Gość wobler129 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 P uwierz mi, że nie masz racji i znasz do końca prawdy - tutaj o niej nie napiszę. A nie widziałem, żeby ktoś wyraźnie zastrzegł - nie zezwalam na podrabianie Javallona, ani nie widziałem, żeby sam producent takie coś napisał... Natomiast Woblerze probowales nie tylko nasladowac ksztalt ale i akcje woblera ktory byl na filmiku (a to chyba wiecej niz Aseel ) Oj oj... ja nie robiłem konkurencji koledze, któremu słusznie pieniążki się należą - lepiej skończmy temat bo na prawdę nieliczni znają prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Pozwolicie Panowie, że przerwę tą dyskusję... Temat nie został odblokowany, aby móc się dalej kłócić kto ma racje, kto nie Tak więc przechodząc do sedna postu: Maćku podpowiedz mi jak zamontowałeś hak z jiga do stelażu? Przeciągałeś drut przez oczko haka? bo boję się, że przy większej rybie "zgubię" haczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Maćku podpowiedz mi jak zamontowałeś hak z jiga do stelażu? Przeciągałeś drut przez oczko haka? bo boję się, że przy większej rybie "zgubię" haczyk Dokładnie jak piszesz - drut przeszedł przez oczko haka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 A jeżeli mam za gruby drut i nie chce przejść przez to oczko to można jakoś "zawiązać" na kolanku ten drut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 A nie widziałem, żeby ktoś wyraźnie zastrzegł - nie zezwalam na podrabianie Javallona, ani nie widziałem, żeby sam producent takie coś napisał. Dlaczego tak się uwziąłeś na te zastrzeżenia? Tego wcale nie musi być, ale skoro jesteś uparty, to zobacz dokładnie - zupełnie na dole - http://www.imakatsu.co.jp/products/pro_a018e.html - "Copyright ©IMAKATSU Corp.All Rights Reserved". Mam nadzieję, że teraz posypiesz głowę popiołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 A jeżeli mam za gruby drut i nie chce przejść przez to oczko to można jakoś "zawiązać" na kolanku ten drut? Chyba tak, ale musisz parę razy obwiązać go do okoła - około 2-3 razy Najlepiej by bylo związać go tuż za oczkiem - oczko blokowałoby wtedy wyciągnięcie haka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 w dodatku javalon został jawnie opatentowany (JP PAT.NO.3817570) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Ok chciałem dalsze takie posty ignorować... Nie o gumy tutaj się rozchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikefish Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 W temacie mocowania haczyka na drucianym stelażu - ja po prostu kupiłem haczyki z zagiętym ku górze pod kątem prostym oczkiem. Drut przeciągam przez oczko i dodatkowo jeszcze raz obwiązuję haczyk w miejscu zgięcia. W temacie praw autorskich, patentow, itp: po co ciągnąć ten spór. Javallon jest z gumy lub tworzywa gumopodobnego. Wobler129 zrobił go z drewna...a to duża różnica. To tak jakby Matka Natura miała pretensje do Rapali o to że ich przynęty przypominają kształt ryby Ehhh...niech pogoda sie już wyklaruje, bo ta przeciagająca sie abstynencja wędkarska źle działa na samopoczucie Kolegów Wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Ok teraz całą resztę wypowiedzi z tamtym tematem będę ignorował A co do wobków to robię kolejne boleniówki Foto z wczoraj - dziś mają już wlany ołów i wklejony stelaż. Pod wieczór zeszlifuję nadmiar kleju i do podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Wobler nie trzeba pisac ze firma nie zyczy sobie robienia podrobek ale blizej by ci to wyjasnil Lesio Poza tym ja nigdzie nie napisalem ze podrabiasz javalona tylko woblerek z tematu "woblery na wzor javalonu" do ktorego Roman wkleil linka - wiec prosze nie piszcie juz o innych materialach (guma - drzewo) bo trzeba bylo przeczytac ze zrozumieniem Ja nie lubie tylko jak ktos udaje ze jest swiety a co innego robi Sam Woblerze zaczales atak na kolege a udajesz ze ty nigdy nic podobnego nie zrobiles To juz jest moj ostatni wpis tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Dzięki chlopaki! W takim razie w wolnej chwili pobawię się z tym jak wiem juz jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aseel Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 A tu jest wzór godny naśladowania może nie jest to wobek, ale przy zmianie uzbrojenia, czemu nie jako przynęta powierzchniowa, czego wam i sobie życzę abyśmy potrafili tak wykonywać swoje przynęty http://www.namuche.pl/galeria.php?mode=show&id=79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikefish Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 A tu jest wzór godny naśladowania może nie jest to wobek, ale przy zmianie uzbrojenia, czemu nie jako przynęta powierzchniowa, czego wam i sobie życzę abyśmy potrafili tak wykonywać swoje przynęty http://www.namuche.pl/galeria.php?mode=show&id=79 O jasny gwint!!!!Meeeeeegggggggaaaaa. Swoją drogą ja kombinuje coś innego - na giełdach można dostać - rzadko bo rzadko - różne insekty (chrząszcze, pszółki, osy, ćmy) służące za odobę mocowaną do kwiatów. Ozdobki te wyglądają bardzo realistycznie. Gadałem nawet ostatnio z moją kwiaciarką - niestety na giełdzie na ktorą ona jeździ od pewnego czasu są tylko motyle. Ale kazałem jej za każdym razem "węszyć", więc może kiedyś i ja wkleję foto mega osy czy chrabaszcza majowego. Aktualnie pracuje nad nową gama kolorystyczną do sowich wobków. Wolno to niestety idzie, bo tak jak już wcześniej pisałem, jestem zwolennikiem i praktykuje metodą pojedyńczych egzemplarzy z racji ich lepszej jakości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Aseel, to to już wyzsza szkoła jazdy, tu to trzeba mieć naprawde zegarmistrzowską precyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aseel Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Bez przesady gość ma talent, ale obecnie zamówiłem sobie jego książkę, w której opisuje sposoby wykonania poszczególnych elementów pyzatym sam twierdzi, że są lepsi od niego i on dopiero się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 służące za odobę mocowaną do kwiatów. pamiętaj ze jest to przynęta jednego brania oczywiście jesli ryba sie skusi.Jest to zbyt delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikefish Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 służące za odobę mocowaną do kwiatów. pamiętaj ze jest to przynęta jednego brania oczywiście jesli ryba sie skusi.Jest to zbyt delikatne Zawsze można ja utwardzić w rzadkiej żywicy epoksysowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Żywica jak żywica: żeby była rzadka należy ją zanużyć w jakimś nacyzniu do gorącej wody na minutę i wtedy jest dobrej konsystencji (sam kiedys glowkowalem jak zrobic zeby byla rzadka-robie wobki z balsy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexis Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Od ostatniego razu udało nam sie z tata zrobić jeszcze parę woblerków. Co o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikefish Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Całkiem ciekway zbiór woblerków. Ja wlaśnie kończe wstawiać stelaż moim nowym wobkom - pokrakom .....5 sztuk pstrągowych, 2 boleniowe i 2 szczupakowe. Foto za jakieś 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Alexis wobki bardzo fajne i ciekawe BRAWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Nie chce zakladac specjalnie nowego tematu dla jednego pytania wiec zapytam tutaj poniewaz ten temat jest oblegany i w calosci dotyczy wobkow... Pytanie dotyczy woblerow owadopodobnych typu zuki, chrabaszcze itp. a mianowicie czy ktokolwiek wie czy mozna kupic (a jezeli tak to gdzie) takie przynet produkowane przez Panów; Jarosława Gusmana i Dariusza Mleczko??? Bede wdzieczny za kazde info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 dawm84 w Sulechowie są setki - już nie chcę mówić tysiące tych wobków Oczywiście mowa tutaj o sklepie Perfekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Wlasnie otworzyles mi oczy Wobler129... Dariusz Mlczko to przeciez perfekt sulchow... ze tez wczesniej na to nie wpadlem ...bede musial sie tam w najblizszym czasie wybrac po wobki... A wiesz moze w jakiej cenie sa te woblerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi