Gość wobler129 Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Udało mi się zrobić foto moich boleniowych wobków, ale słabo z jakością zdjęcia Dziś powinien być nowy aparat to najwyżej poprawię zdjęcia na lepsze Jeszcze raz sorki za jakość A i na pierwszym zdjęciu widać bliznę. Już się mnie pytano, czy podcinałem żyły Nic z tych rzeczy po prostu to był wypadek przy pracy gdy dopiero uczyłem się strugać wobki I jak możecie to piszcie czego brakuje takiemu wobkowi bo z bolkami prawie w ogóle nie miałem doczynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 wobler129, a sprzedajesz je?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Ster taki jakie mają boleniowe wobki. Ma być powierzchniowy. I jest zrobiony z przeznaczeniem na bolenia. Nie ma kotwic bo nie był jeszcze w lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Muszę kupić lakier i zalakierować te wobki i w tedy się okaże czy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Zaczynam dopiero przygodę ze spiningiem, a przy okazji próbuję robić woblery (jak by nie było ze względów ekonomicznych), a poza tym w zimie dla mnie nuda (spod lodu nie łowię), tak, że pozostaje jedynie haczyk.pl i ewentualnie od tego roku próby strugania. Przejrzałem co znalazłem na ten temat, a jak coś "wykombiniję", nie omieszkam pokazać (jeżeli będzie co). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 bboobb jak będziesz miał jakieś pytania to wal śmiało ja postaram się odpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 wobler129 swego czasu napisałem do Ciebie na pw, niestety nie dostałem odpowiedzi (chyba, że nie dostałeś tej wiadomości), ale jak będę miał jakieś pytania, będę pamiętał, na razie kombinuję lipę (i tu chodzi mi o drzewo żeby by nie było niedomówień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 bboobb nic nie ma u mnie na skrzynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 wobler129, może Masz przepełnioną skrzynkę na pw, kiedyś też mi się tak przydażyło. To było trochę czasu temu, ale nic napiszę jeszcze raz, faktem jest, że chodziło o woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 No widze ze juz wszyscy strugają Ja dzisiaj musze dociążyć 2 I pomalować i... próba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 29 Października 2007 Share Napisano 29 Października 2007 A ja chciałem się pochwalić i świeżo nabytym aparatem - widać chyba po jakości wcześniejszych zdjęć a teraźniejszych - i wobkami. Dziś kolejne korpusiki poszły w ruch - i coraz to lepsze kształty. Wobek ze zdjęcia to wobek z poprzedniej strony tematu tyle, że foto zrobione innym aparatem A tutaj foto mojego teraźniejszego warsztaciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Października 2007 Share Napisano 29 Października 2007 No Wobler fotki o niebo lepsze,czekamy teraz na fotki z terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 No Wobler fotki o niebo lepsze,czekamy teraz na fotki z terenu. Zgadzam się w zupełności, fotki o niebo lepsze, czekamy na zdjęcia z Twoich wypraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 A tutaj foto mojego teraźniejszego warsztaciku Przypomniały mi się moje modelarskie czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 A tutaj foto mojego teraźniejszego warsztaciku Z tylu widze farby Pactra, mam ich z 20 sztuk, tez jak kiedys modelowalem to z nich korzystalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Robal tak to te farby. Mam je do szczególników na wobkach. Np. oczy czy skrzela - no chyba, że żuczki to całe maluję modelarskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 wobler129, jeżeli chodzi o boleniowe wobki to polecał bym robić odrobinę ciemniejsze boki, bardziej szare niż białe. Sprawdzone a jak będziesz kombinował ze sterami spróbuj węższego a dłuższego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 artech dziękuję za rady Właśnie główkuję nad sterem i główkuję Bo wobki pracują jak typowe "przecinaki". Ja chciałem zrobić coś oryginalnego i sprawić by żywiej pracowały Właśnie kombinuję i kombinuję. A boki są ciemno-szare. Na foto tego nie widać aż tak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Bo wobki pracują jak typowe "przecinaki" dlatego spróbuj dłuższego steru i nie bój się długości czasami 1,5 cm nie jest za dużo jaka jest waga tych wobków i jak rozłożone jest obciążenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 jaka jest waga tych wobków i jak rozłożone jest obciążenie?? Wobki mają rozłożone obciążenie na całej linii brzusznej. Tylko na środku i bardziej z przodu jest więcej obciążenia. Zmusiło mnie to dlatego, bo znajomi chcieli co najmniej 10g a ile ważą i tak nie wiem. Jak skończę, tego co teraz robię - chyba będzie to oryginalny model - od niego będę odwzorowywał resztę. Tylko najpierw muszę go skończyć i trochę potestować A i ster zrobię tak jak mówisz. Czyli prosty, długi ster? coś takiego: _ | | Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Jeszcze lakier i ster. Chcę stworzyć jednego wobka, którego nie będę zabierał nad wodę - i będzie to oryginał i na nim będę bazował i odtwarzał następne wobki. Rzeczywiście łatwiej będzie tak strugać - mając wzorzec Po jutrze dostaję lakier tylko muszę go wypróbować - czy nie będzie pękał na wobku, czy będzie twardy i czy będzie miał cieńkie warstwy. I jeszcze jedno :tak: I tutaj foto steru w wobku - nie wklejony tylko wsadzony. Artech o taki ster Ci chodzi? Tylko uwaga bo ster troszkę krzywo wsadzony PS Artech jak zrobię całość z kotwicami to go zważę A i wobek jest jak ja to nazwałem "zabezpieczony". Ma pod spodem już 5 warstw lakieru. Np. przy dużej rybie farba kolo kotwicy odpryśnie to woda do drewna się nie dostanie. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Wiecie co, chyba zaczne robic wobki tylko musze duzo poczytac i kupic materialy. W razie czego bede pytal Plusy widze takie : powieksze arsenal przynet, troche zaoszczedze , bede mial robote i satysfakcje, ze zlowie rybe na wlasna zrobiona przynete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Artech o taki ster Ci chodzi? Tak, jak będzie za długi zawsze możesz go spiłować Powiedz mi tylko dlaczego oczko jest przesunięte w dół prawie do steru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi