Skocz do zawartości
Dragon

Bat 8m - jaki wybrać

lancer987

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Mikado temptation 7000,użytkuje od 1,5 roku ,jednak polecam wymienić szczytówkę na pełną węglową,bo oryginalna łamała mi się ze 4 razy już,wędka jest lekka ,265 gram,dość szybka,i poręczna,polecam także evergreena z tej samej firmy bo ma ja mój kolega i chwali bardzo,natomiast nie polecam jaxona ,ani oriona ani tym bardziej xpro,strasznie pałowate i ociężałe wędki,generalnie ja łowie raczej z kijem w ręku także chciałem lekki sprzęt ale nawet jakby miał 350 gram to tez się da fajnie łowić,ceny tych powyższych mikado oscylują coś koło 300- 370 zł.

Wydaje mi się że albo bat za 100 zł albo od razu za 350 bo pomiędzy to jest tragedia w porównaniu do ceny,najlepiej w sklepie pomachać.

Napisano

Ja mam xt pro turbo pole jaxona. Skusilem sie na niego jakies 2 tygodnie temu. Nie moge napisac o nim jak narazie nic zlego. Nie moge sie zgodzic z kolega, ktory napisal wyzej ze sa ociezale i palowate. Bo mam 8 m i uwzam, ze to calkiem fajna sztywna i lekka wedka wazy 310 gram. Jak dotychczas zlowilem na nia 3 kilogramowe jazie i z holem nie mialem problemow. A slyswzalem ze ktoss zlowil na taka nawet 5,5 kg karpia. I mysle ze rybki 2 kilogramowe smialo da sie na nia wycholowac. Jak dla mnie to dobry wybor. Blanki ma dosc cienkie co ma znaczenie podczas wiatru - nie stawia takiego oporu przy zarzucaniu. Ale przy umiarkowanym wietrze bez problemu da sie lowic. To tyle z mojej strony jesli chodzi o to wedzisko. Jak bede mial jakies niusy nt temat to dam znac.

• 1 year later...
Napisano

witam

potrzebuje pilnie zamówic bata 8m (jutro musze zamówić aby doszedł do weekendu...zawody okręgowe) i jak zwykle mam mętlik.

posiadam 6m ultraviolet i jest super, więc myślałem, że kupie 8m i będzie fajny komplecik. Czytając jednak opinie dużo dobrego słyszałem o temptetion, sensual czy tournament. najlepiej by było pomachac tymi wędkami w sklepie, ale takiej mozliwości u nas nie mam...tylko jaxon.

prosze o radę i opionie.

czy to prawda że baty tej odległości lubią pękać przy zarzucaniu przy dużym wietrze ??? szczególnie takja opinia w sieci krąży o tempteition...jest chyba najlżejszy. czy 8 m to nie jest za dużo. wiem że najlepiej na takie zaowydy tyczkę, ale tu juz kasa się nie zgadza....

pozdrawiam i zgóry dziękuję

Napisano

Jaxon xt-pro turbo pole ma dużo dobrych opinii, Shimano technium, Mikado ultraviolet - jeśli potrzeba większego zapasu mocy, Tuertini Area CT też może być. Dość mocny i lekki jest też Colmic Baviera... Nie podałeś przedziału cenowego. Nie użytkowałem żadnego z tych batów, przekazuję tylko zasłyszane i przeczytane opinie żeby pomóc :wink: Za tysiaka masz Preziosę, ale w takich pieniądzach to brałbym tyczkę

Napisano

myslałem, że skoro mam 6m. to teraz lepszy by był 8m. tym bardziej że zawody są na dużej wodzie. odległościa chciałem choć troszkę konkurowac z tyczkami :)

ultravioleta 8m. widziałem gdzies za 449zł. + przesyłka gratis. a co z tym temptetion ?? prawda to że jest "kruchy" ??

Napisano
a co z tym temptetion ?? prawda to że jest "kruchy" ??

wiesz nie mam pojęcia, czytałem że ktoś targał na tego Jaxona xt-pro turbo pole w Odrze lechy po 50cm i klenie podobnej długości bez amortyzatora :shock: Taka recenzja zrobiła na mnie wrażenie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.