bboobb Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Do tej pory też używałem jedynie Domaluxu i wychodziło nienajgorzej. Problem zaczął się dopiero gdzy użyłem farby koloru miedzi, fajny efekt, niestety z Domaluxem nie chce ona współpracować.spin, fajne "cacuszka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 czym malujesz oczka? i jakim klejem wklejasz ster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Jeżeli to pytanie do mnie to oczka maluję tymi samymi sprayami co korpus. Trochę lakieru na kartkę, patyczek odpowiedniej średnicy i kropka, po wyschnięciu, czarny spray na kartkę, gwoździk z odpowiednią główką i kropka w poprzednią kropkę Stery wklejam przezroczystym Poxipolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 spin, sliderki pierwsza klasa próbowałem też coś takiego zrobić ale nie wiem jak to wyważyc , mógłbyś jakos pomóc? z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 bboobb, robie tak samo Maćku ja doszedlem do wniosku, że jak mam robić pojedyńczo to wole nie robić bo strasznie długi czas schnięcia jest. I nie za bardzo mi się uśmiechało by mi się przebieranie w robocze ciuchy na kilka minut dziennie Ja robie teraz serie 7 wobków i idzie spokojnie. Każdy robie jak by był wyjątkowy poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Dzięki. Rav na stronie 22 w tym temacie jest prześwietlenie slidera. Ja do 7cm. wobka stosuję obciążenie o wadze od 6-10 g. (pływający-tonący) Jednak dokładne obciążenie musisz dobrać sam do materiału jakiego używasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Aha, no ja cały czas strugam w lipie, ale juz jakies naprowadzenie mam, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikuś Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Panowie tak patrze na te wasze cudeńka i mam coraz mniej wątpliwosci z czym na wiosne wyrusze na drapieznika Prawde mówiac to tak sie napatrzyłem, ze nie wiem czy po sesji sam sie nie wezme za pierwsze próby Czy ktoś mógł by mi napisac co powinienem kupic aby wykonac wobka. To znaczy balse i co jeszcze aby to jakoś wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Pojawiła się 2-ga część cyklu o wobkach z pianki. http://www.jerkbait.pl/?p=176 http://www.jerkbait.pl/?p=192 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Oto moje najnowsze wytwory. Eksperytmentowałem trochę z lakierami. Ten pierwszy wobek miał mieć kolor miedzi, niestety nie bardzo to wyszło, ale dzięki forum już wiem gdzie tkwił błąd. Przy następnych użyję wskazanego wyżej lakieru Beckers Parkettlack i wtedy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Super sprawa! Ostatni podoba mi się najbardziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Poprostu bajka a jakiej firmy kotwice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 a jakiej firmy kotwice Gamakatsu, bo takie akurat były w sklepiku, w którym kupowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 bboobb- po prostu super nic dodać nic ująć chłopie robisz zadziwiające postępy tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 A ja chciałem zapytać jak u was wychodzi z ceną kotwic bo jak sie robi duzą ilosc wobków to sie niezłą kase zostawia w tych kotwiczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Nie jest tak źle, przynajmniej u mnie, jedna kotwiczka 60 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Heee umnie za Gamakatsu za obojetnie jaki rozmiar 2zł normalnie ich pogielo. Wiecej napewno nie kupie poprostu nie mialem gdzie kupic a na drogi dzien potrzebowalem juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 U mnie w sklepie na osiedlu są po 1,20zł takie słabsze po 60gr tez znajde, wiec w innych miastach jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Heh, Ja się na razie wyleczyłem z "manii tworzenia woblerów", bo: -nie mam z czego strugać -dość mocno się skaleczyłem utrudnia mi to pracę (ach, te nożyki do tapet ) Aje mam jeszcze jeden niedokończony wobler, i nie wiem, czym zakryć dziurę po wklejaniu stelaża i ciężarków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 czym zakryć dziurę po wklejaniu stelaża i ciężarków? Możesz spróbować szpachlą akrylową, dobra jest grecka spatolino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 -nie mam z czego strugać No problem Trochę chęci - do lasu po lipę -dość mocno się skaleczyłem utrudnia mi to pracę (ach, te nożyki do tapet ) Miałem tak parę razy ale strugałem dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 do lasu po lipę Ale jak ją rozpoznać jak jest zima? dość mocno się skaleczyłemA tutaj ostrożności więcej Tez miałem taką sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Ale jak ją rozpoznać jak jest zima? Po korze, bądź po leżących pod drzewem liściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 dobra jest grecka spatolino Czy to jest też samochodowa, igdzie jest do nabycia Krzycho Wędkarz- nie myślałem że się poddasz Wiesz że tam gdzie drwa rąbią tam wióry lecą, takie zdarzenia trzeba wkalkulować w ryzyko, ale swoją drogą to ostrożności nigdy za wiele A teraz pokaże Wam mój ostatni wytwór, komplecik wzorowany na Finach o dł 9,5-8-6cm(do kupienia) Wreszcie dopracowałem już swoje formy, i zaczyna to wyglądać całkiem nieźle, jeszcze drobniutkie ustereczki ale nie rzutujące na ich użyteczność. Tak wyglądają surowe A tak na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Spatolino jest akrylową szpachlą budowlaną, szybko wysycha, nie pęka, jest łatwa w obróbce, kupuję ją w Tropsie w pojemniku 0,250 lub 0,5 kg, dla mnie nie ma lepszej. Roman - woblerki bardzo ładne, ale ja nie mam zaufania do pianki (także balsy) - zbyt łatwo niszczą je potem szczupakowe zęby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi