamerki Tomek używasz ? Pisałem o tym sporo tutaj "Z kamerą wśród ryb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Kolejny wypad spinningowy zaliczony, z rana całkiem przyjemnie, trafiały się okonki w przedziale 15-25cm jeden szczupaczek, pokazywały się jazie i jedno potężne branie, chyba bolenia. Później się rozpadało i rybki się gdzie pochowały. Czekam na lepszą, stabilną pogodę, może wtedy trafią się jaziory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Dziś cały dzień nad Dłubnią i tylko 6 pstrążków.Wszystkie 16-22cm.Ogólnie rzeka bardzo zbombardowana, ścieżki oraz duża wycinka drzew wokół rzeki, o bobrach nie wspomne. Trzeba zmienić odcinek , być może uda się coś większego złapać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adad Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Zainspirowany filmami Pawła i Artura z Wędkarskiej Tuby, jak również zeszłorocznymi wpisami jaceena odłożyłem spining na bok i postanowiłem poszukać kleni łowiąc na przystawkę na groch. W zeszły weekend pierwsze próby i wczorajszy krótki wypad bez efektu. Jako że woda w Odrze poszła do góry wczorajszą próbę łowienia na napływie zmieniłem na zapływ. Ranne wędkowanie nie przyniosło efektów, ale już poobiednie (po krótkiej drzemce) dało efekt w postaci życiówki klenia. Branie bardzo gwałtowne po kilkunastu minutach łowienia. Jako że na ryby pojechałem jak zerwany z łańcucha pies miarki nie zabrałem. Na szczęście wziąłem groch i wędkę. Kołowrotek też był, a już się zdarzyło że nie było. Złowiłem jeszcze miejszego klenika jakieś 30cm. No i fotka miejscówki na której łowiłem. Przystawka spławikowa. 4 gramowy spławik, 7 gramów oliwka, przynęta groch. Wędka bolonka 6m. Po zmierzeniu odległości na wędce ( już w domu) kleń miał jakieś 49-51cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 adad, ładnie! Zapraszam do Grand Prix haczyk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Ładny kleń. Wczoraj próbowałem przechytrzyć pierwszego lina w tym sezonie, póki co bez efektów, nawet drobnica nie chciała brać. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 Po pracy byłem na dwie godzinki z feederami na Bugu. Udało mi się wyją małego leszcza i kilka skubnięc widziałem. Pogoda najpierw w miarę , a na koniec szybko się zwinąłem bo zimny wiatr się zerwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi