Gość wobler129 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Grrr... ostatnio byłem i nawet zapomniałem spytać - a nie mogłem od nich oczu oderwać Przed sezonem również muszę kupić ze dwa Gusmanki Wiem także, że nawet jego boleniówki można tam dostać, ale trzeba trafić okres, w którym mają dostawę - jak już jest dostawa to schodzą jak gorące bułeczki I ceny nie są dość duże - na Allegro są dużo droższe Wlasnie otworzyles mi oczy Wobler129... Dariusz Mlczko to przeciez perfekt sulchow... Dokładnie - klub chyba nazywa się "Kleń" - daaawno temu jeden z lepszych klubów, a teraz już się aż tak nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igus1 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Oto moje kolejna 2 woblerki które udało mi sie zrobić w ostanim tygodni. Ukleja która ma 65 mm długości i waży 6g. Przygotowana z myślą o połowach Bolenia. Oraz mały woblerek o długości 32 mm , który pomalowałem zwyczajnymi kredkami Bambino. Waga jego wacha się w granicach 3-4g. Z testów nad wodą wynikło że pracuje na głębokosci 0,2-0,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikefish Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 No no no....ukleja ladna...zrobiona zresztą znana mi chyba metodą Moje 9 wobków wlaśnie schnie po 6stej kapieli w lakierze. Jutro wrzucę foto tych moich paskudztw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igus1 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Tak,tak dokładnie tą metodą. Kilka stron wstecz są wstawione woblerki zrobione metodą oklejania,zrobione właśnie przez mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 igus1, uklejka piękna Mikefish, czekam z niecierpliwością, Wiesz, że jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 igus1 ukleja piękna! A nie ma steru? Jak przy takim kształcie ona pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Mam małe pytanko ostatnio zacząłem robić żuczki (0,5 mm do 20 mm). Będą to wierne imitacje prawdziwych żyjątek z nad Odry:D Woblery będą bez steru po prostu zero pracy ma on tylko spływać z nurtem i teraz pytanko będę montował w nich pojedynczy haczyk z oczkiem i czy grot haka ma iść do góry czy na dół ? I w sumie nasuwa sie drugie pytanie jak kleń pobiera pokarm uderza od dołu czy od góry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 (0,5 mm do 20 mm) Jak Ty chcesz zrobić żuczka 0,5mm Mniejszych jak 1cm raczej nie opłaca się robić - ja w pudełeczku mam wobki od 1,3cm i tak prawie w ogóle nimi nie łowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 mój najmniejszy jak na razie ma 0,8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikefish Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Zgodnie z zapowiedzią...moje nowe wobki: Lin i okoń na szczupaka: Słonecznica i uklejka na bolenia: Kiełbik na pstrąga: To z nowości...poza tym zrobiłem jeszcze kilka głowaczy i sliza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Mikefish wobki przepiękne Do okoni mam słabość Na pewno wobki zagoszczą w paszczy nie jednej ryby mój najmniejszy jak na razie ma 0,8mm Nie da się zrobić wobka 0,8mm Chodzi Ci o cm Nie przydadzą Ci się aż tak małe - klenik i jazik spokojnie łykną 1,5cm wobka - więc po co się trudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Mikefish, czy zdjecia rybek drukujesz na zwykłym papierze czy jest to jakis specjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igus1 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Wobler129 powiem tak , ten woblerek pracuje maksymalnie na głebokości 0,15 m. Charakteryzuje się on bardzo słabą pracą, porpostu wpada w takie wibracje których amplituda wynosi może 0,5 cm. Właście to w planach mam jeszcze do tego woblerka dodać ster,ale jeszcze nie jestem pewien czy to zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Charakteryzuje się on bardzo słabą pracą, porpostu wpada w takie wibracje których amplituda wynosi może 0,5 cm. Ciekawi mnie bardzo taka praca w takim wobku - nie widziałem, żeby wobek bez steru posiadał taką pracę - minimalne drganie. Jak dla mnie wydaje się to niemożliwe - ale mogę się mylić Wobler129 powiem tak , ten woblerek pracuje maksymalnie na głebokości 0,15 m. No - w tonących woblerach nie ma podobnych ograniczeń - myślę, że bez problemu da się go poprowadzić na 0,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igus1 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Sam też nigdy nie myślałem że wobler bez steru może tak pracować, ale w zeszłe wakacje wystrugałem taki woblerek na próbe i mnie pozytywnie zaskoczył. Pracował podobnie do tego. Ale jakoś nie jestem przekonany do tych woblerów bez steru i dziś wieczoren wkleje do niego ster, aha i ten woblerek jest pływający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Wobler moje wody są (jeżeli chodzi o klenia) pod ogromna presją "spławikowców" i "wątrubkarzy" a ten woblerek ma być wierną imitacja biedronki-nie widziałem jeszcze w życiu większej biedronki jak 1cm:D A może nie mówiłbyś czego nie da rady zrobić tylko w która stronę grot haczyka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikefish Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Wobler moje wody są (jeżeli chodzi o klenia) pod ogromna presją "spławikowców" i "wątrubkarzy" a ten woblerek ma być wierną imitacja biedronki-nie widziałem jeszcze w życiu większej biedronki jak 1cm:D A może nie mówiłbyś czego nie da rady zrobić tylko w która stronę grot haczyka?? Ja bym dał ku górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 arek_glogow jeśli biedronka ma tylko spływać to nie maluj góry - zrób kawałek drewienka i pomaluj dół na czarno i będzie imitowała biedronkę - przecież ryba nie zobaczy jak wygląda góra biedronki Ile jest robactwa tych rozmiarów z czarnym brzuszkiem? DUUUŻO Więc nie będę do końca przekonany, czy kleń uderzy w przynętę z myślą o biedronce - zresztą zobacz mistrz-strugaczy. Myślisz, że nie schodzą w rozmiarach żuków poniżej 2cm bo nie umieją takich wykonać? Doświadczenie po prostu przekonało ich, że nie warto się męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Moje nowe żuki 1,6-1,8cm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igus1 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Żuczki bardzo fajne, ładne. Mam pytanie co do ich pracy, czy smużą po powierzchni czy też nurkuja pod wode. Aha, jeszcze jedno są to woblerki pływajace czy tonące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Juz mialem okazje je komentowac ale napisze raz jeszcze - sa bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Mam pytanie co do ich pracy, czy smużą po powierzchni czy też nurkuja pod wode. Aha, jeszcze jedno są to woblerki pływajace czy tonące. Te akurat bardzo mocno pracują na powierzchni - są pływające. Robiłem także schodzące do 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igus1 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 W sumie to i ja moge pokazać mój mikro woblerek. Ma długość 19mm i waży 1,5g. Jest to typowa przyneta smużąca po powierzchni wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 No wygląda fajnie - jak oczliki Tapsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 wobler129, a ty do swoich żuków dajesz jakieś obciążenie czy jedymym obciążeniem jest drut i kotwica : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi