cinek1979 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Damian21, za8-10 zl msz puszke akrylu w sprayu (150ml) paleta kolorów wystarzająca by mieć kłopot z ich wyborem . w zeszłym roku kupiłem około 8 kolorów i pomalowałem ponad 50 wobków i jeszcze sporo na ten sezon strugania zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Nowy korpusik na wobka pływającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migdał Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Naprawdę was podziwiam... moje wysiłki cąły czas idą na marne.. nie umiem tak ładnie i dobrze zakręcić drucika, a większość korpusów się rozpadła przy nacinaniu, albo popękała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 ja też miałem zawsze problem z tym zakręcaniem drucika. Z nacinania zrezygnowałem i przerzuciłem się na wklejanie uszek. Nie umiem niestety zrobić na nich zrobić gwintu więc wklejam nie zakręcone. Cierpliwości trzeba do wobków:P Teraz niedawno wobki zaczęły mi jako tako wychodzić, a strugam rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migdał Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Jak wklejasz uszka aby były w mare "bezpieczne" i nie było dużego ryzyka, ze ryba wyrwie drucik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwiraz Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Oczka wklejone w ten sposób mogą Ci po pewnym czasie wylecieć. Tu podaje link, który powinien rozwiązać problem. http://pl.youtube.com/watch?v=_UN1NONHoCM . Ja oczka skręcam nieco inaczej - w imadełko wkładam gwoździa do wkrętarki/wiertarki wkładam obiema końcówkami zgięty drucik, zaczepiam go o gwóźdź i zaczynam skręcać. Powstaje wtedy bardzo ładny gwint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek dr Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 ja robie odwrotnie tzn.zagięty gwóżdz do wkretarki a drucik w krztałcie litery U trzymam w szczypcach ...efekt taki sam ,może tylko troche szybciej sie robi za kolega wyzej :oczka wychodza sliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Drodzy wędkarze. Mam taki problem z woblerami, wykonuje je sam wychodzą w miarę przyzwoicie ale nigdy nie wiem ile włożyć ołowiu, kładłem różnie i 5% i 120% masy woblera i wychodziło tak że na 10 woblerów dobrze pracowały 2-3, co zrobić żeby pracował każdy a ie kręcił się lub wyskakiwał z wody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2118&postdays=0&postorder=asc&start=0 nie wiem czy już to czytałeś ale tu napewno znajdziesz odpowiedź, jest tego dużo bo aż 83 strony, ja czytanie tego tematu musiałem rozłożyć na 3 dni, ale naprawdę warto jest tu bardzo dużo ciekawych i ważnych informacji, dokładnie Ci tego nie wytłumacze bo dopiero zaczynam zabawe z woblerami, ale polecam lekturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 najszybciej wkleisz na super glue, balsa,lipa sporo "piją" tego kleju przy okazji utwardzają sie wkoło oczka , robiłem test wytrzymałości takiego sposobu montażu ..żyłka trzydziestka strzeliła dla mnie to w zupełności wystarza gdyż robie wobki max 5 cm i używam żyłkinie grubszej jak 0.18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 http://xoomer.alice.it/cjbur/a_jerk_scardola4Misure.htm wyjaśnione jak robić wobki oklejane wydrukami, nawet są przygotowane boczki płotek w różnych rozmiarach włoskiego nie znam ale ja drukuje na najzwyklejszym papierze i drukarką atramentową próbowałem kiedyś laserem na kalkomanii ale schodzi pod domaluxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 kręcił się lub wyskakiwał z wody w tym linku powyżej masz dużo o ustawieniu przedniego oczka, które wyeliminuje Twoje problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 O wklejaniu uszek to wklejałem je na wicol do drewna i tak mocno się trzymają że nie ma opcji wyrwania nawet plecionką 0.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Ja wczoraj zakupiłem klej epoxydowy Dragon i wydaje się że nie da rady wyrwać tego uszka z korpusu. Zauważyłem też, że jeśli mamy ręce brudne w tym kleju i natrzemy nim korpus to drewno wchłonie go trochę i powierzchnia się utwardza i wygładza....tak więc można tak balse zabezpieczyć. Co do drukowania na atramentówce...ja robiłem tak i to jest dobry sposób. Drukowałem teksture na najzwyklejszym papierze i rysunek ryby smarowałem baaaardzo obficie klejem zeby był bardzo mokry(do tego celu dobry byłby wikol). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek dr Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 kleje Dragonem już sporo czasu -potwierdzam jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 zrobiłem żuczka 2 cm z lipy,jak myślicie ile ołowiu do niego włożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 ja nie patrze ile dokladnie g daje... nawierc otworek w przedniej czesci i zalej cyną, albo włóż tam ciężarek z 0,75g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 No, woblerek skończony:) na zdjęciach nie widać dobrze, ale ten złoty lakier ładnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 http://video.google.pl/videoplay?docid=2726965573428239594&hl=pl Filmik z woblerkiem w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 nie no wygląda super i fajna akcja, a na jaka rybe szykowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 hm.. szczerze mówiąc to dla mnie taki troszke nie dynamiczny nie ma w nim energi albo sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 fakt, nie ma jakiejś ostrej akcji ale grunt, że chodzi:) Na jaką rybę?-hmm chciałbym użyć go do łowienia w pstrągowej rzece więc może jakiś duży okoń, pstrąg(o ile się poszczęści mi:P)....Ale jaka by ryba nie wzięła to będę zadowolony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Dokłądnie najbardziej cieszy jak sie złowi rybke na sprzet włąsnej roboty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 gdy ja złowiłem okonka 10cm na swojego woblera to byłem w niebo wzięty, to był woblerek 1cm, łowiłem wtedy na żyłkę 0.10 mam go do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemmyl14 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 To i ja wrzucę swoje dzieło. Woblerki-żuczki z przeznaczeniem na klenia i jazia. Trochę dla siebie, trochę dla kolegów, trochę się sprzeda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi